Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Μπάχαλο στο ΠΑΜΑΚ: «Πόρτα» σε εμβολιασμένους φοιτητές, επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση

Μπάχαλο στο ΠΑΜΑΚ: «Πόρτα» σε εμβολιασμένους φοιτητές, επέστρεψαν στην τηλεκπαίδευση

 

 

Η έλλειψη χώρου για να τηρηθούν τα μέτρα οδήγησε τελικά ξανά τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην τηλεκπαίδευση. Τεράστιες ουρές από το πρωί για τον έλεγχο των πιστοποιητικών.

Ακόμα και φοιτητές που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν ξανά τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως, σήμερα, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας διά ζώσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είχαν προηγηθεί οι ατελείωτες ουρές που σχημάτισαν οι φοιτητές για τον έλεγχο των πιστοποιητικών τους από τους υπαλλήλους του ΠΑΜΑΚ.

Σύμφωνα με το GRTimes, αρκετοί φοιτητές, που θέλησαν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα μαθήματά τους, έμειναν εκτός του κτιρίου λόγω έλλειψης σε αίθουσες λόγω των μέτρων που πρέπει να τηρούνται κατά της διασποράς του κορονοϊού, και παρακολούθησαν τις παραδόσεις μέσω τηλεκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Στυλιανός Κατρανίδης, «αυτό συνέβαινε και παλαιότερα, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών».

Μαθήματα ακόμα και στο εστιατόριο!

«Δεχόμαστε δύο χρονιές φοιτητών: τους περυσινούς πρωτοετείς, αλλά και τους φετινούς», τόνισε ο κ. Κατρανίδης, επισημαίνοντας πως οι ιθύνοντες του πανεπιστημίου αποφεύγουν να κρατήσουν όρθιους φοιτητές στις αίθουσες, όπως συνέβαινε παλαιότερα, λόγω των μέτρων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαθήματα γίνονται και στο γήπεδο μπάσκετ, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου, αλλά και του εστιατορίου των καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι γεμάτες αίθουσες.

«Αναμέναμε ότι φέτος θα έχουμε προβλήματα συνωστισμού και αυξημένη επισκεψιμότητα, γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο ήμασταν κλειστά και ο κάθε άνθρωπος θέλει να έρθει στο πανεπιστήμιό του και να κάνει δια ζώσης μαθήματα, είναι μεγάλη η διάθεση των φοιτητών» σημείωσε επίσης ο Πρύτανης. Και πρόσθεσε:

«Εμείς, είμαστε εδώ για να δούμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε έτσι ώστε οι έλεγχοι στον προαύλιο χώρο να γίνονται πιο τακτικά, αλλά και να δούμε τι μπορεί να γίνει σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα».

Υπογραμμίζει δε ότι «οι αριθμοί των φοιτητών αυξάνονται, ενώ οι υποδομές παραμένουν ίδιες». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)