Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Ελλάδα - ΗΠΑ: Μπήκαν οι υπογραφές Δένδια - Μπλίνκεν για την αμυντική συμφωνία

Ελλάδα - ΗΠΑ: Μπήκαν οι υπογραφές Δένδια - Μπλίνκεν για την αμυντική συμφωνία

 
Έπεσαν οι υπογραφές για την τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ. Το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Δένδιας από την Ουάσιγκτον.

Υπογράφηκε τελικά η τροποποίηση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Στο ίδιο πλαίσιο θα υπογραφεί το δεύτερο τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Μάλιστα, σε κοινές δηλώσεις, ο κ.Δένδιας ανέφερε πως «η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και αντιμετωπίζει απειλή πολέμου αν ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Παράλληλα, τόνισε πως «οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις προκλήσεις στον κόσμο» και πρόσθεσε ότι ότι ΗΠΑ και Ελλάδα είναι αποφασισμένα κράτη να διαφυλάξουν την κυριαρχία τους και την εδαφική ακεραιότητα, επισημαίνοντας ότι η δράση τους στηρίζεται στην ανάγκη διαφύλαξης της ειρήνης και της σταθερότητας.

Επιπλέον, διευκρίνισε πως «εκτιμούμε την άποψη των ΗΠΑ ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό» και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα παγιώνει τις σχέσεις της με στρατηγικούς συμμάχους των δύο χωρών όπως πχ το Ισραήλ κλπ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «η Ελλάδα έχει αυξανόμενη ευθύνη για την ενσωμάτωση των δυτικών βαλκανίων». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)