Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Κοζάνη: 300 μαθητές με κορονοϊό - «Εκρηκτική» αύξηση στα σχολεία

Κοζάνη: 300 μαθητές με κορονοϊό - «Εκρηκτική» αύξηση στα σχολεία

 
Ο κορονοϊός «λυγίζει» τα σχολεία της Κοζάνης, καθώς τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται στους μαθητές. Γονείς κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, ενώ παιδιά του Λυκείου απουσιάζουν για να προφυλαχθούν.

Ο κορονοϊός δοκιμάζει και τα σχολεία της Κοζάνης, πέρα από την πόλη, καθώς τα κρούσματα καλπάζουν στους μαθητές, ενώ μέχρι στιγμής εντοπίζονται 300 μολύνσεις σε παιδιά της περιοχής.

Τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρουν πως είναι «εκρηκτική» η κατάσταση, ενώ οι γονείς είναι σε εγρήγορση. Συγκεκριμένα, ορισμένοι κρατούν τα παιδιά στο σπίτι, ενώ οι μαθητές των Λυκείων απουσιάζουν από τα μαθήματά τους για να προφυλαχθούν από τον ιό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το grtimes.gr, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κοζάνης, Ζήσης Ντούντας, αναφέρει πως «οι γονείς είναι επιφυλακτικοί και κάποιοι από αυτούς, φοβούνται και δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη και παιδιά της 3ης Λυκείου, που λόγω Πανελληνίων, προσπαθούν να προφυλαχθούν».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τις 433 μολύνσεις παιδιών που εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδονία από τις αρχές Νοεμβρίου, οι 301 αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Ακόμη, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο δήμαρχος της πόλης, Λάζαρος Μαλούτας. «Υπάρχει ανησυχία γιατί έχουμε μία εκρηκτική αύξηση», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι πέρυσι και κατά την ίδια περίοδο, η πόλη βίωνε ένα lockdown για τον ίδιο λόγο.

«Το ζήτημα του κορονοϊού στα σχολεία τακτοποιείται από την εκπαιδευτική κοινότητα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το πρωτόκολλο θα τηρηθεί και «θα κλείσουν και τμήματα, αν αυτό απαιτηθεί».

Σημειώνεται, πως στη Κοζάνη εντοπίζονται 217 κρούσματα για τις 10/11, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)