Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Σχολικές εκδρομές: Κανονικά φέτος οι πενταήμερες

Σχολικές εκδρομές: Κανονικά φέτος οι πενταήμερες - Τα μέτρα

 
 
 
Κανονικά θα γίνουν οι καθιερωμένες πενταήμερες εκδρομές της Γ’ Λυκείου αλλά και όλες οι σχολικές εκδρομές. Τι θα ανακοινωθεί.

Οι σχολικές εκδρομές των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα διενεργηθούν φέτος κανονικά, μετά από δύο πολύ δύσκολους χειμώνες με την πανδημία, που σταμάτησε εκδηλώσεις και ταξίδια.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, απηύθυνε σχετική ερώτηση στην υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε ο καθηγητής, «δεν είναι δυνατό να στείλουμε τα παιδιά στο στόμα του λύκου και να έχουμε προβλήματα».

Η κ. Μακρή, από την πλευρά της, απάντησε πως «είναι κάτι που επεξεργαζόμαστε», ενώ έκανε λόγο για μια «πολύ σωστή παρατήρηση», επισημαίνοντας πως «είναι ένα θέμα που απασχολεί το υπουργείο».

Σύμφωνα με την ίδια, υπήρξε συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για το θέμα, ωστόσο, σημείωσε πως δεν θα κάνει εκείνη της ανακοινώσεις. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι οι σχολικές εκδρομές θα γίνουν με αυξημένους ελέγχους και τεστ πριν και μετά τις εκδρομές και αυξημένα μέτρα. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)