Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο Γκιουλέν είναι νεκρός: Το διαψεύδει το περιβάλλον του Ιμάμη

 

 

Φήμες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη ήθελαν τον Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν να είναι νεκρός. Οι φήμες ανέφεραν ότι ο πολιτικός αντίπαλος του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλητηριαστεί. Όμως οι πληροφορίες ΔΕΝ έχουν επιβεβαιωθεί.

Αντίθετα οι συνεργάτες του Γκιουλέν διαψεύδουν την είδηση και την χαρακτηρίζουν ψεύτικη. Σύμφωνα με πληροφορίες την είδηση του θανάτου του διεψεύδει και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Ο δημοσιογράφος Ιμπραίμ Χασκόλογλου, που πάντα έχει σοβαρές πληροφορίες λέει ότι ο Γκιουλέν ζει. Τα νέα ότι ο ηγέτης του FETO Γκιουλέν έχει πεθάνει, δεν είναι αληθινά, έγραψε στον λογαριασμό του, στο Twitter.

ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά στον κατάλογο της αστυνομίας της Πενσυλβάνια ούτε και στον τοπικό Τύπο που να επιβεβαιώνει τις φήμες περί δολοφονίας του Γκιουλέν.

 Όπως αναφέρει το MEGA, τις τελευταίες ώρες διακινείται η συγκεκριμένη πληροφορία, η οποία αναφέρει ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν δολοφονήθηκε και ότι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη δηλητηρίαση, είναι επίσης νεκρός.

 

Ο Γκιουλέν ζει σε μια απομονωμένη περιοχή της Πενσυλβάνια και φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς είναι στοχοποιημένος από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία τον θεωρεί ως τον κύριο υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Το γεγονός ότι αποτελεί τον Νο 1 εχθρό της Άγκυρας είχε ως αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να υπάρχει φόβος για τη ζωή του αλλά και για το ενδεχόμενο απαγωγής του και μεταφοράς στην Τουρκία ώστε να τεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Τι αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα

Σύμφωνα με την Cumhuriyet, ένας μουλάς της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν αυτοκτόνησε, σε μια κίνηση που πιθανώς συνδέεται χρονικά με τη φερόμενη δηλητηρίαση.

Το μέσο TR724 που πρόσκειται στην οργάνωση, διαψεύδει την είδηση της δολοφονίας και αναφέρει ότι ο Γκιουλέν είναι καλά στην υγεία του.

Ωστόσο ο Τούρκος δικηγόρος Burak Bekiroğlu αναφέρθηκε στις φήμες, σε ανάρτηση που έκανε στα social media χθες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο επικεφαλής του γραφείου του πρακτορείου Anadolu στην Ουάσιγκτον με ανάρτησή του στο twitter μετέδωσε ότι δεν υπάρχει αναφορά περιστατικού στην τοπική αστυνομία της Πενσυλβάνια ή στα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης σχετικά με κάποιο συμβάν που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη φημολογία, ωστόσο λέει ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί τίποτα στη φάρμα όπου διαμένει ο Γκιουλέν.

Προσθέτει δε ότι μπορεί κάτι να έχει συμβεί και να μην έχει αναφερθεί στην αστυνομία.

Πληροφορίες από MEGA / Cumhuriyet

Αναρτήθηκε από: hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)