Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

«Πυρά» αντιπολίτευσης για τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

 (InTime Photos)

 

Δριμεία κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε για τους ανεμβολίαστους και γενικά για το μέτωπο της πανδημίας, την ώρα που επελαύνει το τέταρτο κύμα.

Με αιχμές τόσο κατά του πρωθυπουργού όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα τοποθετήθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, λέγοντας ότι τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Όσον αφορά στα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι είναι μέτρα με μεγάλη καθυστέρηση και αποτέλεσμα της τραγικής κατάστασης που δημιούργησε η αποτυχία και η ατολμία του πρωθυπουργού.

«Μιλά για ένα νέο ΕΣΥ ενώ στην πράξη το απαξιώνει. Και εμπαίζει τους υγειονομικούς, δηλώνοντας ότι δήθεν είναι δίπλα τους», ανέφερε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης κατακρίνοντας και τον Αλέξη Τσίπρα που «εμμένει στη γνωστή αδιέξοδη λογική του. Μία αξιωματική αντιπολίτευση που αποτελεί την ανάστροφη εικόνα της κυβέρνησης. Που αδυνατεί να πείσει και να δώσει λύσεις». 

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται την αναγκαία συνεννόηση και συνευθύνη, για να συγκροτηθεί και να γίνει πράξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Θα τους κρίνουν οι πολίτες». Τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής επιμένει, στηρίζοντας τους εμβολιασμούς και «ζητούμε την υποχρεωτικότητα σε κρίσιμες επαγγελματικές κατηγορίες. Επιμένουμε στην ανάγκη ελέγχων για την τήρηση των μέτρων, και στην αντιμετώπιση του συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και στα σχολεία.

Επιμένουμε στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δοκιμάζεται και επιτέλους στην έμπρακτη στήριξη των λειτουργών του, που ως τώρα έχουν μείνει στο χειροκρότημα». Κατέληξε αναφέροντας ότι φτάνουν τα λόγια χωρίς περιεχόμενο καθώς «κουράζουν και απογοητεύουν τους πολίτες. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί πράξεις. Και για αυτές την ευθύνη έχει η κυβέρνηση».

ΜέΡΑ25: Η ευθύνη σας βαρύνει προσωπικά

Το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δημιουργεί συνειδητά διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό» και επανέφερε τις προτάσεις του για ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ και μαζικά δωρεάν τεστ.

«Eμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε-Εμβολιαστείτε» επανέλαβε στακάτα και επιτακτικά ο πρωθυπουργός στο φινάλε του διαγγέλματός του. Καμία αυτοκριτική, όλα καλώς καμωμένα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δημιουργεί συνειδητά διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό, υπονοώντας ότι για την πρωτιά στους θανάτους φταίνε οι ανεμβολίαστοι.

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά, ότι η μόνη απάντηση της Άκρως Δεξιάς κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη σε κάθε πρόβλημα είναι «Αυταρχισμός-Αυταρχισμός-Αυταρχισμός». Έχει γίνει τόσο δεύτερη φύση η επιβολή και η ράβδος, που την ίδια ώρα που ανακοίνωνε με όλη τη γλύκα Διοικητή της Κομαντατούρ τη λίστα από μέτρα περαιτέρω εξοβελισμού των ανεμβολίαστων από τον κοινό βίο, εκστόμιζε με απίστευτο θράσος ότι «πρόκειται, όπως βλέπετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές».

Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Η κυβερνητική διγλωσσία, ξεχειλίζουσα από κάθε λέξη, κάθε παράγραφο του επικοινωνιακά χιλιοχτενισμένου διαγγέλματος, πριόνισε και το τελευταίο κλαράκι κυβερνητικής αξιοπιστίας, καθώς ο πρωθυπουργός εκστόμιζε με παντελή έλλειψη συναίσθησης τα πάντα και τα αντίθετά τους: ΚΑΙ ότι έχουμε «υψηλά ποσοστά εμβολιασμού» ΚΑΙ ότι τελικά αυτό δεν επαρκεί. ΚΑΙ ότι έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΚΑΙ ότι χρειάστηκε η επίταξη του ιδιωτικού τομέα. ΚΑΙ ότι «με προτροπή και ενθάρρυνση» όλο και περισσότεροι εμβολιάζονται, ΚΑΙ αποκλεισμοί και δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων (θέλει η ακροδεξιά να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).

Και μια και ζήτησε «αντί του διχασμού» (που ο ίδιος προκαλεί), «ρεαλιστικές προτάσεις» (που ο ίδιος δεν έχει), να του θυμίσουμε αυτές που το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας:

Η Ελλάδα συνεχίζει να θρηνεί αχρείαστες απώλειες κ. Μητσοτάκη, γιατί πολύ απλά δεν έχει έχετε ενισχύσει πραγματικά το ΕΣΥ, δεν έχετε στήσει ένα δημόσιο δίκτυο για δωρεάν μαζικά ράπιντ τεστ σε εμβολιασμένους και μη, δεν έχετε επιτάξει και εντάξει το σύνολο του ιδιωτικού τομέα υγείας στη μάχη που δίνει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν έχετε αραιώσει τα δρομολόγια στα μέσα μεταφοράς, ούτε τις σχολικές τάξεις.

Αντί για όλα αυτά, ο μοιραίος πρωθυπουργός το μόνο που έκανε και σήμερα δυστυχώς, ήταν να μας καλέσει να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες στις ζωές μας, μεταθέτοντας και πάλι τις τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης του για πάνω από 17.000 θανάτους.

ΥΓ. Κύριε Μητσοτάκη, η χώρα βιώνει και τη βουβή πανδημία της λοιπής νοσηρότητας, όλων εκείνων δηλαδή των ασθενών -πλην Covid-19- τους οποίους έχετε αφήσει στο έλεος των κλινικαρχών, μετατρέποντας de facto την υγεία σε προνόμιο των εχόντων. Η ευθύνη σας βαρύνει προσωπικά. Ενισχύστε το ΕΣΥ ΑΜΕΣΑ!».

Δήλωση Βελόπουλου

Απ΄την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχολίασε: «οι αποτυχημένες επιλογές δύο ετών από μία αποτυχημένη κυβέρνηση, η οποία άγεται και φέρεται από την ανικανότητα της, για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Επέβαλε περιοριστικά μέτρα στην είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, ακυρώνοντας την βασική θεολογική αρχή της Ορθοδοξίας, την ώρα που αφήνει ακόμα και πορείες ισλαμιστών, ανεξέλεγκτες.

Το μόνο που δεν μας είπε ο πρωθυπουργός είναι αν τελικά όλα αυτά τα νέα περιοριστικά μέτρα που εξήγγειλε, όπως και η απόδοση του χαρακτηρισμού «ανεμβολίαστος» στους πλήρως εμβολιασμένους μεγαλύτερης ηλικίας, ήταν πράγματι εισήγηση της επιτροπής. Όπως επίσης εάν ο όρος «πανδημία των ανεμβολίαστων», υιοθετείται και από την επιστημονική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)