Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Αντώναρος: για τις ανταλλαγές με άλλες αρχαιότητες για τα Γλυπτά Παρθενώνα: Ποιος έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στον κ. Μητσοτάκη;

Αντώναρος: Σε τρεις μήνες η κυρία... θα είναι στην κυβέρνηση - Ποια εννοεί;

Δριμεία κριτική άσκησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, με αφορμή την συνάντηση του με τον Βρετανό ομόλογο του Μπόρις Τζόνσον, όπου φαίνεται να ήταν ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook, «αν το κύριο θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Λονδίνο ήταν η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αποκαλύπτεται πόσο μεγάλη είναι η απόγνωση του να ξεφύγει από την τραγική διαχείριση της πανδημίας.»

Μάλιστα ο Ευάγγελος Αντώναρος, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα δημοσιεύματα των Times – όπου χαρακτηρίζει αξιόπιστες πληροφορίες- σύμφωνα με τα οποία φαίνεται η Ελλάδα να είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε ανταλλαγή σπουδαίων αρχαιολογικών θησαυρών για να πάρει πίσω τα γλυπτά.

Παράλληλα, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή διερωτάται με αφορμή τα δημοσιεύματα: «ποιος έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στον κ. Μητσοτάκη;»

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

Αν το κυριο θέμα συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα στο Λονδίνο ήταν η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, αποκαλύπτεται πόσο μεγάλη είναι η απόγνωση του να ξεφύγει από την τραγική διαχείριση της πανδημίας. Απόγνωση που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν επιβεβαιωθούν οι συνήθως αξιοπιστες πληροφορίες των Times του Λονδίνου οτι η Ελλάδα προτείνει να δώσει σπουδαίους αρχαιολογικούς θησαυρούς στη Μεγάλη Βρετανία για να πάρει πίσω τα γλυπτά. Αλήθεια ποιός έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στον κ. Μητσοτάκη;

 

Τι ακριβώς αναφέρουν οι Times (video)

«Τι δίνει ο Μητσοτάκης στη Βρετανία για να πάρει τα Γλυπτά του Παρθενώνα» είναι ο τίτλος των Times, που δημοσιεύει – αν είναι δυνατόν – τα παζάρια του Μητσοτάκη με τους Βρετανούς, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Συγκεκριμένα, το χάλκινο άγαλμα του Αρτεμισίου και τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα! Ποιον ρώτησε για αυτό το deal και με τί ιδιότητα τα ανταλάσσει; Αποτελούν μήπως μέρος της προσωπική του συλλογής;

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα συζήτησαν την πρόταση με τους Βρετανούς ομολόγους τους, ενώ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να θέσει το θέμα κατά τη συνάντηση που είχε με τον Μπόρις Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες αρχαιότητες εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν στο Βρετανικό Μουσείο πλήθη αντίστοιχα με αυτά όταν είχε εκτεθεί ως δάνειο ο Πήλινος Στρατός της Κίνας τη δεκαετία του 1980.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο δίκτυο ITV είχε σημειώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο «εκθέματα και θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας, ως μέρος μιας συλλογής που θα εκτίθεται εκ περιτροπής».

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν «υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσατε να δανείσετε ή να δώσετε ως αντάλλαγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο;» απάντησε ως εξής:

«Καταρχάς, θέλουμε τα γλυπτά πίσω οριστικά. Άρα, δεν θα συμβιβαστούμε με τον δανεισμό τους. Αλλά αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι βέβαια μια διευθέτηση δια της οποίας θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο εκθέματα και θησαυρούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας, ως μέρος μιας συλλογής που θα εκτίθεται εκ περιτροπής. Οπότε, αν υπάρχει θέληση, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε μια λύση.

Μετά το 10.10 η αναφορά στην ανταλλαγή

3 σχόλια:

  1. Κύριε Μητσοτάκη γιατί δεν τολμάς να κάνεις έστω τα ανάλογα παζάρια με τους Γερμανούς για αυτά που μας χρωστάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς τον δώσαμε... Τον εμπιστευομαστε... Πολύ τυχερή η χώρα που έχει το Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό αυτές τις δύσκολες εποχές πού ζει η ανθρωπότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είστε εσείς; Για λέγε.
      Πού ακριβώς λελεγε και πότε ο Μητσοτός για ανταλλάγματα για τα μάρμαρα;
      Οι λεκανατζούδες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία όσων επιδεικνύουν εμπιστοσύνη σε έναν πολιτικό. Εμπίπτουν στους κατ΄επάγγελμα κωλογλείφτες.
      17.012 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
      Δεν ξέρουμε πόσοι επειδή πέθαναν από άλλες αρρώστιες αφού αφήσανε το εθνικό σύστημα υγείας να διαλυθεί, προκειμένου να τα κονομήσουν οι πολιτικοί τους φίλοι των μεγάλων ιατρικών κέντρων.
      Καταστρέψανε ότι είχε απομείνει από το σύστημα υγείας κάνοντας το σύστημα για μια μόνο νόσο.
      Στο μπαλκόνι να χειροκροτήσεις τους 17.012 νεκρούς κωλογλείφτη.

      Διαγραφή

(3)