Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Αήθης επίθεση στην Αθηνά Λινού από ιατρό υπάλληλο του ΕΟΔΥ

Αήθης επίθεση στην Αθηνά Λινού από ιατρό υπάλληλο του ΕΟΔΥ

 
 
 
 
 
Δεν έχει προηγούμενο η επίθεση ιατρού υπαλλήλου του ΕΟΔΥ κατά της καθηγήτριας Λινού.

Τουλάχιστον αήθης χαρακτηρίζεται η επίθεση του παραλίγο προέδρου του ΕΟΔΥ Σπύρου Σαπουνά κατά της Αθηνάς Λινού.

Ο Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος και Διευθυντής Απόκρισης του ΕΟΔΥ με δημόσια ανάρτησή του στα social media στρέφεται κατά της αποφοίτου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αλλά και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ σημειώνοντας ότι έχει συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει ειδικότητα στην επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων.

Μάλιστα το πάει και ένα βήμα παρακάτω λέγοντας ότι «όσα είπε περί λιγότερων νεκρών αν είχαμε πάρει μέτρα στα ΜΜΜ είναι μια απαράδεκτη σαχλαμάρα επικοινωνιακού τύπου και τονίζει πως η κυρία Λινού «ήταν υποψήφια σε εθνικες εκλογες με παράταξη της αντιπολίτευσης».

Θέτει δηλαδή και πολιτικά κριτήρια στις δημόσιες αναλύσεις των επιστημόνων, πράγμα απαράδεκτο το 2021 να έχουν συγκεκριμένα πολιτικά φρονήματα όσοι θέλουν και πρέπει να εκφράζονται δημόσια, ενώ ο ίδιος σε σχόλιό του καταλήγει και λέει ότι όσα λέει η Λινού είναι μπούρδες.

Το σίγουρο είναι ότι το ύφος και το ήθος της ανάρτησής του δεν συνάδει στον ΕΟΔΥ. Η νέα διοίκηση έχει ένα εντελώς νέο πρόσωπο με διαφορετικό ήθος για το οποίο μάχεται και πρέπει να παρέμβει ώστε οι υπάλληλοί του να είναι παραμένουν στο ύψος του Δημόσιου Οργανισμού.

Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα θα αποτελούν παρελθόν αυτές οι νοοτροπίες με τις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Η ανάρτηση του κ. Σαπουνά

«Για την ενημέρωση του κοινού αναφέρω πως η κ. Λινού ΔΕΝ είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ΔΕΝ έγινε ομότιμη καθηγήτρια. Επίσης όταν ήταν καθηγήτρια το γνωστικό της αντικείμενο ηταν τα χρόνια και επαγγελματικά νοσήματα και ΟΧΙ η επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης ήταν υποψήφια σε εθνικες εκλογες με παράταξη της αντιπολίτευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα αυτα καταλαβαινει κανείς πως οι 3.000 θανατοι που θα γλιτώναμε από τα ΜΜΜ, είναι μια αναπόδεικτη σαχλαμαρα επικοινωνιακού τύπου και όχι επιστημονική πραγματικότητα.
Ας δημοσιοποιήσει τα εργαλεία που χρησιμοποιησε, τη μεθοδολογία και γενικώς τα δεδομένα στα οποία βασίστηκε.
Χρειαζεται να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και όχι σε αυτά που μας χωριζουν».

Λίγη ώρα αργότερα ο ίδιος κατέβασε τη σχετική ανάρτηση 

 

 Πηγή: ieidiseis.gr

2 σχόλια:

  1. O.kirios.sapounas.kalo.afro.vgazi.opos.diavazo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά παθαίνει κ.Λίνου κάποιος που αντί να ξεμπροστιαζει τους υπαίτιους της συμφοράς κάθε φορά που κοροϊδεύουν τον κοσμο, παίζει το ρόλο της γλαστρας τους και τους ξεπλένει με το επιστημονικό του κύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)