Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Δ. Μπίνος: «Το Πολυτεχνείο ήταν, είναι και θα είναι το ζωντανό κάλεσμα για Δημοκρατία, Παιδεία και Ελευθερία»



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ πρ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "Η ΑΛΜΩΠΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ" ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στους αγώνες των Ελλήνων για Ελευθερία και Δημοκρατία. Το Πολυτεχνείο συμβολίζει όχι μόνο τον Ηρωικό Αγώνα, αλλά και την ενότητα των ανθρώπων με Δημοκρατικό Φρόνημα απέναντι στις φωνές Διχόνοιας, Φανατισμού και Ακραίων Λογικών και Απόψεων.

Η σημερινή Δημοκρατία δεν τις αποδέχεται και τις καταδικάζει ως απαράδεκτες. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Οι αγώνες του λαού για την διαφύλαξη των Δημοκρατικών κατακτήσεων συνεχίζονται! Η μουσική και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη αποτελούν τον Ύμνο στη Φιλελεύθερη Δημοκρατία και τον Ανθρωπισμό, την αδιαπραγμάτευτη αγάπη στην Ελευθερία, που αποτελούν τα πραγματικά κληροδοτήματα του Πολυτεχνείου σήμερα για εμάς τους Έλληνες και όλο τον Κόσμο.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

ΕΔΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

ΕΔΩ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ!

 

 

Μιλώντας  το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ  αναφέρθηκε στην σημασία της ημέρας  και το διαχρονικό μήνυμα  της για ελευθερία , αξιοκρατία και αλληλεγγύη. 

 

7 σχόλια:

  1. Tο ψωμί το ξέχασε ο Δημητράκης ή διορθώνει το πλαίσιο της εξέγερσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΔΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Θα το έλεγε ο κ. Μπινός και στην Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ;
    Να το διρθωνσμε μήπως;
    ΑΙΔΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή
    ΕΔΩ ΦΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουρτίδης Μπαμπης17 Νοεμβρίου 2021 στις 8:11 μ.μ.

    Κε Μπινο,θέλω να πιστεύω,ότι εκ παραδρομής και χωρίς σκοπιμότητα,παραφρασατε το σύνθημα του Πολυτεχνείου:"ψωμί,παιδεία,ελευθερία",παραλείποντας την λέξη "ψωμί"και αντικαθιστώντας την με την λέξη "δημοκρατία".Παρεπιπτόντως,θα ήθελα να σας υπενθυμίσω,όπως και εσείς πολύ καλά ξέρετε,ότι χωρίς ψωμί δεν υπάρχει παιδεία και χωρίς παιδεία δεν υπάρχει ελευθερία.Και προς αποκατάσταση Κε Μπινο της ιστορίας,το σύνθημα που βροντοφωναζε εκείνο το βράδυ ο λαός,φοιτητές,εργάτες κλπ,ήταν ένα και είναι επίκαιρο και σήμερα,όσο ποτέ άλλοτε,και είναι το:"ΨΩΜΙ,ΠΑΙΔΕΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τουλαχιστον ο Μπινος ρε Μπάμπη,έκανε και μια δήλωση για το Πολυτεχνείο καλή ή κακή.Απο τους δικους σας όμως,Χατζηδημητρίου και Παρουτογλου δεν ακούσαμε τίποτε.Να τα λέμε και αυτά Μπάμπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Δημαρχος που ειναι.Ας του γραφαν κατι απλο για την ημέρα του Πολυτεχνείου,και ας το έδινε στον τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφυλάσσεται. Με το Πολυτεχνείο κολλάει

      Διαγραφή

(3)