Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Toυρκία: Μάγια στην Αγιά Σοφιά; – Με στυλό γραμμένες οι ρουνικές επιγραφές που κρύφτηκαν

Τουρκία: Όπως αποδείχθηκε κατόπιν έρευνας τον Αρχώντης Κωνσταντινούπολης, οι Ρούνοι που βρέθηκαν στην «Αγιά Σοφιά» ήταν γραμμένοι με στυλό!

Λύθηκε το μυστήριο με τους ρούνους που βρέθηκαν στην «Αγιά Σοφιά» και προκάλεσαν αίσθηση παγκοσμίως.

Τουρκία: Όλα άρχισαν όταν από τοίχο στην «Αγιά Σοφιά» αποκολλήθηκε μία πέτρα πλάτους περίπου 30 εκατοστών και μήκους 10 εκατοστών, που βρισκόταν σε ένα μαρμάρινο τοίχο.

Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν τις αρχές και, κατά τις έρευνες, εντοπίστηκε μία τσάντα.

Στο εσωτερικό της ήταν κρυμμένες πέντε περγαμηνές, με γραφές και σχέδια που θεωρούνται ότι προέρχονται από το ρουνικό αλφάβητο (αρχαίο αλφαβητικό σύστημα γραφής των βόρειων λαών της Ευρώπης)!

Πίσω από τη σπασμένη πέτρα στο τζαμί της «Αγίας Σοφίας» βρέθηκαν χαρτιά που περιείχαν γραφές και σχέδια που φέρεται ότι περιείχαν 5 κομμάτια Ρουνικού αλφαβήτου.

Οπως ήταν φυσικό στην Τουρκία, στην Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις και κάποιοι είπαν μέχρι και για… μάγια!

Οι Αρχές στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα η εισαγγελία ξεκίνησε έρευνες για το φαινόμενο προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην «Αγιά Σοφιά». Πως έσπασαν οι πέτρες στο συγκεκριμένο σημείο και τι ακριβώς ήταν αυτές οι περγαμηνές.

Όπως αποκαλύπτει η μεγάλη τουρκική ιστοσελίδα «Yenisafak» τελικά ο «θησαυρός» αποδείχθηκε… άνθρακες!

Σύμφωνα λοιπόν με όσα ανέφεραν οι Τούρκοι: «…Αρχικά οι επιγραφές γραμμένες στο ρουνικό αλφάβητο θεωρήθηκε ότι ήταν ιστορικά αντικείμενα. Τελικά διαπιστώθηκε ότι τα χαρτιά ήταν γραμμένα με στυλό και δεν ήταν ιστορικά αντικείμενα».

Συνεπώς δεν επρόκειτο ούτε για… μαγικά ούτε για ιστορικά αντικείμενα τα οποία κρύφτηκαν στο παγκόσμιο σύμβολο της ορθοδοξίας. Σίγουρα γράφτηκαν αφότου είχε ανακαλυφθεί το στυλό. Τώρα όσο για το ποιους του έκρυψε στο συγκεκριμένο σημείο και πως αποκαλύφθηκαν, μένει να φανεί τις προσεχείς ημέρες από τη συνέχεια των ερευνών της περίεργης υπόθεσης.

Δείτε παρακάτω την σχετική φωτογραφία από τους Ρούνους στην «Αγιά Σοφιά»

Τι είναι οι Ρούνοι

Οι Ρούνοι είναι μία από τις πρώτες «μαγικές» γλώσσες, και έχουν χρησιμοποιηθεί για διάφορους μαγικούς σκοπούς κατά την αρχαιότητα αλλά και την σύγχρονη εποχή από ερευνητές του Αποκρυφισμού και όχι μόνο.

Κάθε Ρούνος ήταν ένα ιδεογραφικό ή εικονογραφικό σύμβολο κάποιας κοσμολογικής Αρχής ή Δύναμης, και η διαδικασία γραφής του Ρούνου σήμαινε την επίκληση αυτής της δυναμικής μαγικής ιδιότητάς του. Η Σημασία της λέξης Ρούνοι στα γερμανικά (προέρχεται από το Πρωτογερμανικό *Runo) είναι κυριολεκτικά “γράμμα”, αλλά και “μυστικό” ή “Μυστήριο”, κρύβοντας μέσα τους άπειρα κρυμμένα μηνύματα για εκείνον που τα αναζητα

Από την Αρχαιότητα οι Ρούνοι χρησιμοποιήθηκαν για Μαγικές επικλήσεις και ευρύτερα για την Μαγεία, εκτός από την γραφή. Κάθε Ρούνος έχει εσωτερική σημασία αλλά και υπερβατικές ιδιότητες που σχετίζονται μαζί του. Κάθε ένας Ρούνος μεταφράζεται σε μία λέξη ή φράση που αναδεικνύει έννοιες σημαντικές προς τους ανθρώπους που θεωρούν πως οι Ρούνοι αποκαλύπτουν μηνύματα για την προσωπική και πνευματική τους εξέλιξη.

Κάθε ρουνικό σύμβολο είναι συνδεδεμένο με μια θεότητα απ’το πάνθεο, κουβαλά τη δική του ιστορία και το όνομα του σχετίζεται με εκείνο που αντιπροσωπεύει. Οι Θεοί αποτελούν τις προσωποποιημένες δυνάμεις του σύμπαντος που διαποτίζουν με την ξεχωριστή τους αστρική ταυτότητα και ενέργεια τον κάθε ρούνο. Κάθε ρούνος, λοιπόν, είναι ένα γράμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραπτό λόγο, αλλά όπως ισχύει με τα εβραικά και τα ενωχιακά γράμματα, κάθε ένας απ’αυτούς είναι επίσης μια πνευματική διάνοια με τον δικό της κόσμο.

Ρουνικό αλφάβητο

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)