Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Μπλόκο σε όλους τους ανεμβολίαστους: Δεν θα μπαίνουν σε κλειστούς χώρους (video)

Ομολογία αποτυχίας δια στόματος Μητσοτάκη - Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε

 
 
Μία σειρά μέτρων που βάζουν στο «στόχαστρο» τους ανεμβολίαστους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά οι νέοι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις.

Σκληρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα που έκανε.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως πλέον μπαίνει μπλόκο στην είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως σε θέατρα και σινεμά, ακόμη και εάν υπάρχει αρνητικό rapid test.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένας έμμεσος τρόπος άσκησης πίεσης για να κάνει κάποιος το εμβόλιο, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε μέτρα για τους ανεμβολίαστους πιστούς που πηγαίνουν στην εκκλησία.

Έτσι, όσοι πιστοί δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Τα μέτρα θα εφαρμόζονται από την Δευτέρα 22 Νοεμβίου και θα είναι σε ισχύ για περίπου δύο μήνες.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ.

Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε στο διάγγελμα του, ότι «με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα».

Δείτε το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:


1 σχόλιο:

(3)