Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Μεγάλη συγκέντρωση από τα συνδικάτα στο Σύνταγμα κατά της ακρίβειας

Μεγάλη συγκέντρωση από τα συνδικάτα στο Σύνταγμα κατά της ακρίβειας

 

 Σωματεία εργαζομένων από όλη την Ελλάδα αναμένεται να συμμετάσχουν σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση κατά της ακρίβειας και της κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων. Η προσυγκέντρωση έγινε στην Ομόνοια.

Μεγάλη διαδήλωση συγκροτείται από την Ομόνοια για να κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα, όπου θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας. Σε όλο το κέντρο της Αθήνας ακούγεται το μήνυμα του ξεσηκωμού.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, το μεγάλο κομβόι που σχηματίστηκε από ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και κατέβηκε στην Αθήνα για να διαδηλώσει.

Ακολουθούν εργαζόμενοι, Σωματεία και φορείς από την Καβάλα, εργαζόμενοι από τα «Πετρέλαια Καβάλας» και τα «Λιπάσματα Καβάλας», εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς από μία σειρά κλάδους που διαδηλώνουν σήμερα στην Αττική.

Η πλατεία Ομονοίας βούλιαξε από εργατόκοσμο και νεολαία που δίνει μαζικό «παρών» στην προσυγκέντρωση.


«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ». Αυτό το σύνθημα φωνάζουν σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, τόσο από τα «Πετρέλαια Καβάλας» όσο και από τα «Λιπάσματα» και βέβαια οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που δίνουν μαζικό και μαχητικό «παρών». «Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι» είναι το σύνθημα που αντηχεί αυτή τη στιγμή στη Σταδίου.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.



Συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

Μεγάλα συλλαλητήρια θα γίνουν σε όλη τη χώρα από εργατοϋπαλλήλους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα από εκατοντάδες χώρους δουλειάς όλων των κλάδων, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους, νεολαία, φοιτητές και μαθητές.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η τεράστια ακρίβεια, που βασανίζει τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, τα σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα, η ανυπαρξία ΣΣΕ που να κατοχυρώνουν σύγχρονα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, η φοροληστεία και η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους κ.ο.κ.


Στάσεις εργασίας και μοτοπορείες

Με στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και μοτοπορεία που ξεκίνησε στις 11 π.μ. από το Πεδίον του Αρεως, θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο το Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» Περιφέρειας Αττικής.

Την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ. αποφάσισε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής.

Με τα οχήματά τους θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί που κάλεσαν σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας. 


Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)