Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Euroferry Olympia: Τρεις οι νεκροί που εντοπίστηκαν σήμερα

Euroferry Olympia: Τρεις οι νεκροί που εντοπίστηκαν σήμερα

 

 

Στους οκτώ οι νεκροί από το Euroferry Olympia – Αναζητούνται ακόμα τρεις. 


Λιγοστεύουν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι εναπομείναντες αγνοούμενοι από το πλοίο Euroferry Olympia, που τυλίχθηκε στις φλόγες την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι η πυρκαγιά στο επιβατηγό εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σήμερα Παρασκευή (25/2), συνολικά τρία απανθρακωμένα πτώματα εντοπίστηκαν εν συνεχεία των ερευνών για τα άτομα που αγνοούνται. Οι νεκροί έφτασαν πλέον τους οκτώ, ενώ αγνοούνται ακόμη τρείς.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων, εντόπισαν ακόμα μια σορό στο δεύτερο κατάστρωμα.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, βρέθηκαν άλλοι δύο νεκροί στο 3ο γκαράζ του πλοίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι -τις προηγούμενες μέρες- σε δύο από τα καταστρώματα του πλοίου, όπου επιχειρούσαν με οξυγόνο και ειδικές στολές άνδρες της ΕΜΑΚ, το διοξείδιο του άνθρακα ξεπερνούσε τα 500 Ppm (μονάδα μέτρησης διοξειδίου).

«Άθλιες οι συνθήκες στο καράβι»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γιος του ενός από τους αγνοούμενους είχε αναφέρει πως οι συνθήκες στο συγκεκριμένο καράβι, όπως και σε άλλα της εταιρείας, είναι άθλιες.

Όπως είπε, τα φορτηγά είναι κολλητά το ένα στο άλλο και το συγκεκριμένο καράβι θα έπρεπε να κουβαλά μόνο συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Αυτός ήταν και ο ρόλος του όταν ήταν στην Μάλτα.

Την ίδια ώρα η εταιρεία απορρίπτει τις κατηγορίες για ελλιπή μέτρα στο πλοίο. Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε, ο εκπρόσωπος της Grimaldi Πωλ Κυπριανού, μίλησε στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι φέρουν ευθύνη όσοι κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους και δεν ανέβηκαν στους κοινόχρηστους χώρους και στις καμπίνες. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)