Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Οπαδική βία: Ποια είναι η 27χρονη «σκληρή χούλιγκαν» που συνελήφθη - Η επίθεση του 2019

Οπαδική βία: Ποια είναι η 27χρονη «σκληρή χούλιγκαν» που συνελήφθη - Η επίθεση του 2019 

 

 

Άγρια επίθεση από οπαδούς αντίπαλης ομάδας είχε δεχτεί το Φεβρουάριο του 2019 η 27χρονη που κατηγορείται ως αρχηγικό μέλος ομάδας χούλιγκαν.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση είχε απαθανατιστεί τότε από τους δράστες και μάλιστα είχε ανέβει στα social media σχετικό βίντεο. Τουλάχιστον πέντε άτομα την είχαν περικυκλώσει και άρχισαν να τη χτυπούν με μανία, ακόμα και στο κεφάλι, ενώ ένας από τους δράστες την είχε μαχαιρώσει στο πόδι. Η επίθεση είχε λάβει χώρα σε πάρκο στο Ίλιον.

Είχε προηγηθεί άγρια ενέδρα με πρωταγωνίστρια, σύμφωνα τουλάχιστον με αστυνομικές πηγές, την ίδια και μέλη της παρέας της σε βάρος αντίπαλων οπαδών.

Τρία χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό της, η 27χρονη συνελήφθη ως αρχηγικό μέλος οργάνωσης που αποτελούνταν συνολικά από έξι άτομα, τα οποία ευθύνονται –σύμφωνα με το κατηγορητήριο- για 15 επιθέσεις σε συνδέσμους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ομάδα αυτή έκανε επίσης επιθέσεις σε οχήματα και καταστήματα αντίπαλων οπαδών.

Η ομάδα της 27χρονης φέρεται να είχε ανοίξει «βεντέτα» με αντίπαλους οπαδούς που κρατούσε για χρόνια. Η ίδια και οι πέντε συνεργοί της κατηγορούνται για 18 αδικήματα. Μεταξύ αυτών για εγκληματική οργάνωση, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Χαρακτηριστικό της δράσης της εγκληματικής ομάδας ήταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι συνήθιζε να ανεβάζει στα social media «λάφυρα» από επιθέσεις με θύματα αντίπαλους οπαδούς.

Ο «κοριός» της Αστυνομίας σάρωσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των έξι κατηγορουμένων και απέδειξε ότι πριν από κάθε χτύπημα οι χούλιγκαν συνομιλούσαν μεταξύ τους για την οργάνωσή του. Η μεγάλη εισαγγελική έρευνα για την οπαδική βία θα συνεχιστεί και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες συλλήψεις.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)