Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση και το κόμμα - Τα πρώτα σημάδια της κρίσης

Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση και το κόμμα - Τα πρώτα σημάδια της κρίσης

 Γράφει ο ς

 Το μπόνους στα golden boys του ΔΕΔΔΗΕ, το «άδειασμα» του υπουργού Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό κατόπιν αντιδράσεων υπουργών που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, η ερώτηση «σαμαρικών» βουλευτών για την Τουλουπάκη. Η παράκαμψη Μητσοτάκη από Μεϊμαράκη για την ποινή στον Κύρτσο και η απομάκρυνση Μπέζα.

 Μόνο σε μια ημέρα, την Τρίτη, σειρά γεγονότων έδειξαν πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε νευρική κρίση:

-Ο διευθύνων σύμβουλος και δεκάδες στελέχη στον ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνουν μπόνους έως και 60.000 ευρώ, ενώ η ενεργειακή κρίση μεσουρανεί! Την ίδια ημέρα που αποκαλύπτεται το γεγονός, δημοσιεύεται ο πληθωρισμός, με αύξηση 78.5% στο φυσικό αέριο, 71,4% στον ηλεκτρισμό και 41,5% στο πετρέλαιο θέρμανσης!

-Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός παγώνει νομοσχέδιο που φέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας για ενίσχυση προστασίας προστατευόμενων μαρτύρων, όπως προβλέπει κοινοτική οδηγία, κατόπιν σφοδρών αντιδράσεων τριών υπουργών, που υποστήριξαν ότι έτσι θα δικαιώνονταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis! Σύμπτωση: Και οι τρεις υπουργοί που αντέδρασαν με σφοδρότητα, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης και Αθανάσιος Πλεύρης, προέρχονται από το ΛΑΟΣ.

- Έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, καταθέτουν ερώτηση στον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, ζητώντας εξηγήσεις για την παρουσία της Ελένης Τουλουπάκη στη Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Παράλληλα, οι έξι βουλευτές (Μίλτος Χρυσομάλλης, Διονύσιος Ακτύπης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Στέργιος Γιαννάκης, Ξενοφώντας Μπαραλιάκος και Κώστας Βλάσσης), με την ερώτησή τους, απαιτούν την αποκάλυψη των στοιχείων των «Σαράφη» και «Κελέση», που έχει αρνηθεί με ρητό τρόπο ο Άρειος Πάγος τον Φεβρουάριο του 2020. Την ίδια στιγμή, προκαλείται η κοινή γνώμη, καθώς διακόπτεται για μια ακόμα φορά η δίκη για τη δολοφονία της Τοπαλούδη, γεγονός που επιφέρει την οργή των γονέων της άτυχης κοπέλας!

-Την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αγνοεί την πρόταση Μητσοτάκη για διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και προτείνει την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του διαγραμμένου από τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτή για έξι μήνες! Τελικά, ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ, που πρόσφατα συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα, πρότεινε τη δωδεκάμηνη στέρηση των δικαιωμάτων του Γιώργου Κύρτσου. Η πρόταση Βέμπερ υπερψηφίστηκε από 29 ευρωβουλευτές του ΕΛΚ, ενώ 11 επέλεξαν την αποχή!

-Το υπερταμείο «καθαίρεσε» με συνοπτικές διαδικασίες τον πρόεδρο της Εταιρείας των Ακινήτων Δημοσίου Αντώνη Μπέζα, με τον ίδιο να αποδίδει την απομάκρυνσή του σε διαχειριστικό έλεγχο που διεξάγεται στην Εταιρεία Ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών. Ο Αντώνης Μπέζας υπήρξε υφυπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά, είναι πολιτευτής της ΝΔ, αφήνει αιχμές ακόμα και για παράνομους διορισμούς από εκτελεστικούς διευθυντές της ΕΤΑΔ!

-Ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός, που υπέβαλε παραίτηση από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω της μη αντίδρασής του για τα όσα είπε ο Πέτρος Δούκας για την εξαγορά ψήφων στις πυρκαγιές της Ηλείας από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, επανέρχεται ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, στη θέση της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου.

Τα παραπάνω περιστατικά, αν κάτι απεικονίζουν, είναι πως τα κρισιακά φαινόμενα που υφίσταται η κοινωνία, περνούν σιγά-σιγά στο εσωτερικό της κυβέρνησης, γεγονός που δείχνει πως το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» δεν είναι πλέον το ίδιο παντοδύναμο όσο πριν και σε κάθε περίπτωση αρχίζει να εκδηλώνεται η αγνόησή του. Και αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί θετικό σημείο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν. Ίσα-ίσα, επιβεβαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν πως προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, η επίσπευση της κάλπης καθίσταται πιο αναγκαία.

ΥΓ: Δεν βρίσκεται πολύ ενδιαφέρον πως σχεδόν κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν απασχόλησε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)