Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Πέθανε ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

Πέθανε ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας

 

 

Πέθανε σήμερα Κυριακή 6 Μαρτίου σε ηλικία 82 ετών, ο δικηγόρος και πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας.

Όπως έγινε γνωστό από τους συγγενείς του, ο Αντώνης Φούσας, είχε προ 3μηνου διαγνωσθεί με νευροενδοκρινή καρκίνο κύστεως ταχυτάτης εξέλιξης, και τις τελευταίες ημέρες, μετά από σοβαρή επιπλοκή της ασθένειας, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ρεπετίστα του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Φούσα και πατέρας δύο παιδιών. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Πωγωνιανής (για 5 χρόνια) και μετά, το τελευταίο έτος, στην Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, απ’ όπου έλαβε και το απολυτήριο.

Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και ασχολείται ειδικότερα με την Ποινική Δικηγορία (χειρίστηκε ιδιαίτερα σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με γενικότερο ενδιαφέρον και αντίκτυπο).

Διετέλεσε Υπουργός στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση του Ιωάννη Γρίβα, στην Οικουμενική Κυβέρνηση και στην Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων του Καθηγητή Ξενοφώντα Ζολώτα.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου και ώρα 15.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί στη γενέθλια γη του στη Ρεπετίστα Ιωαννίνων την Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές στην «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)