Ο πατέρας της οικογένειας ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες άνεργος, ενώ η μητέρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει 74% αναπηρία. Οι δύο κόρες του ζευγαριού είναι φοιτήτριες σε τμήματα του ΑΠΘ. Μέχρι πριν από λίγες μέρες μοναδικό εισόδημα για την τετραμελή οικογένεια ήταν το προνοιακό επίδομα της τάξης των 300 ευρώ!

Όπως μεταδίδει το Alterthess, ο πατέρας της οικογένειας, Γιώργος Νίκογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τα εξής:

«Έβγαλαν το σπίτι μας σε πλειστηριασμό, κάποιος το «χτύπησε» για 56.500 ευρώ. Είμαι άνεργος και η γυναίκα μου έχει 74% βαριά αναπηρία. Αν μας πάρουν το σπίτι έχουμε μείνει στον δρόμο, είναι η πρώτη κατοικία. Δεν έχουμε άλλη περιουσία, ότι προσπάθειες κάναμε νομικά και με την τράπεζα δεν προχώρησαν.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ είχαμε όλα τα κριτήρια. Στις 16 Μαΐου καταθέσαμε τα χαρτιά για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στις 19/5 έβγαλαν σε πλειστηριασμό το σπίτι. Δεν το σταμάτησαν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ περιμένουμε τη δικαστική απόφαση τον Δεκέμβριο. Αν η οριστική δικαστική απόφαση λέει ότι μπαίνουμε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προστατεύεται η πρώτη κατοικία, η δική μου πρώτη κατοικία πως θα προστατευθεί αφού θα την έχω χάσει; Δεν μπορώ να το καταλάβω», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκογλου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη συγκίνηση του για την μαζική παρουσία πολιτών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι και στην πορεία συμμετείχαν συλλογικότητες της περιοχής, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, το δημοτικό σχήμα Η Πόλη Αλλιώς, δυνάμεις του ΠΑΜΕ καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων καλούν σε νέα συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ενώ θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το κεντρικό κατάστημα της Eurobak, καθώς πρόκειται για την τράπεζα που προχώρησε στον fast track πλειστηριασμό.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστές και άλλες περιπτώσεις κατάσχεσης πρώτης κατοικίας στις γειτονιές της πόλης.