Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Εκθέτουν την κυβέρνηση οι ΗΠΑ: Η Ελλάδα στέλνει και άλλα όπλα στην Ουκρανία

Εκθέτουν την κυβέρνηση οι ΗΠΑ: Η Ελλάδα στέλνει και άλλα όπλα στην Ουκρανία
 
 
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ διέψευσε τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα θα στείλει κι άλλο στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία.

Μπορεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος να είπε στη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει επιπλέον στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, όμως ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τον διέψευσε δημόσια.

Ο Λόιντ Όστιν είπε πως περίπου 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αναμένεται να στείλουν όπλα στην Ουκρανία.

«Περίπου 20 χώρες ανακοίνωσαν νέα πακέτα βοήθειας και πολλές χώρες δίνουν πυρομαχικά πυροβολικού, συστήματα παράκτιας άμυνας, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα που είναι κρίσιμης σημασίας. Άλλες δεσμεύτηκαν για την εκπαίδευση των δυνάμεων της Ουκρανίας και τη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Όστιν, η Ελλάδα αναμένεται να στείλει εκ νέου στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά.

«Σήμερα, πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών που είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στείλει στα τέλη Φεβρουαρίου στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, τότε, στάλθηκε υλικό με δύο C-130 μέσω Πολωνίας που περιελάμβανε πυρομαχικά, τυφέκια τύπου «καλάσνικοφ» και εκτοξευτές. 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)