Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Θάνατοι παιδιών στην Πάτρα: Τι δείχνει το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα – Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/02/a-361-1.jpg

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα καθώς κατατέθηκε το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα που κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, και ο πρώην επικεφαλής της ίδιας Υπηρεσίας, Νίκος Καλογριάς, αναλύονται όλα τα προηγούμενα πορίσματα και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός, και το μοτίβο που ακολουθήθηκε ήταν ίδιο. Την ίδια στιγμή, η κατάθεση του πορίσματος αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις.

Τι είπε ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Την Δευτέρα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έστειλε εξώδικο στο εργαστήριο του ΑΠΘ, καθώς, όπως υποστήριξε «υπάρχει αντίφαση σε σχέση με τα αποτελέσματα στην τοξικολογική εξέταση των ούρων της μικρής Τζωρτζίνας» και δεν είναι σαφές ποια είναι τα αξιόπιστα αποτελέσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως στο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας, που βρέθηκε μετά από μήνες στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, τελικώς δεν ανιχνεύθηκαν ίχνη κεταμίνης, ο κ. Παπαδόπουλος είπε «βλέπετε λοιπόν ότι δεν ήταν βασανίστρια; Επί μήνες ακούμε όχι μόνο ότι είχε κάνει κακό στο παιδί της, αλλά ότι το βασάνιζε επί μήνες, χορηγώντας του δηλητήρια. Επιβεβαιώθηκε αυτό που μου έλεγε από την αρχή και με σθένος (ενν. η Ρούλα Πισπιρίγκου), πως ουδέποτε χορήγησε στην Τζωρτζίνα οποιαδήποτε ουσία για να της κάνει κακό».

Ακόμη, όπως σημείωσε, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν είναι αρνητική να γίνει εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, εάν αυτό πρόκειται να συμβάλει στην διαλεύκανση της υπόθεσης

Σχετικά με το αναμενόμενο (σ.σ. έως εκείνη τη στιγμή) πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, ο κ. Παπαδόπουλος μετέφερε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό», συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Επιτιθέμενος στον Γρηγόρη Λέων για όσα υποστηρίζει αναφορικά με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι «Ο κ. Λέων μιλάει στο πρώτο πληθυντικό, ενώ είναι ιδιώτης ιατροδικαστής και δεν είναι μέλος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που ερευνά την υπόθεση. Δεν ξέρω τι έγγραφα έχει στα χέρια του σχετικά με την υπόθεση. Παλαιό0τερα μιλούσε για την Τζωρτζίνα, αλλά μετά είπε ότι δεν είχε γνώση της ιατροδικαστικής έκθεσης».

Τέλος, σχετικά με το περιβόητο πανάκι της Ίριδας, που σύμφωνα με τον κ. Λέων είναι αποδεικτικό στοιχείο για τον θάνατο του παιδιού, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε πως «είναι προφανές πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα προχωρούσε ποτέ στην παράδοση του στοιχείου αυτού (ενν. στις Αρχές)», εάν η ίδια είχε εμπλοκή στον θάνατο του παιδιού.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)