Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Το κόλπο στο σιδέρωμα για να μειώσετε το ρεύμα 50%

Το κόλπο στο σιδέρωμα για να μειώσετε το ρεύμα 50%
 
 
 
Οδηγός για εξοικονόμηση ρεύματος - Το κόλπο με το σίδερο που μειώνει την κατανάλωση.

Αλλάζουν τα πάντα στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από την 1η Οκτωβρίου και πολλοί καταναλωτές προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα αλλάζοντας κι εκείνοι τις συνήθειές τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει τον χειμώνα είναι η θέρμανση του σπιτιού. Για πετρέλαιο δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, το κλιματιστικό και τα ηλεκτρικά σώματα καταναλώνουν ενέργεια.

Αρκετοί πολίτες που είχαν μειώσει την κατανάλωση ρεύματος τα τελευταία χρόνια για να εξοικονομήσουν χρήματα, όπως λένε μιλώντας στο MEGA, αδυνατούν να πιάσουν τον στόχο του 15% που έχει βάλει η κυβέρνηση. Ακόμα πιο δύσκολη η επίτευξη του στόχου για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Tips για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς ώστε να πετύχει ένα σημαντικό ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα οφείλεται τουλάχιστον το 30% της κατανάλωσης ρεύματος. Η αντικατάσταση του με έναν ηλιακό διπλής ενέργειας μπορεί να μας δώσει εξοικονόμηση από 60 έως 70%.

Το ηλεκτρικό σίδερο είναι από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές. Στην περίπτωση όμως που κάτω από το σιδερόπανο στρώσουμε φύλλα αλουμινόχαρτου, ένα θερμόφιλο υλικό δηλαδή, θα χρειαστούμε τον μισό χρόνο σιδερώματος. Με αυτό τον τρόπο ένα μέσο νοικοκυριό που καταναλώνει 20 κιλοβατώρες το μήνα, θα εξοικονομήσει τις 10, δηλαδή το 50%.

Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αλλάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα πάροχο ρεύματος αναζητώντας ανταγωνιστικά τιμολόγια.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα και ο τρόπος που θα δίνονται οι επιδοτήσεις στο ρεύμα από τον Οκτώβριο, αναμένεται να ανακοινωθούν από την επόμενη εβδομάδα.

 Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)