Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Σεισμός 5,4 ρίχτερ ανοιχτά της Κεφαλονιάς

 

Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο»  - Αποφασίζουν για το κλείσιμο της παραλίας

Ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το πρωί στην Κεφαλονιά. Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι , στις 10:36 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.4 στην κλίμακα Richter.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 332 χιλιόμετρα δυτικά των Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου.

Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» μετά τα 5,4 Ρίχτερ - Αποφασίζουν για το κλείσιμο της παραλίας

Κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» μετά τα 5,4 Ρίχτερ - Αποφασίζουν για το κλείσιμο της παραλίας
Αποφασίζουν για το κλείσιμο του «Ναυαγίου» μετά τον ισχυρό σεισμό. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Ζακύνθου στο iEidiseis.gr.
Λίγα 24ωρα πέρασαν από την ανάρτηση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι λουόμενοι στην παραλία «Ναυάγιο» σε περίπτωση σεισμού, εξαιτίας των ελλιπών μέτρων ασφαλείας, και τα 5,4 Ρίχτερ που σημειώθηκαν ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά έρχονται να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του.

Αν και από τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ δεν υπήρξαν ζημιές σε κατοικίες και τραυματισμοί στα δύο νησιά, ωστόσο, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην παραλία του «Ναυαγίου».

Όπως θα δείτε σε βιντεάκια που ανήρτησαν στο Facebook αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε αποκόλληση βράχων, από την οποία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αποφασίζουν για το κλείσιμο της παραλίας

Το iEidiseis.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ζακύνθου κ. Αρετάκη Νικήτα για το περιστατικό, ο οποίος ανέφερε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί. «Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στην περιοχή. Η καταλόσθιση έγινε στον όρμο του Ναυαγίου και όχι στην παραλία και συμβαίνει συχνά τόσο εξαιτίας σεισμών όσο και από βροχές», δήλωσε ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρει ότι σε λίγη ώρα θα υπάρξει σύσκεψη των αρμοδίων φορεών ώστε να αποφασιστεί αν θα πρέπει να κλείσει για σήμερα ή για τις επόμενες ημέρες η παραλία, ώστε να μην κινδυνέψουν οι λουόμενοι σε περίπτωση μετασεισμού.

Η προφητική ανάρτηση του Παπαδόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο κ. Παπαδόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουγια την πιο φημισμένη παραλία της Ζακύνθου, το Ναυάγιο. Σε ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε ότι «με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν» τα βράχια και υπενθύμισε το ατύχημα που έγινε πριν τέσσερα χρόνια, όταν χωρίς καν να γίνει σεισμός, μέρος των πρανών κατέρρευσε με αποτέλεσμα οι τουρίστες να τρέχουν πανικόβλητοι. «Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς».

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτηση

«Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός!

Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς - μικρό ευτυχώς - κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς.

Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια "εμπειρία"».

papadopoylos

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7μετασεισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)