Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Κρίσιμες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έκτακτη ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ

Κρίσιμες ώρες για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Έκτακτη ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ
 
Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό ιατρική επίβλεψη στο κάστρο Balmoral, αφού «οι γιατροί ανησυχούσαν για την υγεία της», όπως λένε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Υπό ιατρική παρακολούθηση είναι η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως έκαναν γνωστό τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με έκτακτη ανακοίνωσή τους.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτού Μεγαλειότητας και της συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η Βασίλισσα παραμένει άνετη και στο Balmoral», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.

Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας ύστερα από την είδηση ότι οι γιατροί ανησυχούν για την κατάσταση της υγείας της, όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV.

Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αντίθετα, «η Δούκισσα του Κέιμπριτζ παρέμεινε στο Γουίνδσορ, καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούις περνούν σήμερα την πρώτη τους μέρα στο νέο τους σχολείο», δήλωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, σύμφωνα με το BBC.

Το δίκτυο BBC ONE άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες υπήρχαν έντονα ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της. Η Sun ανέφερε μάλιστα πριν μερικές μέρες ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε τακτικές πρωινές επισκέψεις για να δει τη μητέρα του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά στα 70 χρόνια της βασιλείας της διόρισε πρωθυπουργό στο Μπάλμοραλ, υποχρεώνοντας τόσο τον Μπόρις Τζόνσον, όσο και τη Λιζ Τρας να ταξιδέψουν σχεδόν 1.000 μίλια - μετ' επιστροφής - από το Λονδίνο.

«Η βασίλισσα απεικονίστηκε την Τρίτη χαμογελαστή και σε εγρήγορση, αλλά ακόμα αδύναμη, χρησιμοποιώντας ένα ραβδί και εμφανίζοντας εκτεταμένους μώλωπες στα χέρια της, ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα των προχωρημένων χρόνων της», αναφέρει σχετικά η Daily Mail και προσθέτει: «Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε δημόσια μετά από 47 ημέρες, ενώ απολάμβανε το διάλειμμά της. Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Τζόνσον και την κ. Τρας, η βασίλισσα είχε επίσης ένα άλλο καθήκον στη συνέχεια: Τίμησε τον απερχόμενο γραμματέα επικοινωνίας της, τον Ντόναλντ ΜακΚέιμπ, με τα διακριτικά του Υπολοχαγού του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος – μια τιμή στο προσωπικό δώρο του μονάρχη για την υπηρεσία στον Βασιλική οικογένεια».

Οι τελευταίες ανησυχίες για την υγεία της βασίλισσας ήρθαν μετά την αναβληθείσα διαδικτυακή συνεδρίαση του Privy Council (είναι ένα επίσημο όργανο, που αποτελείται κυρίως από ανώτερους πολιτικούς, το οποίο συμβουλεύει τη βασίλισσα.), η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε λάβει συμβουλές από τους γιατρούς να ξεκουραστεί μετά από «μια ολόκληρη μέρα» την Τρίτη.

Λιζ Τρας: Όλη η χώρα ανησυχεί βαθιά

Λίγα λεπτά πριν από τη δήλωση, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της και η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας. Η κ. Τρας είπε ότι «όλη η χώρα ανησυχεί βαθιά για τα νέα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτό το μεσημέρι», προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις μου και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μας είναι με την Αυτή Μεγαλειότητα, τη Βασίλισσα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή».

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

«Το Παλάτι δεν εκδίδει δελτία Τύπου για την υγεία της βασίλισσας, εκτός αν είναι σημαντικό»

«Οι δηλώσεις από το παλάτι για την υγεία της βασίλισσας είναι ασυνήθιστες», τόνισε μιλώντας στο BBC ο βασιλικός συντάκτης, Ρόμπερτ Χάρντμαν.

«Το παλάτι συνήθως δεν εκδίδει δελτία Τύπου για την υγεία της βασίλισσας, εκτός αν είναι σημαντικό», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η τελευταία φορά που έγινε μια τέτοια δήλωση ήταν για να μας ενημερώσει ότι η βασίλισσα είχε διαγνωστεί με Covid».

«Σε γενικές γραμμές, όμως, η άποψη είναι ότι αν δεν υποβληθεί σε κάποιο είδος ιατρικής επέμβασης στο νοσοκομείο, τότε αυτά είναι ιδιωτικά θέματα... επομένως είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι το Παλάτι έκρινε σκόπιμο να εκδώσει μια δήλωση που προκαλεί ανησυχία».

Και πρόσθεσε: «Όλες οι σκέψεις μας θα είναι μαζί της αυτή τη στιγμή».

«Το γεγονός ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο Balmoral είναι ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης»

«Υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε ξαναδεί. Η δήλωση εκδόθηκε από το παλάτι που είναι τόσο επιφυλακτικό στο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας», είπε ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Τζόνι Ντάμοντ, μιλώντας στο radio 4.

«Η διατύπωση της δήλωσης, ότι οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της και ότι παραμένει υπό ιατρική επίβλεψη, και η κίνηση των πιο σοβαρών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Balmoral, για τη βασίλισσα, όλα αυτά δείχνουν έναν σαφή βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να έχουμε μεγάλη σαφήνεια από το παλάτι, επειδή δεν αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για την υγεία των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας, όμως το γεγονός ότι η οικογένεια συγκεντρώνεται στο Balmoral είναι ένδειξη της σοβαρότητας της κατάστασης». 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)