Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Υποκλοπές: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Εξεταστική - Καταγγέλλουν «γαλάζια» επιχείρηση συσκότισης

Υποκλοπές: Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την Εξεταστική - Καταγγέλλουν «γαλάζια» επιχείρηση συσκότισης
 

 Απόπειρα συγκάλυψης κατήγγειλαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λόγω της μη αποδοχή της λίστας μαρτύρων που υπέβαλαν για τις υποκλοπές.


Η άρνηση της ΝΔ να αποδεχθεί τους μάρτυρες που πρότειναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αποχώρηση των δυο κομμάτων από την σημερινή συνεδρίαση για τις υποκλοπές σε ένδειξη διαμαρτυρίας καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης λόγω της μη αποδοχή της λίστας μαρτύρων που υπέβαλαν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εξελίχθηκε η «γαλάζια» μεθόδευση απόκρυψης της αλήθειας στην Εξεταστική Επιτροπή, με τη ΝΔ να μπλοκάρει την κλήση κρίσιμων μαρτύρων, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Η ΝΔ, εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία που διαθέτει, αρνείται να καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από πρόταση του ΠΑΣΟΚ με την οποία συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ΝΔ προτίθεται να καλέσει μόνο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τους διοικητές της ΕΥΠ από το 2012, και τους εκπροσώπους της Intellexa και της KRIKEL.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσουν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Παναγιώτης Κοντολέων, Θεμιστοκλής Δεμίρης, Βασιλική Βλάχου, Χρήστος Ράμμος, Θανάσης Κουκάκης, Τάσος Τέλλογλου, Ελίζα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Τερζής, Αγγελος Μπίνης, Φέλιξ Μπίτζιος, Διονύσης Μελιτσιώτης, Ντίλιαν Ταλ, Μπάρζακ Μπιλ, Γιάννης Λαβράνος, Σταύρος Μαλιχούδης, καθώς και οι οι επιχειρησιακοί που παρακολουθούσαν και συνελλεγαν στοιχεια για τους κυρίους Ανδρουλάκη και Κουκάκη.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατέθεσε μακροσκελέστατη λίστα μαρτύρων, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης, όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και δημοσιογράφοι, οι επικεφαλής της ΕΥΠ, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, καθώς και σειρά επιχειρησιακών στελεχών. 

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Και δηλαδή είναι καλό η συσκότιση; Δε βλέπετε πού έχει φτάσει το ρεύμα;
    Δεν πρέπει να κάνουμε οικονομία;
    Πες και συ Σάνια. Τι σε διορίσαμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)