Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή μετά το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση στην αντλία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Η τιμή μετά το επίδομα θέρμανσης και την επιδότηση στην αντλία
  

Με τις αυξήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες η τιμή που θα αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης ο καταναλωτής που θα λάβει και το επίδομα θέρμανσης θα είναι στα επίπεδα του Μαρτίου.

Με θετικό τρόπο αξιολογεί η αγορά τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία με τον ίδιο τρόπο που έγινε και στο πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο οι τιμές παραμένουν στα ύψη με εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση έως και 40% στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης εκτιμά η κυβέρνηση πως θα κάνουν τα νοικοκυριά μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες από το οικονομικό επιτελείο. Όσοι επιλέξουν φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης. Το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε την επιδότηση με 25 λεπτά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία και επίδομα θέρμανσης που θα αυξηθεί στα 350 ευρώ. Διευρύνθηκαν επίσης τα εισοδηματικά κριτήρια. Αυξάνεται σε 16.000 ευρώ για υπόχρεο άγαμο και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Πρακτικά με τις αυξήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες η τιμή που θα αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης ο καταναλωτής που θα λάβει και το επίδομα θέρμανσης θα είναι στα επίπεδα του Μαρτίου.

Μιλώντας στο iEnergeia.gr ο αντιπρόεδρος των πρατηριούχων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου τονίζει πως η απόφαση να μειωθεί η τιμή στην αντλία είναι ένα μέτρο θετικό. Παράλληλα, εκτίμησε πως η πορεία της αμόλυβδης θα είναι πτωτική. Να σημειωθεί πως πέρσι τον Οκτώβριο όταν ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε στο 1,168 ευρώ ανά λίτρο και έκλεισε τον Μάρτιο στο 1,300 ευρώ/ ανά λίτρο.

 Πηγή: ienergeia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)