Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεχίζεται η «παρέλαση» Μητσοτάκη στα διεθνή ΜΜΕ: «Θηλιά οι υποκλοπές» λέει η Liberation

Συνεχίζεται η «παρέλαση» Μητσοτάκη στα διεθνή ΜΜΕ: «Θηλιά οι υποκλοπές» λέει η Liberation
 
Η Liberation υποδέχεται στη Γαλλία τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δημοσίευμα – κόλαφος, αναφορικά με τις υποκλοπές και όχι μόνο.

Τη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη Γαλλία, όπου θα συναντήσει τον Εμανουέλ Μακρόν, η Liberation επέλεξε να τον υποδεχθεί με ένα σκληρό δημοσίευμα.

«Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του "βαθέος κράτους"», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας, το οποίο αναφέρει τις νέες αποκαλύψεις του Χρήστου Σπίρτζη, την περασμένη Παρασκευή, για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator. «Η νέα αποκάλυψη σφίγγει τη θηλιά γύρω από τον πρωθυπουργό και αρχηγό του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», τονίζει η Liberation, ενώ θέτει ερωτήματα για το τεράστιο σύστημα ελέγχου που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την κορυφή του κράτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης την προαγωγή της Μαριάνθης Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που «θρηνούσε σε blog "που ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους"», υπενθυμίζοντας ότι το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός «διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου "Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια", για ρατσιστικά σχόλια και υποκίνηση μίσους. Δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… πλέον υπουργός Υγείας!» παρατηρεί, ενώ σημειώνει ότι η προαγωγή της δικαστικού έχει προκαλέσει αντίδραση ακόμη και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Liberation, που επισημαίνει ότι στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως, καθώς και νέα θύματα παρακολούθησης, έχει μιλήσει με καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ψαρράς της «Εφημερίδας των Συντακτών» που έχει κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τη Μαριάνθη Παγουτέλη, αλλά και με ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;».

 Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

(3)