Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ο πολυσχιδής Ανδρέας Πάτσης: Από το Δοτσικό Γρεβενών στα έδρανα της Βουλής

Ο πολυσχιδής Ανδρέας Πάτσης: Από το Δοτσικό Γρεβενών στα έδρανα της Βουλής
 

 ✅Η πρώτη ανάρτηση του Πάτση μετά τη διαγραφή: «Παραμένω βουλευτής σας»

Ποιος είναι ο Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος διαγράφθηκε σήμερα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη.
Κάποιοι τον γνωρίζουν από την ενασχόλησή του με τη δικηγορική του εταιρεία, κάποιοι άλλοι από το ποδόσφαιρο, κάποιοι άλλοι από την κουμπαριά του με τον Στέλιο Πέτσα, κάποιοι άλλοι από τα χρήματα που έλαβε το site της συζύγου του από τη λίστα Πέτσα, κάποιοι άλλοι από τη διαχείριση «κόκκινων δανείων» και κάποιοι άλλοι επειδή πήρε απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ.


 

 

Ο Ανδρέας Πάτσης αποτελεί παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να καταφέρει να αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.

Όσοι θα τον θυμούνται στο εξής, θα τον θυμούνται μόνο για τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη. Για την αγορά «κόκκινων δανείων», ύψους 62.771.892 ευρώ, προς 4.300.000 ευρώ και αισίως για το σχεδόν 1 εκατ. ευρώ που εισέπραξε από τα ΕΛΤΑ για νομικές συμβουλές.

Ο γάμος και η εκλογή του στα Γρεβενά

Ο 52χρονος, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος προεκλογικά έλεγε ότι είναι φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξελέγη βουλευτής Γρεβενών για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 με 3.537 ψήφους. Πριν από το γάμο του - που είναι ο δεύτερος, όπως και της δημοσιογράφου, Βίκυς Παπαλουκά - δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστός στα «γαλάζια» πολιτικά πηγαδάκια των Αθηνών, όμως κατάφερε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να καταφέρει να ακουστεί το όνομά του.

PATSIS GAMOS

Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου

Τον Φεβρουάριο του 2014 ανέλαβε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νίκης Βόλου, από την οποία αποχώρησε λίγους μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, εν μέσω διαφόρων σεναρίων και φημών. Κύρια δραστηριότητα του πάντως είναι η δικηγορία. Ο ίδιος, με καταγωγή από το Δοτσικό Γρεβενών, αναφέρει στο βιογραφικό του ότι «ξεκίνησε μόνος» από «ένα μικρό γραφείο» και κατόρθωσε να δημιουργήσει «μετά από μια διαδρομή 27 ετών» νομικές και συμβουλευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κύπρο και Κωνσταντινούπολη και με 120 άτομα προσωπικό.

PATSIS NIKI BOLOU

«Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες»

Η δικηγορική εταιρεία του λέγεται «Ανδρέας Πάτσης και Συνεργάτες» και είναι η μητρική ενός ομίλου (ΑΡ Associates) που ασχολείται με Επίλυση Διαφορών, Επιχειρηματικό & Εταιρικό Δίκαιο, Φορολογικό Δίκαιο, Δίκαιο Συμβάσεων, Τραπεζικό Δίκαιο, Δίκαιο Μέσων Μαζικής ενημέρωσης, Δίκαιο Βιομηχανικής & Πνευματικής Ιδιοκτησίας κτλ.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι έχει ασχοληθεί επίσης με επιχειρήσεις, ξένα fund και τράπεζες ενώ το 2014 προχώρησε σε κοινοπραξία με τη δικηγορική εταιρεία ‘Hemsinlioglu Law Firm’ της Κωνσταντινούπολης, υπό τον Οκάν Χεμσινλίογλου, για να αποτελέσουν «έναν συνδετικό κρίκο συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών» κι ένα «ευέλικτο, αποτελεσματικό και αξιόπιστο δικηγορικό σχήμα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Μέση Ανατολή».

«Κόκκινα δάνεια»

«Η δραστηριότητα του κ. Πάτση φαίνεται ότι περιλαμβάνει και μια άλλη πτυχή. Μια από τις εταιρείες του ομίλου του, η CREDIT ACTION HELLAS, έχει ως αντικείμενο μεταξύ άλλων και τη «διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων», όπως αναφέρει υπερηφάνως στην ιστοσελίδα της. Επίσης τον Μάιο του 2010 φέρεται να ιδρύθηκε μια εταιρεία ειδικού σκοπού τιτλοποιήσεων απαιτήσεων υπό την επωνυμία «ΠΛΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Α.Ε.» – «PLATON SECURITISATIONS S.A.».

Η εταιρεία συστάθηκε στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», από τους Ανδρέα Πάτση (δικηγόρο) και Άκη Κουντούρη (ιδιωτικό υπάλληλο), με μετοχικό κεφάλαιο 60.000. Στόχος της εταιρίας «η απόκτηση επιχειρηματικών απαιτήσεων με σκοπό την τιτλοποίηση, η έκδοση και διάθεση ομολογιών». Ο κ. Πάτσης φέρεται να υπήρξε και αντιπρόεδρος της εταιρίας «MUTLTICOLLECTION ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ» που ιδρύθηκε από την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ» το 1998 και δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των εισπράξεων και αξιολογήσεων των εμπορικών απαιτήσεων. Η δε «ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ», με το μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, είχε αγοράσει τον Σεπτέμβριο του 2010 από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλάκιο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ», όπως είχε δημοσιεύσει σε σχετικό της θέμα η εφημερίδα «Δημοκρατία» τον Φεβρουάριο του 2020.

Απευθείας ανάθεση από τα ΕΛΤΑ

Ο κ. Πάτσης εμφανίζεται, επίσης, να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε 2 χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Την αποκάλυψη έκανε ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας άλλο ένα ερωτηματικό στα ήδη που επισκιάζουν το όνομα του Ανδρέα Πάτση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πάτσης φαίνεται να πήρε 1.019.222,81 ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια (δηλαδή κατά μέσο όρο 42.467€ τον μήνα). 

 

Η πρώτη ανάρτηση του Πάτση μετά τη διαγραφή: «Παραμένω βουλευτής σας»

«Αγαπητοί Γρεβενιωτες και Γρεβενιωτισσες παραμένω Βουλευτής σας, Ανεξάρτητος» αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης.

«Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε .Σας ευχαριστώ θερμά» συμπληρώνει ο ίδιος. 

 Γραφείο Πρωθυπουργού: Δεν ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις

Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς, αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού.

Έτσι μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Η πόρτα της εξόδου

Κι αν η περίπτωση των απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ έγινε γνωστή τώρα, δεν ισχύει το ίδιο και σε ό,τι αφορά στη δραστηριοποίησή του στον τομέα της διαχείρισης των «κόκκινων δανείων» που αυτός στην πραγματικότητα ήταν και ο λόγος της διαγραφής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Αυτά είναι γνωστά τουλάχιστον 2 χρόνια, αλλά για κάποιον λόγο στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να του δείξουν τώρα την πόρτα της εξόδου.

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Εν αναμονή της απάντησης Πάτση

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Ανδρέα Πάτση αναφέρουν ότι ο πρώην πλέον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιμένει ότι η δραστηριότητά του είναι νόμιμη και πως θα δώσει εξηγήσεις είτε μέσω ανακοίνωσης, είτε μέσω ανάρτησής του στο facebook.

Πάντως στην πρώτη του ανάρτηση για το θέμα, χθες, μετά τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη, δεν έπεισε.

«Αγαπητέ Π.Πολάκη,

Ο πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει κανόνες ευπρέπειας και μάλιστα όταν πρόκειται για δημόσιο διάλογο. Αυτό βέβαια απαιτεί μόρφωση και παιδεία.

Ας μπούμε όμως λίγο και στην ουσία.

Θεωρείς ότι δεν σου απαντώ και αυτό το βλέπεις ως ομολογία ενοχής μου.

Παράδοξη η σκέψη σου. Με καλείς να σου απαντήσω για μια επιχειρηματική δραστηριότητα μου προ 12 ετών, το 2010, ενώ εσύ δεν απαντάς σε τίποτα για τα έργα και τις ημέρες σου ως βουλευτής.

Ποιός από τους δυό μας πρέπει να λογοδοτήσει?

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι για σένα μια δύσκολη εξίσωση.

Και θα σου πω και κάτι, φιλικά.

Δείχνεις εκνευρισμό. Είναι προφανές ότι το έργο μου ως Βουλευτής Γρεβενών αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ σε ενοχλεί. Γιατί ότι δεσμευτήκαμε το κάναμε. Και μας το αναγνωρίζει ο λαός. Και βέβαια ο λαός των Γρεβενών.

Είναι και αυτά τα αναθεματισμένα τα γκάλοπ , βλέπεις την πλάτη μας από μακρυά , και αυτό σε θυμώνει.

Και προσπαθείς απέλπιδα να απαξιώσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Διότι δεν έχεις να αντιπαρατεθείς στην ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο έλληνας στην καθημερινοτητα του.

ΥΓ. Αντίθετα με σένα , εγώ δεν θέλω ούτε την διαγραφή σου ούτε την αποπομπή σου.

Που θα βρω εξάλλου καλύτερο "σύμμαχο" να μου δίνει πολιτικούς πόντους;

Φιλικά

Ανδρέας Πάτσης

Βουλευτής Γρεβενών», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook. 

Με πληροφορίες από: ieidiseis.gr & newsbomb.gr

 

2 σχόλια:

  1. Πού βρήκε τα 4...κάτι γα να αγοράσει; Γιατί αρνούνται τον έλεγχο; Μα γιατί δεν δικαιολογείται τίποτα με το πόθεν έσχες που δήλωνε.
    Αυτός το κάθαρμα αγόρασε τα δάνεια του κοσμάκη και ποιος ξέρει πόσες και τι είδους πιέσεις ασκούσε σε οφειλέτες.
    Τον ψηφίσανε για να τους κατάσχει τα σπίτια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kansas.kapies.erotisis.ma.ine.koumbaros.tou.gnostou.petsaaaa.milame.ia.megala.lamogia.👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠👠

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)