Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

Τραγικό ανέκδοτο η συνδετήρια οδός Σκύδρα Νάουσα Βέροια Εγνατία

- Επίσκεψη στη Νάουσα Χρ. Παπαστεργίου
Την Ημαθία και ειδικότερα τη Νάουσα επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο επικεφαλής της Παράταξης Πράξεις για τη Μακεδονία, Χρήστος Παπαστεργίου μαζί με τα στελέχη Φώτη Φωτιάδη και Πόπη Παπαοικονόμου.
Συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Ηρωικής Πόλης, με τον Δήμαρχο Νικόλαο Καρανικόλα
και στελέχη της δημοτικής αρχής και, εν συνεχεία, επισκέφθηκαν επιχειρήσεις της περιοχής, με δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα, όπως τα φυτώρια «Δανιηλίδη» και την εταιρεία μεταφορών και logistics «Τσιχλακίδη». Ακολούθως, το κλιμάκιο της παράταξης περιόδευσε στην αγορά της Νάουσας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου κ. Άγγελο Κάλλη και, κατόπιν, στο νοσοκομείο με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Αντώνη Λογγινίδη.
Κατά την διάρκεια της ημέρας υπήρξε σειρά συναντήσεων με φίλους της Παράταξης, η τελευταία από τις οποίες έγινε στο αποστακτήριο του Γιώργου Φουντούλη στη Νέα Στράντζα.
Ο κ. Παπαστεργίου θα επισκεφθεί, τις επόμενες μέρες εκ νέου την Ημαθία, τόσο τη Νάουσα, όσο και την Βέροια και την Αλεξάνδρεια.
Μετά την ολοκλήρωση του πυκνού προγράμματος ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, στην όμορφη και ιστορική Νάουσα. Μια πόλη και περιοχή με μακρά και μοναδική διαδρομή και με μεγάλες προοπτικές. Δυστυχώς όμως, οι φιλόδοξοι, ικανοί και με μεράκι φορείς, επιχειρήσεις και κυρίως οι άνθρωποί της προσπαθούν μόνοι και αποκομμένοι. Η συνδετήρια οδός Σκύδρα - Νάουσα - Βέροια - Εγνατία συναγωνίζεται, ως τραγικό ανέκδοτο, το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο, όπως ο δρόμος για τα Τρία Πέντε Πηγάδια, αναμένει επί σειρά ετών την αναβάθμισή του. Το ίδιο ισχύει και για εμβληματικά τοπόσημα όπως η περιοχή του

Αγίου Νικολάου, όπου το ξενοδοχείο που άλλοτε έσφυζε από ζωή, παραμένει κλειστό. Τα παγκόσμιας εμβέλειας μνημεία και χώροι, όπως η Σχολή του Αριστοτέλη και οι Μακεδονικοί Τάφοι, αλλά και οι ορεινοί όγκοι αναμένουν (μάταια;) την ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αξιοποίησης. Την ίδια μοναξιά βιώνουν δυστυχώς και οι επιχειρήσεις, αλλά και ο αγροτικός κόσμος, σε ότι έχει να κάνει με τις αρμοδιότητες, αλλά και την φωνή της Περιφέρειας προς το Κράτος. Οι προσχηματικές συναντήσεις με τους υπουργούς δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Οι αδικίες, π.χ., στο ύψος και στον τρόπο καταβολής των αγροτικών αποζημιώσεων παραμένουν και το αποδεικνύουν. Οι πολύ μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις περιμένουν εμπαιζόμενες το υπεσχημένο πρόγραμμα της Περιφέρειας, αλλά, δυστυχώς, τα 200 εκατομμύρια ευρώ το 2019-20 κατανεμήθηκαν με κριτήρια που ευνόησαν περισσότερο εκείνους, που τα είχαν ανάγκη λιγότερο. Ακόμη και ζητήματα όπως η προώθηση και η υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών, η έρευνα και η πιστοποίηση, οι φορολογικές ελαφρύνσεις και η άρση αδικιών όπως το ανταποδοτικό τέλος στα φυτώρια και το υπέρογκο κόστος της ενέργειας και των καυσίμων, καθώς και η μεγάλη έλλειψη εργατικού δυναμικού αντιμετωπίζονται, στην καλύτερη περίπτωση, με αδιαφορία.
Το νοσοκομείο βρίσκεται στα όριά του και πολλές ιατρικές πράξεις έχουν παγώσει. Οι υπεύθυνοι, στο Κράτος και την Περιφέρεια, αρνούνται να αναλάβουν και να υπηρετήσουν το ρόλο τους. Ακόμη αναμένεται το νέο ΕΣΠΑ, που ...άρχισε το 2021 και το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάκαμψης ...
Θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Καρανικόλα και τους συνεργάτες τους, για την αναλυτική ενημέρωση και την φιλοξενία. Ελπίζω να μπορέσω να παρακολουθήσω το εξαιρετικά ενδιαφέρον αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο - ένδειξη των οργανωμένων προσπαθειών που γίνονται -  και να συνεχίσουμε την εποικοδομητική συζήτηση. Θερμά ευχαριστώ επίσης, τον κ. Δημήτρη Δανιηλίδη, την κ. Έφη Βασιλειάδου και τον κ. Σάββα Τσιχλακίδη, καθώς και τους προέδρους τον κ. Άγγελο Κάλλη και τον κ. Αντώνη Λογγινίδη για τις κατατοπιστικές και στοχευμένες συζητήσεις και, βέβαια, τον  Γιώργο Φουντούλη για την πολιτική και παραδοσιακή βραδιά, πλούσια σε αποστάγματα, φυσικά και πνευματικά. Επιτρέψτε μου, τέλος και ένα ευρύτερο πολιτικό συμπέρασμα : με τέτοιο δυναμικό στελεχών, όπως της Νάουσας, το ΠΑΣΟΚ και η Παράταξη, μπορούν να ελπίζουν. Οι επερχόμενες εκλογές θα το επιβεβαιώσουν..»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)