Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Βρετανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει για Καϊλή: «Ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε επιτροπή που δεν συμμετείχε καν»

https://www.documentonews.gr/wp-content/uploads/2022/12/kaili-2-1-1024x683.jpg

 

Tην παρουσία της Εύας Καϊλή στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ, στις 20 Νοεμβρίου, αποκάλυψε ο Βρετανός δημοσιογράφος, Τζακ Πάροκ.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε τα εξής:

«Έχω επιβεβαιώσει από διαφορετικούς ανθρώπους ότι η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, βρέθηκε στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στο Κατάρ και το Εκουαδόρ, στις 20 Νοεμβρίου. Τώρα ελέγχεται για ένα σκάνδαλο διαφθοράς που συνδέεται με τη χώρα του Κόλπου».

 Η παρουσία της Καϊλή στο Κατάρ δεν μπορεί να την ενοχοποιήσει για κάτι, ωστόσο η ψήφος της υπέρ του Κατάρ και, μάλιστα, σε επιτροπή που δεν συμμετείχε αρχικά η ίδια, δείχνει πολλά και ίσως αξιοποιηθεί ως επιβαρυντικό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον Τζακ Πάροκ, η Εύα Καϊλή την 1η Δεκεμβρίου ψήφισε υπέρ της απελευθέρωσης της visa για το Κατάρ και το Κουβέιτ, στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου. Η Ε. Καϊλή πιθανώς αντικατέστησε άλλον ευρωβουλευτή της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην οποία ανήκε μέχρι χθες, έτσι ώστε να παραστεί και να ψηφίσει υπέρ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ίδιο έπραξε και ο Μαρκ Ταραμπέγια, επίσης ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

 

Η ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει αρνητική εντύπωση σε ομιλία της στο ευρωκοινοβούλιο όταν αποθέωνε το «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα» Κατάρ, κάτι που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και εντός ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τονίζει ότι είναι εκτός γραμμής του κόμματος.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)