Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -Ραγδαίες εξελίξεις



Στο προεδρικό μέγαρο βρέθηκε στις 9 μ.μ. το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακολούθησαν επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ευρωκοινοβούλιο – Συγκλόνισε και καταχειροκροτήθηκε ο Γλέζος: Δεν σας χαρίζουμε την Ευρώπη

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Ευρώπη είναι γέννημα της Ελλάδας. Δεν σας τη χαρίζουμε την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως «ζητάμε να θριαμβεύσει το δίκιο». .....

Πυρετός συναντήσεων του ΠΦΣ για την εξασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων



 

Σηκώνει τα μανίκια...ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε μία προσπάθεια, με τη βοήθεια όλων των εμπεκόμενων φορέων, να μπορέσει διατηρήσει την επάρκεια φαρμάκων στην αγορά ανεξάρτητα από τις όποιες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κρούσμα «λαθροχειρίας» σε εξετάσεις για πιστοποιητικό γνώσεων στη χρήση γεωργικών φαρμάκων



Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ενημερώνει ότι απαγορεύτηκε στο φορέα «Κ.Ε.Κ. Παιδείας και Πολιτισμού» με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων.

CNN: Γιατί η Ελλάδα ίσως είναι ήδη κερδισμένη στο σκληρό πόκερ με τους δανειστές

CNN: Γιατί η Ελλάδα ίσως είναι ήδη κερδισμένη στο σκληρό πόκερ με τους δανειστές«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει στους Ευρωπαίους: Ξέρετε τι; Ελάτε να μας τιμωρήσετε. Τον εαυτό σας θα τιμωρήσετε και μάλιστα ακόμα πιο πολύ. Θέλετε πραγματικά να καταρρεύσει η οικονομία σας; Θέλετε πραγματικά χάος στους δρόμους; Θέλετε άλλη μια «Άλωση της Βαστίλης»; Δεν το θέλετε. Το θέλετε;»: Μ’αυτά τα λόγια ο συντάκτης της Zeit περιγράφει γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ίσως είναι ο νικητής στο σκληρό πόκερ που παίζει με τους δανειστές. 
Ο Γιόζεφ Γιόφε της γερμανικής die Zeit, μιλώντας στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, ...

Charlie Hebdo: Οι «συρτακομαλάκες» (Μέρκελ και Ολάντ)


Το πρωτοσέλιδο

Με τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, και την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, να χορεύουν συρτάκι στο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί σήμερα η σατυρική «Charlie Hebdo».

Σύμφωνα με το περιοδικό το συρτάκι είναι ο χορός του καλοκαιριού κι αυτή η διαπίστωση συνοδεύεται από το αντίστοιχο σχόλιο: «Ο χορός του καλοκαιριού: Οι συρτακομαλάκες».

Το tweet του Μανουέλ Βαλς στα ελληνικά

Με ένα tweet στα ελληνικά ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.
Στο tweet του που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Γάλλος πρωθυπουργός λέει: «Στον ελληνικό λαό λέω: η Ελλάδα είναι Ευρώπη!».
Νωρίτερα με γραπτή του δήλωση στο γαλλικό κοινοβούλιο ο Μανουέλ Βαλς ...

Kρούγκμαν: Το τοξικό μείγμα της λιτότητας και του σκληρού νομίσματος

Το «τοξικό μείγμα» του συνδυασμού δημοσιονομικής λιτότητας κι ενός σκληρού νομίσματος υποδεικνύει ο Πολ Κρούγκμαν ως τον μεγάλο «ένοχο» που μετέτρεψε το ελληνικό χρέος σε ολοκληρωτική, όπως λέει, καταστροφή.  .......

Στο… στόχαστρο του Τατούλη ο Βέμπερ

Ως απαράδεκτη και προσβλητική χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τα όσα είπε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Στην γραπτή του δήλωση, ο κ. Τατούλης ...

To σόου του Ζαν Κλοντ...



 


Τριγυρνούσε στο ευρωκοινοβούλιο, με πλακάτ του OXI...

(3)