Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ειδικό σχολείο και ΦΟΑ χορεύοτν μαζί


Απόφαση κόλαφος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κατά Ψινάκη

Απόφαση κόλαφος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα κατά Ψινάκη

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει ο Δήμος Μαραθώνα, με τον Ηλία Ψινάκη να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα!

Η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας - Κοπή πίτας



Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Πέλλας και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας με την ευκαιρία του νέου έτους 2017 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων «Έπαυλις»  (που αλλού;)  στην Έδεσσα. 

Εξ αναβολής αγώνες : Έχασε ο Αλμωπός





Στο εξ αναβολής αγώνα ο Αλμωπός έχασε  εκτός έδρας από τον Α.Ο. Καρδίας με 1-0.

Εύσημα Ρέγκλινγκ σε Ελλάδα – «Δεν θα χρειαστεί τέταρτο μνημόνιο»

Τα εύσημα στην Ελλάδα για την πρόοδο που έχει σημειώσει από τον Αύγουστο του 2015, απέδωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, στο πλαίσιο συζήτησης στο ευρωκοινοβούλιο με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές.

Τώρα η συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική


Αποτέλεσμα εικόνας για βουλή μητσοτακησ τσιπραςΚύριοι εισηγητές από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Μπαλωμενάκης και Λάππας ενώ αναμένεται να λάβουν το λόγο όλοι οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Εξεταστική.
Την πρόταση να συζητηθεί στην ολομέλεια το πόρισμα υπέβαλλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι 144 βουλευτές του κόμματός του, καθώς επίσης ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος και οι 9 βουλευτές του κόμματός του.
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν την ίδια ώρα ότι δύο χρόνια μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση η πάγια πολιτική δέσμευση για διερεύνηση του τριγώνου της διαπλοκής αποτελεί πλέον πραγματικότητα.
live πατήστε εδώ: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/

Συλλήψεις για ναρκωτικά στα Γιαννιτσά

            Συνελήφθη χθες (31-01-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας ένας 58χρονος ημεδαπός, καθώς σε αιφνιδιαστική έρευνα του σπιτιού του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τίμησαν την ΗΛΙΟΣΤΑΡ με έδρα την Φιλώτεια




Την εταιρία  ΗΛΙΟΣΤΑΡ   των αδερφών ΚΙΚΙΔΗ  η οποία έχει τις εγκαταστάσεις της στην  Φιλώτεια

Αγρότες από την Πέλλα στο μπλόκο των Ευζώνων



Ενισχύεται διαρκώς το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας στο τελωνείο των Ευζώνων και ειδικότερα στον κόμβο της Ειδομένης,

Κοπή βασιλόπιτας του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας






Η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας  του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου 

Συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για ενεργειακά θέματα



Η ενεργειακή πολιτική της χώρας οδηγεί σταδιακά σε ενεργειακό μείγμα με λιγότερο άνθρακα
Ουσιαστική ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βιωσιμότητα και προσοχή στον τελικό καταναλωτή

Συνεχίζεται το έργο καθαρισμού των ρεμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

 

  - Συνιστάται προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς

Πανελλαδικές: Τι ζητούν τα Πανεπιστήμια

Τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έως και 50%, ζητούν οι πρυτάνεις από το υπουργείο Παιδείας. Οι αρχές των σχολών επικαλούνται τα οικονομικά

Μητσοτάκης: «Καμία σύμπραξη, εκλογές εδώ και τώρα»

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλή μητσοτακησ τσιπραςΕκλογές, δημοψήφισμα, επιστροφή στη δραχμή. Όλα τα σενάρια αφήνει ανοιχτά η κυβέρνηση η
οποία αντιλαμβάνεται, έστω και καθυστερημένα,  ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για όλα τα ενδεχόμενα. Η σύγκρουση κορυφής που αναμένεται στη Βουλή για τα δάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα, θα κορυφωθεί και εν μέσω των τοποθετήσεων των δύο κορυφαίων πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δεύτερος θα προτάξει για άλλη μια φορά τις αντιφάσεις, αλλά και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης που οδηγούν την χώρα στο γκρεμό.

Σύγκρουση κορυφής Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή για ΜΜΕ και δραχμή

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλή μητσοτακησ τσιπραςΕφ όλης της ύλης αναμένεται να είναι η συζήτηση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι στην ολομέλεια της Βουλής με αφορμή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ καθώς η επικαιρότητα έχει φέρει στο προσκήνιο το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης , το Grexit και την επιστροφή στην δραχμή.
Ο πρωθυπουργός επιστρέφοντας από το Βελιγράδι

«Φορολογικές ανισότητες εντός της Ε.Ε. νομιμοποιούν τη φοροαποφυγή πολυεθνικών»

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις φορολογικές ανισότητες που επικρατούν νόμιμα στην Ε.Ε. και οι

Μάρτης γδάρτης και …κακός παλουκοκάφτης: Το χρονικό ορόσημο που θα κρίνει το μέλλον του Αλέξη

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας (Α), σε δηλώσεις μαζί και με τους άλλους ηγέτες μετά το τέλος της δεύτερης Συνόδου Μεσογειακών Χωρών Ε.Ε. στη Λισαβόνα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017. Σε συνέχεια της πρώτης Συνόδου που έγινε στην Αθήνα, προσήλθαν Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Πορτογαλία, στη δεύτερη Σύνοδο των μεσογειακών/ νοτίων χωρών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα, με στόχο τη σύγκλιση σε κοινές θέσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ειδικότερα οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ANDREA BONETTIΤου ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ 


Οι εκτιμήσεις όλων των σοβαρών πηγών, είτε προέρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, είτε από τον ευρύτερο συντηρητικό χώρο, με την εξαίρεση βεβαίως της σημερινής Νέας Δημοκρατίας που χαριεντίζεται αμέριμνη στα θολά νερά των περιθωριακών της «μεταγραφών», συντείνουν σε ένα βασικό συμπέρασμα:

Το νέο ανέκδοτο στην ελληνική οικονομία είναι τράπεζες χωρίς λεφτα: Τροχονόμοι του χρήματος

Υποκατάστημα της Τράπεζας Αττικής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής ΣαίταςΓράφει ο Αντώνης Δαλίπης Διευθυντής της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ 

Τράπεζες χωρίς… χρήμα είναι το νέο ανέκδοτο στην ελληνική οικονομία. Τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα στεγνώνουν επικίνδυνα. Μάλιστα τελευταία η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς οι τράπεζες έπαψαν πια να ελπίζουν σε προσέλευση καταθετών και

Προβολή ταινίας «Οικογένεια Μπελιέ»



Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό  Κέντρο Αριδαίας

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για το Φεβρουάριο 2017.



Οι βιβλιοπροτάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το μήνα Φεβρουάριο είναι οι παρακάτω:   

(3)