Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Αυτοί μπορούν να πληρώνονται, οι δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων όμως όχιΤις τελευταίες ημέρες ο Δήμαρχος Αλμωπίας είχε κάνει για σημαία του  ότι οι δικαιούχοι των

ΟΑΕΔ: Από τις 7/4 η καταβολή του Δώρου Πάσχα

Από την Παρασκευή 07.04.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Μπαίνει τέλος στη «διαγωγή κοσμιοτάτη»

Διάταξη θα φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για την κατάργηση του χαρακτηρισμού της «διαγωγής», όπως είπε μιλώντας στη Βουλή. Την κατάργηση του χαρακτηρισμού της διαγωγής στα σχολεία, ως μέτρου που προσβάλλει τον πολιτισμό και τη νεολαία, έχουν ζητήσει με ερώτησή τους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση Κοντονή για τις ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων


Να εξετάσει θετικά το αίτημα των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των...

Πηγή ΕΕ: Ένα μόνο ανοιχτό σημείο απομένει στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – δανειστέων


Ένα μόνο ανοιχτό σημείο έχει μείνει για να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (SLA – Staff Level Agreement) και η συμφωνία για τη δημοσιονομική τροχιά μετά το 2018, σε μια συμφωνία πακέτο, η οποία “κατά τ’άλλα είναι έτοιμη”, σύμφωνα με Κοινοτικό αξιωματούχο.

Την Δευτέρα ξανανοίγει το Κολυμβητήριο της Έδεσσας

Οι εργασίες ανακαίνισης του Κολυμβητηρίου Έδεσσας έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η κολυμβητική δεξαμενή για τα παιδιά είναι ουσιαστικά καινούρια, αφού πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στις σωληνώσεις και άλλαξαν όλα τα πλακίδια, επιτυγχάνοντας την υγιεινή και ασφάλεια των αθλούμενων παιδιών, αλλά και την αισθητική αναμόρφωση του χώρου.

Εγγραφή στο Μητρώο για άδεια αγροτικού αυτοκινήτου

Επαγγελματίες αγρότες ή / και κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) μπορούν να κριθούν δικαιούχοι για άδεια κυκλοφορίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) αγροτικών αυτοκινήτων.
Στα βιβλία οδηγούν παλιές επιδοτήσεις που δόθηκαν το '16

Υποχρεωμένοι να λειτουργούν ως επιτηδευματίες είναι πλέον χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι μέχρι τις 31/12/2016 υπάγονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ. Οι συγκεκριμένοι εκλήθησαν να ενταχθούν υποχρεωτικά από τον Ιανουάριο του 2017 στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, μόνο και μόνο επειδή εντός του 2016 εισέπραξαν αναδρομικά επιδοτήσεις προηγουμένων ετών και εμφανίστηκαν με συνολικό ποσό εισπραχθεισών ενισχύσεων πάνω από τις 5.000 ευρώ που είναι το όριο απαλλαγής από το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Εκτάσεις άνω των 4 στρμ. ενεργοποιούν δικαιώματα ΟΣΔΕ

Μπίκας Αλέξανδρος
Ελάχιστο μέγεθος εκμετάλλευσης για χορήγηση δικαιωμάτων είναι τα 0,4 εκτάρια (4 στρέμματα) και ελάχιστη προϋπόθεση χορήγησης άμεσων ενισχύσεων μεγαλύτερη των 250 ευρώ αποτελούν δύο βασικές προϋποθέσεις για την υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης του 2017.

Για το τσεκ νεαρής ηλικίας αγρότες με ΟΣΔΕ από το 2012

Μέχρι 250 στρέμματα θα είναι επιλέξιμα για ενεργοποίηση δικαιωμάτων για κάθε δικαιούχο νέο γεωργό ή αλλιώς 25 δικαιώματα, για μέγιστο χρονικό διάστημα πέντε ετών από το έτος έναρξης της γεωργικής δραστηριότητας του γεωργού, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με την ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας (άρθρο 50,1307/2013).

Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων αγροτών φέρνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Πανάγος Γιάννης
Οι τελευταίες πινελιές στις προωθούμενες ρυθμίσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα αγροτικά δάνεια, τόσο της παλιάς ΑΤΕbank όσο και των υπολοίπων εμπορικών τραπεζών ή δημόσιων φορέων, απασχόλησαν ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 29 Μαρτίου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εκδήλωση για χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα στον Δήμο Έδεσσας

Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης, διοργάνωσαν μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά προϊόντα που απευθύνονται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις.
Ξεκινά ο «Μεγάλος Αδελφός» της εφορίας – Έλεγχοι εξπρές κατά της φοροδιαφυγής -

  • Επίσημη πρεμιέρα για το καταθεσιολόγιο – Διασταύρωση καταθέσεων με φορολογικές δηλώσεις
  • Στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
  • Αποφεύγονται τα λάθη και η ταλαιπωρία

Ανοίξε η αυλαία του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Άρχισαν οι εργασίες του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ στον Περισσό και η παρουσίαση της εισήγησης των συζητήσεων θα γίνει από τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το  γραφείο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την  Παρασκευή 31/3/2017 το γραφείο δε θα δεχθεί πολίτες λόγω συμμετοχής των υπαλλήλων σε σεμινάριο.
Let’s do it Greece…
           Let’s do it Almopia….ΕΚΑΣΚΕΜ-Γυναίκες :Δεύτερος ο Φ.Ο Αριδαίας 63-53 την πρωταθλήτρια ΑΓΕ Πιερίας


Μεγάλη νίκη γοήτρου με 63-53

Συνεχίζεται το Εαρινό Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας

Συνεχίζονται οι μουσικές εκδηλώσεις του Εαρινού Φεστιβάλ Μουσικής Έδεσσας, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά και πραγματοποίησε ήδη δύο εξαιρετικά επιτυχημένες συναυλίες.

Το ωράριο λειτουργίας του ΚΕΠ Άρνισσας

 


Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Άρνισσα, σας ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας του

Παρουσιάζεται στο EuroWorking Group η (όποια) συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς


Τα «αποκαλυπτήρια» της συμφωνίας κυβέρνησης – θεσμών θα γίνουν σήμερα στο EuroWorking Group. Εάν διαπιστωθεί πως η πρόοδος είναι επαρκής τότε τα κλιμάκια των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM θα επανέλθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να οριστικοποιηθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών στελεχών (Staff Level Agreement), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει ήδη καταρτιστεί.

Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Καστελόριζο με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στην άσκηση Noble Dina


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

 Με την δέσμευση περιοχής νότια του Καστελόριζου εντός του FIR Αθηνών και μάλιστα πολύ κοντά σε περιοχές που εχει δεσμεύσει ήδη η Ελλάδα για στρατιωτικές ασκήσεις, απαντά η Τουρκία στις κοινές ασκήσεις που διεξάγονται τις ημέρες αυτές στην Ανατολική Μεσόγειο, την Noble Dina, CYPFRA-02/17 κ.α.

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα...


Ξημερώματα στην Ιχθυόσκαλα ΚερατσινίουΣτην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ και θα...

(3)