Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Κλείνουν τα τουριστικά καταλύματα


Κορονοϊός: Κλείνουν τα τουριστικά καταλύματα

Κλείνουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα με ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στο πλαίσιο των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό. Δείτε τι ορίζει η ΚΥΑ όπως αυτή δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Κορονοϊός : Στον πρώτο ασθενή στην Πάτρα χορηγήθηκε νέα θεραπεία

Κορονοϊός : Στον πρώτο ασθενή στην Πάτρα χορηγήθηκε νέα θεραπεία
Με ταχεία, ειδική διαδικασία εισαγωγής νέο πειραματικό φάρμακο στους πρώτους ασθενείς με κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι τέσσερις χειρότερες πανδημίες


Ο κορωναϊκός κινείται στα όρια της επιδημίας και της πανδημίας. Εκεί που όλοι εύχονταν να «μην γίνουμε σαν την Κίνα», τώρα λένε «να μην την πατήσουμε όπως η Ιταλία». Η ανθρωπότητα, όμως, έχει δοκιμαστεί από λιμούς που στοίχισαν περισσότερες ζωές κι από τον πιο αιματηρό πόλεμο και από την ισχυρότερη ατομική βόμβα. Θυμίζουμε τέσσερις από τις.. μεγαλύτερες πανδημίες κι όπως θα διαπιστώσετε πίσω από αυτές κρυβόταν ανθρώπινη βλακεία ή αμέλεια.

Ένα ιστορικό «ρεπορτάζ»

Μπορεί να σοκάρει ένα «ρεπορτάζ» που γράφτηκε πριν από, περίπου, δυόμισι χιλιάδες χρόνια; Μπορεί! Ιδιαίτερα αυτόν τον καιρό που ο κόσμος ολόκληρος είναι αναστατωμένος, ένα ιστορικό κείμενο, γραμμένο από τον ίδιο παθόντα ρεπόρτερ, προκαλεί δέος. Είναι του Θουκυδίδη, γράφτηκε το 430 π.Χ. και οι πληροφορίες που δίνει συγκλονίζουν. Το κείμενο, από το βιβλίο του Τζον Κάρεϊ «Τα μεγάλα ρεπορτάζ», δημοσιεύει το μπλογκ των ιστοριών και της Ιστορίας, το
pasatempo.wordpress.com τού Άγγελου Μενδρινού.

ΠΟΥ: Τα κατοικίδια δεν μολύνονται από τον Covid-19

Ένα καλό νέο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, καθώς σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι τα κατοικίδια ζώα όπως τα σκυλιά ή οι γάτες μπορούν να μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

– Έκτακτα μέτρα

Κλείνουν τα Λουτρά Πόζαρ




Με απόφαση του προέδρου της Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ και Δημάρχου Αλμωπίας χρήστου Μπάτση

Η Καταγωγή των Νέο – Ελλήνων



Γράφει ο Τραϊανός Πασόης

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές»

                                             Διονύσιος Σολομός

Εξώδικο αστυνομικών στα νησιά εναντίον Χρυσοχοΐδη, Μηταράκη και Κικίλια

Χρυσοχοΐδης Βουλή βιβλίο«Είστε ανεπαρκείς και θα λογοδοτήσετε» - Στηλιτεύουν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με φόντο το προσφυγικό και λόγω της ταχείας εξάπλωσης του κορονοϊού
Απασφάλισαν… οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων από Λέσβο, Χίο, Σάμο, Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, στέλνοντας εξώδικο εναντίον των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης, Υγείας αλλά και κατά του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, όπως επίσης κατά Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Γενικών Επιθεωρητών και Αστυνομικών Διευθυντών.

(3)