Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων

Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη

Γιάννης Σηφάκης : Παραμένει οριστικά ο ΕΦΚΑ ( τέως υποκατάστημα ΙΚΑ) στην Αριδαία

Συμπεριλαμβάνεται στο νέο οργανόγραμμα ως Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και άρα διατηρείται ως έχει σήμερα με δικό του προϊστάμενο και αυξημένες αρμοδιότητες.

«Η Ελλάδα φαίνεται ότι βγαίνει από την κρίση» αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού

Στην έκθεση καταγράφονται μια σειρά από θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία στο διάστημα του τρίτου τριμήνου του έτους
Επισημαίνεται ότι η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει είσοδο σε μια κατάσταση χωρίς δημοσιονομικούς (και άλλους) περιορισμούς
«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης βελτιώθηκαν. Για το 2017 αναμένεται σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης με 1,8%»
Στη βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας της χώρας έχει συμβάλει η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής

Τσίπρας: Η παγκόσμια ελίτ αποκρύπτει τεράστια χρηματικά ποσά σε φορολογικούς παραδείσους

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τοποθετήθηκε για τις αποκαλύψεις των Paradise Papers, λέγοντας ότι «το ζήτημα των φορολογικών παραδείσων είναι μια πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και ως πρόκληση το αντιμετωπίζει και η ελληνική κυβέρνηση».

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (video)

Πυροβολισμοί ακούστηκαν περίπου στις 19.40 της Δευτέρας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, την ώρα που στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Πόσιμο το νερό στη Νότια

Πόσιμο είναι πλέον το νερό στη Νότια , σύμφωνα με την παρακάτω ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Αλμωπίας:

Στο έλεος του νερού το δίκτυο ύδρευσης της Όρμας (φώτο & video)




Το δίκτυο ύδρευσης στην Όρμα παραμένει σε άθλια κατάσταση, αφού με την πρώτη ορμή νερού που θα φέρει ο ποταμός Μπέλιτσα το δίκτυο είναι έτοιμο να παρασυρθεί.

Με παράβολο 300 ευρώ η νομιμοποίηση στάβλων

Τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες σταβλικές εγκαταστάσεις χωρίς πρόστιμο, αλλά καταθέτοντας μεταξύ άλλων, ένα παράβολο 300 ευρώ παρέχει  στους ενδιαφερόμενους ο νόμος 4495 με τίτλο «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» του υπουργείου Περιβάλλοντος, που υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ A’ 167 - 03.11.2017.

Τεκμηριώνεται το πριμ Βιολογικών στα κηπευτικά, άδικα εκτός η ντομάτα

Κοντονής Γιώργος
Η μελέτη για την απώλεια εισοδήματος λόγω βιολογικής παραγωγής δίνει σήμα για πριμ νέας προκήρυξης.Την ανάγκη πριµοδότησης της βιολογικής παραγωγής κηπευτικών και ορισµένων δενδροκαλλιεργειών που έµεναν παραδοσιακά εκτός χάρτη ενισχύσεων, έρχεται να επιβεβαιώσει µε ξεκάθαρο τρόπο τεχνοοικονοµική µελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών βάσει της οποίας ορίστηκαν οι ενισχύσεις της ερχόµενης προκήρυξης Βιολογικής Γεωργίας.

Ο πατέρας Λίβυος για τον μικρό Αμίρ: Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου (εικόνα)

Ο ιερέας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ή αλλιώς πατέρας Λίβυος, ζει στην Κρήτη και χρησιμοποιώντας τη σελίδα του στο Facebook, στέλνει προοδευτικά μηνύματα, αναδεικνύοντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό της Εκκλησίας.

Αφανείς κινήσεις στη σκακιέρα της Κεντροαριστεράς

 του Μάκη Ανδρονόπουλου  

Δύο στοιχεία στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα έχουν πολιτική σημασία. Το πρώτο είναι αν δεν πάει ικανός αριθμός πολιτών να ψηφίσει στις 12 Νοεμβρίου, δηλαδή εάν εμφανιστούν στις κάλπες 100.000 πολίτες ή λιγότεροι. Τότε, το όλο εγχείρημα καταρρέει πολιτικά και ίσως δεν πραγματοποιηθεί ούτε καν δεύτερος γύρος.

Handelsblatt : Μπροστά από το χρονοδιάγραμμα στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών η Αθήνα

Με περίπατο παρομοιάζει λίγο έως πολύ το σημερινό Eurogroup για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο η γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
Γιώργος Λακόπουλος
Με αφορμή την επίθεση στην οικογένεια του Αφγανόπουλου, στη Δάφνη, σε κάποια ΜΜΕ ανασύρθηκαν παλιότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ  Άδωνι Γεωργιάδη σε ραδιοφωνικό σταθμό με τις οποίες ζητάει να γίνει δύσκολη η ζωή των μεταναστών  για να αναγκαστούν να φύγουν.

ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ



Ου να μου

Παιχνίδια στην πλάτη των καρκινοπαθών

Αλέξανδρος Ζέρβας
Διεθνείς προεκτάσεις φαίνεται να παίρνει το ζήτημα το οποίο προέκυψε μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας Roche να ζητήσει την απόσυρση του ογκολογικού φαρμάκου Cotellic από τη θετική λίστα σκευασμάτων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Με ελληνικό «άρωμα» το σημερινό Eurogroup – Το πρώτο χωρίς Σόιμπλε

Προϋπολογισμός της Ευρωζώνης και τραπεζική ένωση στην ατζέντα
Ελλείμματα και Χρέος
Αναμένονται και πολιτικές ζυμώσεις για τον διάδοχο του Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ελεύθερος στις Βρυξέλλες ο Πουντζντεμόν - Τι αποφάσισε το βελγικό δικαστήριο

Μπορεί ο αποπεμφθείς Καταλανός ηγέτης να παραδόθηκε στις αρχές, ωστόσο δεν επιστρέφει στην Ισπανία

Παγκόσμιος σεισμός για τα Paradise Papers

Έκρυβαν πλούτο 8 τρισ. ευρώ γλιτώνοντας φόρους... Και 130 Ελληνες στη λίστα...

Παγκόσμιο σεισμό προκαλούν τα 13,5 εκατομμύρια έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα και περιλαμβάνουν στοιχεία για 8 τρισ. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις.

Ο δολοφόνος είναι νεκρός: Θέρισε 26 ανθρώπους σε εκκλησία στο Τέξας, πόνος και οργή


Ένας πάνοπλος άνδρας, ο Patrick Kelley, 26 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον πιστών σε μια αγροτική εκκλησία στο Τέξας, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους, στη μεγαλύτερη μαζική δολοφονική επίθεση στην ιστορία της Αμερικής.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά στις 9 Νοέμβρη Ενάντια στα νέα μέτρα & τον Προϋπολογισμό

       Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ!!!!


Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

(3)