Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γιώργος Καρασμάνης ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΩΝ 1.200 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ «ΑΘΗΝΑ»




Οριστική και αμετάκλητη λύση, δόθηκε επιτέλους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι 1.200 αγρότες μέλη της Ομάδας Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ». Ήδη, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) απεστάλη στην αρμόδια ΔΟΥ η εγκύκλιος να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για την πλήρη, οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή τους.

Έναρξη λειτουργίας της ανακύκλωσης στην Αλμωπία.


Tην Δευτέρα 30 Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία της ανακύκλωσης του Δήμου Αλμωπίας σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Τάσος Θεοδωρίδης ( Τσερκέζος) .
 Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Δημήτρης Μπινος: Λήψη μέτρων για τους συνδημότες μας που πλήττονται από τον COVID-


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Την λήψη μέτρων για την προστασία αλλά και την ελάφρυνση των δημοτών από τον κορονοιό , ζητά με την παρακάτω επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος:

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΥΤΡΩΝ





Σας ενημερώνουμε ότι η Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας ΑΕ,

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Από την ομάδα υποστήριξης του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ενημερώνουμε τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υποστηρίζεται με δύο τρόπους:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας


 

Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας,  πρόκειται  διεξαχθεί την Τρίτη,  31 Μαρτίου 2020, και ώρα 13.00 σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του  άρθρου 67 του Ν.3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 184 του Ν.4653/2019,  σε συνδυασμό με το άρθρο 10 της από 11-03-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020) :

Λειτουργία Περιφερειακών Ιατρείων Κέντρου Υγείας Σκύδρας.



Μετά από συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας προωθούμε την
παρακάτω ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Σκύδρας με σκοπό την ενημέρωση κάθε

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού


Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Πραγματοποίηση λαϊκής αγοράς Σκύδρας, το Σάββατο 28-3-2020.



   Ενημερώνουμε τις συμπολίτισσες, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι η λαϊκή αγορά της Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα προϊόντα των οποίων οι πωλήσεις «εκτοξεύτηκαν»

eurokinissiΣτις πρώτες θέσεις τα προϊόντα οικιακής χρήσης και προσωπικής υγιεινής
Εντυπωσιακή είναι, σύμφωνα με την εταιρεία Nielsen, η αλλαγή της πορείας και των τάσεων του οργανωμένου λιανεμπορίου, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ηλικιωμένο ζευγάρι τα θύματα από τη φωτιά σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης

eurokinissiΆγνωστα τα αίτια της τραγωδίας
Τραγική ήταν η κατάληξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής σε διαμέρισμα πέμπτου ορόφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Αλεξάνδρου Σβώλου και Απελλού. Εκτός από την ηλικιωμένη γυναίκα, νεκρός βρέθηκε τελικά και ο σύζυγός της.

Μπαίνουν και δευτερεύοντες ΚΑΔ στα ευνοϊκά μέτρα - Παράταση για τις επιταγές

Σωτήρης Μπέσκοςphoto: Eurokinissi

Σωτήρης Μπέσκος

Μπαίνουν και οι δευτερεύοντες ΚΑΔ στα ευνοϊκά μέτρα σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών και δημοσιεύσαν πρώτα τα Dikaiologitika News. Με την υπουργική απόφαση ορίζεται ότι τις παρατάσεις στην πληρωμή των φόρων δικαιούνται και αυτοί που έχουν έναν από αυτούς τους ΚΑΔ ως δευτερεύουσα δραστηριότητα αρκεί από την περυσινή φορολογική δήλωση να προκύπτει ότι αυτός αποφέρει τον μεγαλύτερο τζίρο. Με νέα απόφαση δίνεται παράταση και στις επιταγές

Ο Άγιος Ιλαρίων και οι Μπογκομίλοι της Αλμωπίας

Γράφει ο Τραϊανός Πασόης

Στη βόρεια πλευρά της Αλμωπίας, μεταξύ Προμάχων (Μπάοβο) και Γαρεφίου (Τσαρνέσοβο) , την δεκαετία του 1990 δημιουργήθηκε ένα μοναστήρι προς τιμή του Αγίου Ιλαρίων α.  Αυτός ο Ιλαρίων τοποθετήθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα επίσκοπος Μογλενών, σημερινής Αλμωπίας, από την Αρχιεπισκοπή Οχρίδας, με σκοπό να καταστείλει το κίνημα των Μπογκομίλων, που είχε αναπτυχθεί στην επαρχία αυτή.

Απόφαση - σταθμός στην Ιρλανδία

Σχέδιο ώστε να περάσουν στα χέρια του δημοσίου τα ιδιωτικά νοσοκομεία...
Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να δώσει προτεραιότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα, δίνοντας 30 εκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτικές κλινικές και άλλα 11 εκατομμύρια σε «υπηρεσίες επικοινωνίας», η Ιρλανδία επιλέγει έναν διαφορετικό δρόμο για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας και τους πολίτες της. Τι έκαναν;

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ


Προς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιατρού από το Ασκληπιείο Βούλας στην ΕΡΤ & video

Αποτέλεσμα εικόνας για Συγκλονίζει η μαρτυρία της γιατρού από το Ασκληπιείο ΒούλαςΚραυγή γιατρού σε ζωντανή μετάδοση στην ΕΡΤ [Βίντεο]Την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας, αλλά και την στάση της κυβέρνησης κατήγγειλε η γιατρός στο Ασκληπειό Βούλας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΝΓΕ, Δέσποινα Τοσονίδου.

Η δημοσιογραφία δεν πάει παρέα με την χυδαιότητα ούτε με τον ρεβανσισμό...


 

*Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Κορονοϊός Ελλάδα: Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο - Η σπάνια περίπτωση του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο - Η σπάνια περίπτωση του Γερμανού καθηγητή στην ΚρήτηΠέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 27.

(3)