Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Δημήτρης Μπινος: Λήψη μέτρων για τους συνδημότες μας που πλήττονται από τον COVID-


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Την λήψη μέτρων για την προστασία αλλά και την ελάφρυνση των δημοτών από τον κορονοιό , ζητά με την παρακάτω επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος:





Κύριε Πρόεδρε,



Διανύουμε δύσκολες στιγμές ως χώρα αλλά και ως παγκόσμια κοινότητα, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19). Ως χώρα προχωρήσαμε άμεσα σε όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την προστασία των Ελλήνων.

Όλοι πρέπει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να υπακούσουμε στις οδηγίες των ειδικών και αυτό κάνουμε. Η προσωπική και η κοινωνική ευθύνη ταυτίζονται. Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία πλήττεται η υγεία αλλά και η οικονομία συμπολιτών μας και οφείλουμε ως Δήμος να πάρουμε μέτρα για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. Η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε οικογενειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο COVID-19 εισάγει νέα δεδομένα και όσον αφορά στη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου και η λήψη των αποφάσεων θα γίνει με περιφορά. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι στην πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνεται θέμα, που να αφορά στη στήριξη των συνδημοτών μας, οι οποίοι βιώνουν μία πρωτοφανή κατάσταση λόγω των ιδιαίτερα έκτακτων συνθηκών.

Ζητώ και προτείνω να γίνει συζήτηση και να ληφθεί σχετική απόφαση εκτός ημερησίας διάταξης για τα παρακάτω:

- Απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη για τα καταστήματα ,που δεν λειτουργούν με απόφαση της Κυβέρνησης, όπως επίσης και για τα ξενοδοχεία και λοιπά καταλύματα, για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά.

- Λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου μας, σύμφωνα πάντα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και όπως αυτή εφαρμόζεται στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Πέλλας, Έδεσσας, Σκύδρας).

Με εκτίμηση
Δημήτρης Μπίνος
Επικεφαλής της παράταξης "Η Αλμωπία της Καρδιάς μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)