Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οι διαιτητές στη Δ. Εθνική


Oι διαιτητές της 29ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο είναι:

Η σύνθεση της νεάς κυβέρνησης


 Η σύνθεση της νέας ορκισμένης κυβέρνησης έχει ως εξής:

Ιερά πανήγυρης



Ιερού παρεκκλησίου Αγίων  Κωνσταντίνου και Ελένης και Αγίου Ελευθερίου Πολυκάρπης.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
(Μιλώντας στην ΚΩ)

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στην επίπονη, πλην όμως, υποχρεωτική δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων, εισέρχονται οι τελειόφοιτοι των Λυκείων μας, προκειμένου να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,

Απειλείται με «λουκέτο»


Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Αποχή των μαθητών του Δ.Σ. Βορεινού



Απέχουν από τα μαθήματά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βορεινού , ενώ σε κινητοποίηση βρίσκονται και οι γονείς τους τους.Αιτία είναι η απόφαση που υπάρχει τα παιδιά να πάνε στο Γυμνάσιο Φούστανης και μετά στο Λύκειο Εξαπλατάνου, κάτι που δεν το επιθυμούν


Οι γονείς είναι αντίθετοι με την πρόθεση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Κούγκα να πάνε τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο Φούστανης και στη συνέχεια στο Λύκειο Εξαπλατάνου, ενώ μέχρι σήμερα πήγαιναν στα αντίστοιχα σχολεία της Αριδαίας.

Προβάλλουν ως επιχείρημα ότι  η Φούστανη απέχει 25 χλμ ενώ  η Αριδαία  μόνο 6 χλμ από το χωριό τους.

Δεν υπάρχει  όμως και συγκοινωνία που να εξυπηρετεί , παρά το γεγονός ότι η  Διεύθυνση δεσμεύτηκε να ορίσει δύο δρομολόγια, ένα το πρωί και ένα το μεσημέρι.

Η συγκεκριμένες συγχωνεύσεις σύμφωνα με τους αρμόδιους γίνονται για αποσυμφόρηση των σχολείων της Αριδαίας.
Σύμφωνα με τους γονείς, τα παιδιά πηγαίνουν στα φροντιστήρια της Αριδαίας και θα υποχρεωθούν σε μία επί πλέον ταλαιπωρία αν υλοποιηθούν τα σχέδια της Διεύθυνσης.

Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη η οποία για μία ακόμα φορά αποκρύφτηκε από τα ΜΜΕ, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστα Κούγκα και εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων  που αφορούν άμεσα οι συγχωνεύσεις.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη βδομάδα. Οι μαθητές του Βορεινού  πρόκειται να συνεχίζουν την αποχή και αύριο Παρασκευή.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

(3)