Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Απειλείται με «λουκέτο»


Ο ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ




Την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος ΄Εδεσσας, περιέγραψε σε συνέντευξη Τύπου, χθες Τετάρτη ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου. Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο ο Δήμος να βάλει λουκέτο.
Το οικονομικό αδιέξοδο προέκυψε επειδή ο Δήμος ΄Εδεσσας  από το 2002 μέχρι το 2010 έχει αξιοσημείωτες οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στην Εφορία.
Συγκεκριμένα, 1.153.849 ευρώ φαίνονται να έχουν πληρωθεί από τον πρώην Δήμο Έδεσσας χωρίς να έχουν καταβληθεί.  Τα συγκεκριμένα στοιχεία, είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από σχετική έρευνα της ΔΟΥ.
Στο μεταξύ πριν την συνέντευξη, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας με γραπτή ανακοίνωσή του, κατηγορούσε την σημερινή δημοτική αρχή για αδυναμία, ολιγωρία, ανευθυνότητα και εμπάθεια.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Έδεσσας, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι τεράστιο και ανυπέρβλητο από την κατάσταση που παρελήφθη από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή .Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Γιάννου έκανε γνωστό ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε καν ημερήσιο κλείσιμο ταμείου, δημιουργώντας μία φαινομενική διαχείριση.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, στον πρώην Δήμο Βεγορίτιδας εκκρεμούν περίπου 700.000 ευρώ τιμολόγια τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά. Επιπλέον, υπάρχουν 62 μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες εκδόθηκαν παράνομα από την πρώην Δημοτική Αρχή.
Όσον αφορά στο σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη ΔΥΟ ο Δημήτρης Γιάννου υποστήριξε ότι «αν δεν δοθεί πολιτική λύση από τον υπουργό οικονομικών, ο Δήμος Έδεσσας θα βάλει λουκέτο». Για τον λόγο αυτό και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα για να εξετάσει όλες τις  ενδεχόμενες και δυνατές  λύσεις.

Να σημειωθεί, ότι μεταξύ άλλων έχει αποφασιστεί η δέσμευση του 50% των εσόδων του Δήμου, με εξαίρεση τα ποσά μισθών και συντάξεων που κατατίθενται στους οικείους λογαριασμούς φυσικών προσώπων.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας ερωτήθηκε και για την ανακοίνωση του Γιάννη Σόντρα  και είπε ότι βιάστηκε να μιλήσει. Επιπλέον, τόνισε ότι το μέλημά του είναι η καθαρή διαχείριση του Δήμου και όχι ο καταλογισμός ευθυνών. «Το δημόσιο χρήμα πρέπει να το σεβόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)