Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Έλληνες δοσίλογοι και φιλοναζιστές που έδρασαν την περίοδο της κατοχής: Λίστα ατόμων και οργανώσεων



Ο Ι.Ράλλης ενθαρρύνει μικτό απόσπασμα απο αξιωματικούς της ειδικής ασφάλειας και ταγματασφαλίτες πριν απο επιχειρήσεις “επιβολής του Κράτους και του Νόμου” κατά της αντίστασης.

 

 


 

 


Παραθέτουμε μια λίστα με Έλληνες δοσίλογους, γερμανόφιλους και φιλοναζιστές που έδρασαν στην περίοδο της κατοχής. Για να μπορέσουμε να τη φτιάξουμε, χρειαστήκαμε αρκετό χρόνο και ψάξαμε σε διάφορα ιστορικά βιβλία, ώστε να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε. Η συγκεκριμένη λίστα δοσιλόγων αποτελείται από άτομα και από οργανώσεις. Δεν είναι πλήρης και δεν θα μπορούσε να είναι……Επικεντρώσαμε την προσοχή μας κυρίως σε άτομα που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο. Δεν δώσαμε μεγάλη έμφαση στους οικονομικούς δοσίλογους.

Στην ασιτία μαθητές της μαθητικής εστίας Αριδαίας


 

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν με την σίτιση   οι  57 μαθητές της Μαθητικής εστίας Αριδαίας.

 

‘Άλλη μια  ολιγωρία στις διαδικασίες , αυτή την φορά  στην διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακόμα ανάδοχος  για την τροφοδοσία.

Εχθρός

 

Και να θυμάστε

Τρακάρισμα

 

Ρε λοστρόμε

Άρης Λουτρακίου Pozar VS Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου τελικό σκόρ 4-1, InPozar.Net


 

ΕΠΣ Πέλλας: Πρόγραμμα αγώνων 28,31/10 και 1/11/2020


 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ  28.10.2020

Πρόταση ανάπτυξης της ιαματικής πηγής του δήμου Καλύμνου


από τον
πανελλήνιο σύλλογο ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων  Ελλάδας με
έδρα την Θεσσαλονίκη.


Εκδήλωση προς τιμήν της Σοφίας Βέμπο στην Καλλίπολη


 

Tο πάρτι των δημοσκόπων...



Μια νέα κατηγορία ψηφοφόρων απέκτησε η ΝΔ: είναι όσοι χάνουν τα σπίτια από τους νόμους που ψηφίζει η κυβέρνησή της. Την ψηφίζουν με ευγνωμοσύνη πλέον.

Ο καιρός σήμερα...





Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες κυρίως στα δυτικά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο από το βράδυ προβλέπεται ραγδαία μεταβολή του...

(3)