Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Οι καλοκαιρινές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και… τα κεφάλια μέσα για όλους τους μαθητές της χώρας, αφού το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ετοιμάζεται να χτυπήσει.
Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ



Την παρακάτω επιστολή προς τον Δήμο Σαμαθράκης απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ




Η Κάτιτσα Γιάνεβα υπέβαλε την παραίτησή της μετά την αποκάλυψη για την φερόμενη ανάμιξή της στον εκβιασμό του επιχειρηματία Όρτσε Κάμτσεφ.

Έρχεται Τροπολογία για τις εκλογές μελών στις Επιτροπές των Δήμων


Σε νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει η Κυβέρνηση, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα επιλογής ημερομηνίας μεταξύ της Κυριακής 1ης ή της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου 2019 για τη διεξαγωγή των εκλογών ανάδειξης των μελών στις Οικονομικές Επιτροπές και τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής των Δήμων της Χώρας,

Ποια δικαιώματα έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι



Σύμφωνα με την παρ.4 του αρ.66 του ν.3852/201010 ως ισχύει, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δύνανται να ανεξαρτητοποιηθούν με δική τους πρωτοβουλία από τη Δημοτική Παράταξη στην οποία ανήκουν, μέσω υποβολής γραπτής δήλωσής τους προς το Προεδρείο του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Πρόεδροι-Σύμβουλοι ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ: Εγχειρίδιο με όσα πρέπει να γνωρίζουν


Εγκύκλιο που ουσιαστικά αποτελεί αναλυτικό εγχειρίδιο για τη “Λειτουργία των Κοινοτήτων” εξέδωσαν την 21η Αυγούστου ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών. Με αυτήν, ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου (1 Σεπτεμβρίου 2019 – 31 Δεκεμβρίου 2023), επιχειρούν να δώσουν όλες τις δυνατές διευκρινίσεις και πληροφορίες για τα θέματα που άπτονται των Αιρετών στις Κοινότητες.

(3)