Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ




Η Κάτιτσα Γιάνεβα υπέβαλε την παραίτησή της μετά την αποκάλυψη για την φερόμενη ανάμιξή της στον εκβιασμό του επιχειρηματία Όρτσε Κάμτσεφ.


Συνελήφθη σήμερα η ειδική εισαγγελέας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος Κάτιτσα Γιάνεβα για εμπλοκή στον εκβιασμό γνωστού επιχειρηματία στα Σκόπια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κάτιτσα Γιάνεβα υπέβαλε την παραίτησή της τον περασμένο μήνα, αφού τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν την φερόμενη ανάμιξή της στον εκβιασμό του επιχειρηματία Όρτσε Κάμτσεφ. Η ίδια φέρεται να ζήτησε χρήματα για να δείξει επιείκια, αφού το γραφείο της του άσκησε δίωξη για διαφθορά. Η κα Γιάνεβα αρνείται κάθε εμπλοκή της.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλοι δύο ύποπτοι που φέρονται ότι απέσπασαν συνολικά 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τον Κάμτσεφ.

Ο ένας είναι ο Μπόγιαν Γιοβανόφσκι, πρώην πρωταγωνιστής ριάλιτι ο οποίος απέκτησε δεσμούς με κορυφαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Γιάνεβα και του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, αναρτώντας σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες του που τον έδειχναν μαζί τους.
Η ειδική εισαγγελία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος ιδρύθηκε με βάση μια συμφωνία της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, το 2015, με την οποία τερματίστηκε τότε η πολιτική κρίση στη χώρα.

Ο εισαγγελέας Λιούμπομιρ Γιοβέσκι είπε ότι τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η Γιάνεβα διέπραξε "εγκληματική ενέργεια" καθώς καταχράστηκε την εξουσία της.

«Η εισαγγελία αποφάσισε να διευρύνει την έρευνα εναντίον της εισαγγελέως (Γιάνεβα) η οποία συνελήφθη και θα ζητήσουμε από το αρμόδιο δικαστήριο να εγκρίνει την κράτησή της» είπε ο Γιοβέσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια.

Νωρίτερα σήμερα αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της Γιάνεβα στη συνοικία Κόζλε, όπως μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Makfax.

1 σχόλιο:

  1. Όταν τα κάναμε εμείς όλα αυτά με Καλούσηδες, Γιοσάκηδες και Μαντούβαλους αυτοί οι υπανάπτυκτοι ζούσαν ακόμα στα δέντρα.
    Και οι δικοί μας είναι και έξω large και κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)