Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ



Την παρακάτω επιστολή προς τον Δήμο Σαμαθράκης απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Προς  Δήμο Σαμοθράκης- Δήμο Αλεξανδρούπολη.
Κύριε Δήμαρχε    
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟΝ
Εδώ και χρόνια από την εποχή του συνεταίρου Κούβελα η θαλάσσια  συγκοινωνία είναι το μεγάλο μπάχαλο του Δήμου Σαμοθράκης με αποτέλεσμα ο Τουρισμός να είναι ο φτωχός συγγενής των άλλων περιοχών. Στην Σαμοθράκη εκτός από άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις έχουμε και τα περίφημα λουτρά Σαμοθράκης όπου  εδώ και χρόνια εκτός από δυο μικρές πισίνες δεν έχουν να επιδείξουν κάτι άλλο.
Και όποτε θελήσαμε να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη αυτής της λουτρόπολης το μεγάλο θέμα ήταν και είναι αν οι λουόμενοι θα μπορούν να έχουν και τα κατάλληλα έργα γύρω από την λουτρόπολη αλλά και αν η συγκοινωνία είναι αυτή που πρέπει όπως και σωστές λουτρικές εγκαταστάσεις.
Σήμερα τα διάφορα Υπουργεία ψάχνουν να βρουν λύση για την Σαμοθράκη κάτι που δεν έκανε εδώ και χρόνια η προηγούμενη Κυβέρνηση με τα περίφημα συνέδρια και εξαγγελίες που έκανε. 
ο Υπουργός Τουρισμού  εξήγγελλε κάποια μέτρα για το όλο θέμα και μας λέει τα απλά, θα ενημερώσω τα αλλά Υπουργεία  τι μπορούν να κάνουν .
Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας έχει την δική του πρόταση που είναι προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης , να βρουν τον τρόπο όπως έκαναν οι κάτοικοι στην Κρήτη να έχουν το δικό τους μέσο όπου να μην υπάρχει το άγχος του κέρδους, αλλά  απλά το ΝΗΣΙ  να έχει το δικό του μόνιμο μεταφορικό μέσον δίχως να αποτρέπουμε  τον κάθε ιδιώτη να έχει και αυτός το δικά του μερίδιο δίχως επιδόματα κλπ.
Με αυτόν τον τρόπο ο τουρισμός και της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης αλλά και  ο  θεραπευτικός τουρισμό θα έχουν  την άνθιση τους. Τα χρήματα θα βρεθούν από τους απλούς πολίτες επαγγελματίας,  εμπόρους, και βιομήχανους της περιοχής  κ.λ.π .
Αλλά και από τους ανθρώπους του εξωτερικού που θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους .
Αυτήν την λύση προτείνουμε στον νέο Δήμαρχο που θα πρέπει να βάλει σαν το μεγάλο θέμα για τον τόπο του και να δώσει μαζί με τις άλλες προτάξεις την μάχη έτσι ώστε στο επόμενο καλοκαίρι να έχουμε το δικό μας μεταφορικό μέσον . 


Με εκτίμηση                               Ο Γενικός Γραμματέας
Για το Δ.Σ. του συλλόγου
Ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης           Μάκης Κιφοκέρης
                                 Θεσσαλονικη 21.8.2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)