Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Επιτροπή Αλμωπίας «Σχέδιο Β!»


 
Επιτροπή Αλμωπίας «Σχέδιο Β!»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής σας προσκαλεί την Τρίτη 23/4, στις 19:00 στην ΕΔΟΘ στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Ευρώ ή Δραχμή; Σχέδιο Β!". 

Ερώτηση της Θ. Τζάκρη στη Βουλή για το μισθολογικό καθεστώς του καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού των ωδείων των ΟΤΑ



 
Ερώτηση για το μισθολογικό καθεστώς των μουσικών που εργάζονται στα ωδεία των ΟΤΑ κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη.

Συγκρότηση Ομάδων Εργασίας στον ΕΛΓΑ

 


Με στόχο τη βελτίωση του Θεσμικού και Κανονιστικού Πλαισίου του ΕΛΓΑ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει ο Οργανισμός στους αγρότες, ο ΕΛΓΑ προχώρησε στη συγκρότηση Ομάδων Εργασίας με απόφαση που υπέγραψε ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Έξαρχος.

Ημερίδα για το Σύμφωνο των Δημάρχων





Ο Δήμος Έδεσσας σε συνεργασία με την Ανατολική Θεσσαλονίκης Α.Ε. διοργάνωσαν ημερίδα με τίτλο «Σχέδια Διαχείρισης Αειφόρου Ενέργειας ΟΤΑ», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απρίλιου.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MESYS


Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του Εργαστηρίου Εναλλακτικών Καυσίμων και Περιβαλλοντικής Κατάλυσης (LAFEC) του Τμήματος Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης (υπευθ.: Αναπλ. Καθ. Δρ. Μαρία Γούλα) ξεκινά συνεργασία με την Ολλανδική εταιρεία Mesys, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή, εγκατάσταση και έλεγχο μονάδων ελέγχου αέριας ρύπανσης.

Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας



ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Αλμωπίας στη σημερινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου



 


Σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:30, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Εισήγηση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για την παροχή αποζημιώσεων σε πληγέντες από την πλημμύρα της 26 Φεβρουαρίου






            Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι αυτοψίες και συντάχθηκε η εισηγητική έκθεση για την κήρυξη της Π.Ε. Πέλλας ως πλημμυρόπληκτης προκειμένου, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες της 25-26 Φεβρουαρίου που έπληξαν την περιοχή της Έδεσσας, της Σκύδρας και του Δήμου Πέλλας, να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων για τους πλημμυροπαθείς.

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ



 
Στις εκλογές της 16ης Απριλίου 2013 για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, ψήφισαν 546 μέλη. Βρέθηκαν 23 λευκά και 6 άκυρα ψηφοδέλτια. Συνεπώς, τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 517. Βάσει του αριθμού των ψηφισάντων, προκύπτουν 5 συνολικά Αντιπρόσωποι για την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας στο 16o Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Αναλυτικά, οι παρατάξεις έλαβαν:

Παρουσίαση πασχαλινών λαμπάδων από τον Ορίζοντα στον σύλλογο Πλατάνης.


Στο γραφείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνης, το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 4μ.μ έως 6

Η Αγροτιά στο εκτελεστικό απόσπασμα



 


Γράφει ο Σάββας Λαμπρίδης  μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ε.Κ.Μ  Ν. Πέλλας

ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΟΕΒ ΚΑΙ ΤΟΕΒ



Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνεται λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ λόγω της έλλειψης επαρκούς προσωπικού.

Άρση τιμωρίας αναπληρωτών που αρνήθηκαν διορισμό.





Επανερχόμαστε με ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα του δίχρονου αποκλεισμού από τους πίνακες αναπληρωτών των εκπαιδευτικών, που λόγω του πενιχρού μισθού και των αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούν να αναλάβουν υπηρεσία σε σχολείο μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Αυξάνονται οι εξαγωγές από το τελωνείο Σκύδρας

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία των εξαγωγών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλα δια του Τελωνείου Σκύδρας που ξεκίνησε από το 2010.

Πέλλα- Ν.Μυλότοπος 4-2



 

Καλύτερη  η Πέλλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη της νίκη στα play offs, απέναντι σ' έναν ελλειπή αλλά αρκετά αξιόμαχο Νέο Μυλότοπο, που της έβαλε δύσκολα για 70 λεπτά αγώνα.

(3)