Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πέλλα- Ν.Μυλότοπος 4-2



 

Καλύτερη  η Πέλλα σε όλη την διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη της νίκη στα play offs, απέναντι σ' έναν ελλειπή αλλά αρκετά αξιόμαχο Νέο Μυλότοπο, που της έβαλε δύσκολα για 70 λεπτά αγώνα.

Η Πέλλα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι μεταφέροντας ολοκληρωτικά το παιχνίδι στο μισό γήπεδο με αρκετά καλές ευκαιιρίες για να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τους Τζιβελέκη, Μπρατσούδη, Μπουράκη και Χαρμάνα. Η βιασύνη και η «χαλαρότητα» ήταν οι βασικές αιτίες των χαμένων ευκαιριών. Το γκολ ήρθε στο 15ο λεπτό από κοντινό πλασέ του Καραμούζα, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια από την δεξιά πλευρά . Ο απόλυτος έλεγχος διατηρήθηκε μέχρι το 35ο λεπτό, χωρίς όμως πολύ μεγάλες φάσεις εκτός από μια δυο βεβιασμένες τελικές προσπάθειες που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων. Μέχρι εκείνο το λεπτό ο Νέος Μυλότοπος έκανε μόλις μία τελική προσπάθεια... Στην δεύτερη σοβαρή επίσκεψη στην περιοχή της Πέλλας, από ασυννενοησία των αμυντικών .που δεν μπόρεσαν να διώξουν εκτός περιοχής, ο φιλοξενούμενος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεστηκε εύστοχα από τον Βασ. Τσόρμπα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Από κει κι έπειτα ο Νέος Μυλότοπος ισορρόπησε κερδίζοντας τις μάχες και την κυκλοφορία στο κέντρο, χωρίς όμως να βγάζει επιθέσεις για να απειλήσει. Επιθέσεις που δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε η Πέλλα, αφού επικράτησε νευρικότητα με αρκετά λάθη τόσο στις μακρινές όσο και στις κοντινές πάσες. Μοιραία το ημίχρονο τέλειωσε ισόπαλο 1-1.
Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Νέο Μυλότοπο όμως να βγαίνει λίγο πιο ψηλά και να καταφέρνει στην πρώτη καλή ευκαιρία το 1-2, ύστερα από σουτ  μέσα από την περιοχή και αλλαγή πορείας της μπάλας από το σώμα του Καραμούζα αιφνιδιάζοντας τον Ουγκανέζωφ. Λίγα λεπτά αργότερα σημαντικότατη ευκαιρία για τον φιλοξενούμενο να σκοράρει για τρίτη φορά, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου επιθετικού από πλεονεκτική θέση και πλάγια δεξιά, έφυγε λίγο άουτ.
Για περίπου ένα δεκάλεπτο, η Πέλλα ξαναπήρε τα ηνία και άρχισε να απειλεί πιο αισθητά χάνοντας μια δυο καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Ισοφάριση που ήρθε σχεδόν με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα από δυνατό σουτ του Τζιβελέκη μέσα από την περιοχή, που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του Νέου Μυλοτόπου. Το επόμενο δεκάλεπτο ανήκει στον φιλοξενούμενο, που με καλή άμυνα στην μεσαία γραμμή και σωστή κυκλοφορία, κατάφερε να δημιουργήσει δυο τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 3-2 για την Πέλλα από πλασέ του Τζιβελέκη και πάλι, αλλά από την αριστερή πλευρά αυτή την φορά και το φρεσκάρισμα με τις αλλαγές του Χρήσου Κορώνα γύρισαν τον «διακόπτη» και η Πέλλα  στην κυριολεξία μπήκε στην «πρίζα» για το υπόλοιπο του αγώνα, κυριαρχώντας και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Πολλές ευκαιρίες με τους Τζιβελέκη, Κηλίκη, Κούμπου, Μπρατσούδη κι ένα δοκάρι με τον Καμπούρη, παράλλλα με εξαιρετικούς συνδυασμούς, συνέθεσαν μια εικόνα που θέλει να βλέπει κάθε φίλαθλος σ' ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Το ωραίο γκολ του Μπρατσούδη 7 λεπτά πριν το τέλος με ατομική προσπάθεια και σουτ από το ύψος της περιοχής ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» της πολύ καλής εμφάνισης του τελευταίου 20λέπτου. Τελικό σκορ 4-2 απόλυτα δίκαιο και χορταστικό για τους λιγοστούς φιλάθλους που προτίμησαν το γήπεδο.
Καλή η διαιτησία σήμερα, με τον κ. Σκουλή μόνο να χάνει κάποιες φάσεις υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ σε επιθέσεις της Πέλλας στο πρώτο ημίχρονο.
 Πέλλα: Ουγκανέζωφ, Κουτρογιάννης, Κορώνας(Καμπούρης),Τανταλίδης, Γάκης, Μπρατσούδης, Καραμούζας, Χαρμάνας(Κούμπους), Μπουράκης(Πετρούσης), Κηλίκης, Τζιβελέκης


ΜΑ Ν.Μυλότοπου: Αναστασιάδης, Γρηγορίου, Β.Τσόρμπας, Ε. Τσόρμπας, Χαμαλίδης, Καμτσίκης, Χατζής (Δουλκερίδης 64'), Ιωαννίδης, Καιρτζόγλου, Βαιρλής, Γρηγοριάδης (Σαββάκης 70')


 1




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)