Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Να κλείσει ο ΧΥΤΑ Αλμωπίας



ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ



Μάλλον δικαιώνεται ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρισης  του Δήμου Αλμωπίας Σταύρος Κλεισούρης , ως προς το πόρισμα του για τον ΧΥΤΑ Αλμωπίας και τις προτάσεις που είχε κάνει στο δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας. Με επιστολή του ο Συνήγορος του πολίτη επισημαίνει σειρά παραλείψεων , ενώ τονίζει ότι επιβάλλεται η άμεση διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αλμωπίας , και η λήψη κάθε δυνατού (αν και απαράδεκτα ετεροχρονισμένα ) διοικητικού μέτρου  καθώς και η επιβολή των νόμιμων κυρώσεων για σοβαρή υποβάθμιση περιβάλλοντος  και επικείμενη απειλή για τη δημόσια υγεία .
Πριν ένα μήνα τον είχαν λοιδορήσει τον Σταύρο Κλεισούρη  υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι σε θέση   ούτε το κουδούνι του ειρηνοδικείου να χτυπάει, ως γραμματέας δικαστηρίου που είναι), όμως ο συνήγορς του πολίτη είναι καταπέλτης και ταυτίζεται σχεδόν με τις προτάσεις που είχε κάνει . 
Μάλιστα στην επίμαχη συνεδρίαση είχε δοθεί η εντύπωση ότι προσπαθούσαν να τον φιμώσουν και να μην μιλήσει..
Στην επιστολή τονίζεται ότι ο ΧΥΤΑ ,ποτέ δεν κατασκευάστηκε , ούτε και λειτούργησε όπως έπρεπε. Αμφισβητούνται δε οι μετρήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα. Παρά τις συστάσεις για συμμόρφωση της αναδόχου εταιρίας λειτουργίας του ΧΥΤΑ , αυτή δεν συμμορφώθηκε , ούτε όμως και της επιβλήθηκε καμία διοικητική η ποινική κύρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστολή περιλαμβάνει και άλλα στοιχεία τα οποία θα δημοσιεύσουμε προσεχώς  
Να σημειωθεί πάντως ότι η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου καθαριότητας  να ψηφίσει την πρόταση του προέδρου Χρήστου Σπρίτου  να καταγγελθεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρί είχε ως αποτέλεσμα την παραίτησή του. Αργότερα παραιτήθηκαν και άλλα δύο μέλη του Δ.Σ. 

2 σχόλια:

  1. ΧΥΤΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΥΤΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ.
    ΔΗΜΑΡΧΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ Η ΘΑ ΦΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.
    ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΣ "ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΠΟΛΗΣ" ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ. Ο ΚΛΕΙΣΟΥΡΗΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.
    Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΜΕΝΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αδιανόητο πόση ανευθυνότητα υπήρξε και υπάρχει που ένα έργο που στοίχισε πανάκριβα να προτείνεται να κλείσει λόγω κακής κατασκευής και λειτουργίας του. Και να κινδυνεύει να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της Αλμωπίας. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν, είτε πρόκειται για τους υπεύθυνους του Συνδέσμου καθαριότητας και τους Δημάρχους, είτε όσον αφορά τον εργολάβο που αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά και για την λειτουργία του και παρανομεί συστηματικά, το ίδιο κάνει και στον ΧΥΤΑ Έδεσσας και στα Γιαννιτσά.
    Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει από τους απερίσκεπτους Δημοτικούς άρχοντες και από τους αναίσθητους εργολάβους, φτάνει πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)