Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Πετυχημένος ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής»









Με επιτυχία διεξήχθη  την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής». Για πρώτη φορά, η Π.Ε. Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας

Παρουσία Γιάννη Σηφάκη σε εκδηλώσεις




Ο Γιάννης Σηφάκης στην 2η πανελλαδική συνάντηση Προυσαλιωτών στην Πολυκάρπη και στις εκδηλώσεις τ για το κόκκινο Καρατζοβίτικο πιπέρι  

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 2017


Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο του εορτασμού λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια



ΟΡΜΑ - ΠΟΛΥΚΑΡΠΗ 1-2 

(ΦΩΤΟ & VIDEO)




Διακοπή νερού στην πόλη της Αριδαίας


 Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Αλμωπίας, ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης της Αριδαίας,

Στο σύνολο οικογενειακών αγροτεμαχίων ο νέος ΕΝΦΙΑ

Agronews
Νέα «παγίδα» στήνει η κυβέρνηση σε ιδιοκτήτες χωραφιών και ακινήτων με το νέο σχέδιο που προωθεί για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, με την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ), η κυβέρνηση επιχειρεί να «πιάσει» τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε γονικές παροχές ή μεταβίβασαν κατά κύριο λόγο την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία σε μέλη της οικογένειάς τους με στόχο να περιορίσουν τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ.

Δαπάνες ενέργειας στα έξοδα που χτίζουν αφορολόγητο αγροτών

Μπίκας Αλέξανδρος
Έξοδα για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών συνολικού ύψους 10% - 18,75% επί του ετησίου εισοδήματος του τρέχοντος έτους, εξοφληθέντα μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή με άλλες ηλεκτρονικές μεθόδους πληρωμής, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει έως τις 31-12-2017 εκατομμύρια κατ’ επάγγελμα αγρότες, μισθωτοί και συνταξιούχοι για να κατοχυρώσουν το δικαίωμα ετήσιας έκπτωσης φόρου εισοδήματος έως 1.900-2.100 ευρώ κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που θα υποβάλουν το 2018. Μεταξύ των εξόδων που χτίζουν το αφορολόγητο των αγροτών είναι και οι δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Έρχονται μειώσεις εισφορών ΕΦΚΑ για αγρότες


Μπίκας Αλέξανδρος

Απόφαση για μείωση της επιβάρυνσης των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ αυτών και στους αγρότες, με εισόδημα 40.000 ευρώ και άνω προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπολους, επιβεβαιώνοντας όσα έχει γράψει πρόσφατα η Agrenda.

Τέλος εβδομάδος το 70% της βασικής ενίσχυσης

Δούσκα Ελένη

Από το απόγευµα της Πέµπτης 26 Οκτωβρίου, όπως όλα δείχνουν, θα µπορούν να αρχίσουν να «σηκώνουν» από τα ΑΤΜ’s της τράπεζας Πειραιώς οι αγρότες τα ποσά του 70% της βασικής ενίσχυσης που πιστώθηκαν στους λογαριασµούς τους για το 2017.

Συναγερμός στον Έβρο – Βρέθηκαν 1.600 σφαίρες μέσα σε αυτοκίνητο


Τελωνειακοί στις Καστανιές στον Έβρο, εντόπισαν αυτοκίνητο που μετέφερε χιλιάδες σφαίρες.

Τα δημοσιονομικά στο στόχαστρο των δανειστών: Ξεκινούν από σήμερα οι επαφές για γ’ αξιολόγηση


Αρχίζουν σήμερα οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) για την τρίτη αξιολόγηση.


Δεύτερη νίκη για τους εφήβους του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών


Τη δεύτερη νίκη του σε τρεις αγώνες πέτυχε το εφηβικό τμήμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επικράτησε με 64-56 του αντίστοιχου τμήματος του Α.Σ. Κεραυνού Άσπρου την Κυριακή 22/10/17 στο κλειστό γυμναστήριο “ Έλλη Μυστακίδου’’ για τον δεύτερο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ Ν.ΠΕΛΛΑΣ



ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΤΙΣ 3-10-2017.



«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Μέγας Διδάσκαλος - Άριστος Μαθητής» στο πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών




Με μια εκδήλωση– αφιέρωμα στον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του τον Αριστοτέλη, πραγματοποιείται ,η δεύτερη στη σειρά ,των επτά  εκδηλώσεων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης:
«ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα»





Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στο Δήμο Σκύδρας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Δήμος Σκύδρας πρόκειται να πραγματοποιήσει τις εξής εκδηλώσεις μνήμης, δόξας και τιμής:
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017,(συνοπτικό πρόγραμμα):

ΡΙΨΕΙΣ ΔΟΛΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ

Από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας γίνεται γνωστό ότι από τις 24-10-2017 ως και τις 01-11-2017 θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις δολωμάτων με εμβόλιο κατά της λύσσας για την ανοσοποίηση των άγριων ζώων.
Οι  ρίψεις εστιάζονται σε μη κατοικημένες περιοχές της Τ.Κ. Περαίας  Π.Ε. Πέλλας.

Ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση Προυσαλιωτών στην Πολυκάρπη





Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση  Προσαλιωτών που έγινε στην Πολυκάρπη την Κυριακή . Τιμώμενο πρόσωπο ο Μητροπολίτης Προύσης κκ Ελπιδοφόρος .

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής του στίβου Θανάσης Καλογιάννης



«Έφυγε» εντελώς ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών ο Θανάσης Καλογιάννης, ένας εκ των κορυφαίων αθλητών που ανέδειξε ποτέ ο ελληνικός στίβος.




Συνάντηση Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Νότιας Κορέας

Με τα στοιχεία να συνηγορούν ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση – το πρώτο επτάμηνο του έτους οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ – ιδιαίτερη σημασία αποκτά η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της Δημοκρατίας της Κορέας Λι Νακ Γιον.

Σήμερα η απολογία του 32χρονου τζιχαντιστή που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ο άνδρας αντιμετωπίζει κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση

Φρίκη προκαλούν τα βίντεο που βρέθηκαν στο κινητό του

Το βίντεο που θα χρησιμοποιήσει ο δικηγόρος για την υπεράσπισή του

Τα τρία βασικά σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τον φόνο της 32χρονης εφοριακού

Ο Κώστας Ζέμπερης απέφυγε στην κατάθεσή του να μιλήσει για τις αρχικές του δηλώσεις που ήθελαν τον δράστη να προέρχεται από τις υποθέσεις που διαχειριζόταν η 32χρονη στη δουλειά της

Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν εξονυχιστικά και το ταξί του

Μεταβολή του καιρού από σήμερα – Πού θα βρέξει


Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα.

Εμετικό πανό κατά της οικογένειας Σαββίδη, στο Καραΐσκάκη

Ένα τουλάχιστον χυδαίο πανό, με το οποίο εύχονταν… θάνατο στον Ιβάν Σαββίδη και την οικογένειά του, ανήρτησαν στο “Καραϊσκάκης” οπαδοί του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ.

Super League: Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, 1-0 τον ΠΑΟΚ (εικόνες – video)

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπιεπικρατώντας με 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το πάθος και η ενέργεια των «ερυθρόλευκων» ήταν τα στοιχεία που τους οδήγησαν στη νίκη. Το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League κρίθηκε από το γκολ του Ένγκελς στο 51′.

(3)