Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός Ελλάδα: Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο - Η σπάνια περίπτωση του Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Πέντε νεκροί σε ένα 24ωρο - Η σπάνια περίπτωση του Γερμανού καθηγητή στην ΚρήτηΠέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας από κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 27.

Ένας 88χρονος άνδρας έγινε το 27ο θύμα της ασθένειας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου εισήλθε την περασμένη εβδομάδα.
Μετά από περίπου οκτώ ώρες κατέληξε, με τα αποτελέσματα του τεστ να βγαίνουν μετά από τρία 24ωρα. Όπως αποδείχθηκε, ο άτυχος άνδρας ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Κορονοϊός: Σε Αττική, Αλεξανδρούπολη και Κοζάνη τα άλλα τρία θύματα

Οσον αφορά τα άλλα τέσσερα θύματα, αυτά άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία της Αττικής και την Κοζάνη. Στην Κοζάνη, το θύμα ήταν ένας 64χρονος από την περιοχή Δαμασκηνιά. Ο 64χρονος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό και παρά το γεγονός ότι η υγεία του έδειξε βελτίωση, τελικά εξέπνευσε. Ηταν το 24ο θύμα.

Λίγο νωρίτερα, απεβίωσε στην Αλεξανδρούπολη ο 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετούσε στην Ξάνθη. Πρόκειται για τον πρώτο στρατιωτικό θύμα του κορονοϊού, ο οποίος υπηρετούσε στο Δ' ΣΣ και έφερε τον βαθμό του ανθυπασπιστή. ο 46χρονος αποτελεί το τρίτο μικρότερο σε ηλικία, θύμα του κορονοϊού στη χώρα.
Αργότερα, έγιναν γνωστοί άλλοι δύο θάνατοι. Ο ένας αφορά έναν 54χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν. Η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό, ωστόσο του έγινε το τεστ για κορονοϊό. Βρέθηκε θετικός σε αυτό και έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο δωρεάς οργάνων που είχαν αρχικά αποφασίσει άνθρωποι της οικογένειάς του. Ο άνθρωπος απεβίωσε την Τρίτη και την Πέμπτη έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της εξέτασης.
Ο άλλος θάνατος αφορά έναν 70χρονο άνδρα από την Γλυφάδα, ο οποίος νοσηλευόταν στην Εντατική του Ευαγγελισμού όπου και εξέπνευσε. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η γυναίκα του, αλλά όχι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι ανέφερε ο Τσιόδρας για τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή στην Κρήτη

Στοιχεία για τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που πέθανε στην Κρήτη, έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, επιβεβαίωσε πως ο Γερμανός χημικός δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα, όμως τόνισε πως έχει παρατηρηθεί σε ορισμένους ασθενείς, μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τον κορονοϊό.
Τόνισε πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για την συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Αυτός φαίνεται να είναι και ο λόγος που ο Γερμανός καθηγητής, παρότι καθ’ όλα υγιής και νέος σε ηλικία, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό.
Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε το περιστατικό του ως ένα από τα «σπάνια» συμβάντα, το οποίο «δεν αλλάζει τις γενικές κατευθυντήριες που αφορούν στην αντιμετώπιση της νόσου».

Πηγή:dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)