Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ



Από την ομάδα υποστήριξης του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ενημερώνουμε τους γονείς & κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υποστηρίζεται με δύο τρόπους:

1.       Σύγχρονη διδασκαλία. Λειτουργεί ήδη με όσους εκπαιδευτικούς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον – ανάλογα με τη φύση του μαθήματος και τις δυνατότητες του συστήματος- και καλύπτει πρωτίστως τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και δευτερευόντως τα υπόλοιπα.
2.       Ασύγχρονη διδασκαλία. Είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).
Η επιλογή των εκάστοτε μεθόδων και εργαλείων από τους εκπαιδευτικούς γίνεται με γνώμονα ιδίως τις ποιοτικές και τεχνικές προδιαγραφές τους, και ειδικότερα την ασφάλεια, την τεχνική δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης του μέγιστου αριθμού χρηστών και το φιλικό περιβάλλον εγκατάστασης και χρήσης, καθώς και την εμπειρία από την επιτυχή εφαρμογή τους. Αρκετά μαθήματα έχουν καταχωριστεί στο e-class του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, στο σύνδεσμο https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=1959. Όσοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν άλλες μορφές ασύγχρονης διδασκαλίας έχουν επιφορτιστεί με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους κηδεμόνες των μαθητών τους.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών(μαθητών & κηδεμόνων) μας αποτελεί βασική αρχή του σχολείου μας. Αναγνωρίζουμε τη σημασία των δεδομένων που μας εμπιστεύεστε και δηλώνουμε τη μέγιστη επιμέλεια και προσπάθεια για την προστασία τους κατ’ εφαρμογή του Νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 και του νόμου 4624/2019.
 Τονίζουμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν υποκαθιστά τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά διατηρεί στενή την επαφή των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια δυνατότητα εμβάθυνσης και αξιοποίησης του χρόνου των μαθητών στην ύλη των μαθημάτων και στην προσπάθεια που καταβάλουν για τις τελικές εξετάσεις.
Η διαδικασία αυτή είναι καινούργια για τα ελληνικά δεδομένα και είναι λογικό να συναντά αρκετά εμπόδια στην υλοποίησή της. Ζητούμε την ανοχή και την κατανόηση των γονέων και των μαθητών μας και με τη βεβαιότητα ότι δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας
Πλαίσιο κειμένου: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ                                                                 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)