Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων

Ελλάδας στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στην Θεσσαλονίκη


Στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στο πλαίσιο των τακτικών συνεδριάσεων του.

Το Δ.Σ. προτείνει προς το Υπουργείο Υγείας την κατασκευή του νοσοκομείου παίδων στο οικόπεδο των 500 στρεμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης στα λουτρά της Θέρμης με παράλληλη ανάπτυξη θεραπευτικής ιαματικής μονάδας και την αξιοποίηση της γεωθερμίας. 

Εξέτασε, επίσης τα συμπεράσματα του 3ου πανελλήνιου συνέδριου ιαματικής ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα και διοργάνωσε η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής. Μετά από αναλυτική συζήτηση το Δ.Σ. χαιρετίζει θετικά την δράση που αναπτύσσει ο νέος φορέας, στον οποίο μάλιστα προεδρεύει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου και γιατρός κ. Πατούλης, ευελπιστώντας ο νέος φορέας να συμβάλει στην στενότερη συνεργασία του ιατρικού κόσμου με τους παράγοντες του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη της σημασίας του στην ευεξία και ίαση των ανθρώπων. Εκφράζει, ταυτόχρονα τη διάθεσή του για συνεργασία μαζί του παρά την αργοπορία των συγκεκριμένων  γιατρών εδώ και χρόνια για αναγνώριση των ιαματικών πηγών και την ανάπτυξη τους


Συζήτησε, ακόμη το ζήτημα της λειτουργίας της λουτρόπολης Σιδηροκάστρου και την εκκρεμότητα της επιστροφής κοινοτικών πόρων, που ζητά η Π.Κ.Μ. Αποφάσισε, τέλος την συμμετοχή στις δραστηριότητες της έκθεσης τουρισμού Filoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)