Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Με ελληνικό «άρωμα» το σημερινό Eurogroup – Το πρώτο χωρίς Σόιμπλε

Προϋπολογισμός της Ευρωζώνης και τραπεζική ένωση στην ατζέντα
Ελλείμματα και Χρέος
Αναμένονται και πολιτικές ζυμώσεις για τον διάδοχο του Γερούν Ντάισελμπλουμ
Το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, μετά τον πρώτο κύκλο διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για τη γ’ αξιολόγηση, για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.
Προϋπολογισμός της Ευρωζώνης και τραπεζική ένωση στην ατζέντα
ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, ιδέες για την καθιέρωση ενός κοινού προϋπολογισμού και τρόποι για την απλοποίηση των δημοσιονομικών κανόνων θα βρεθούν στην ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία στο σημερινό Eurogroup, καθώς υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις μεταξύ των 19 χωρών της Ευρωζώνης σχετικά με τις περισσότερες πτυχές της μεταρρύθμισης.
Ελλείμματα και Χρέος
Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν σήμερα πώς θα τους κάνουν πιο απλούς, καθώς από τους κανόνες για το ανώτερο όριο του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
Τέλος, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών αναμένονται και πολιτικές ζυμώσεις για τον διάδοχο του Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς στην επόμενη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την αλλαγή σκυτάλης από τον Ιανουάριο.
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)