Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Η Καταγωγή των Νέο – Ελλήνων



Γράφει ο Τραϊανός Πασόης

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές»

                                             Διονύσιος Σολομός

Στο άρθρο μας «Η καταγωγή των Ελλήνων» http://aridaia-gegonota.blogspot.com/2020/02/blog-post_16.html#more  καταθέσαμε στοιχεία από αρχαίους Έλληνες ιστορικούς, που καταδεικνύουν την καταγωγή των Ελλήνων από την Μέση Ανατολή και την Βορειοανατολική Αφρική. Ήταν ο εποικισμός της μετέπειτα Ελλάδας από Αιγύπτιους ηγεμόνες την εποχή της παντοδυναμίας της Αιγύπτου και της κυριαρχίας των Φοινίκων εμπόρων και πλοιοκτητών στη Μεσόγειο. Μετά την κατάρρευση της Αιγύπτου και αργότερα την διάλυση της Περσίας από τους Μακεδόνες, η περιοχή της Πελασγίας που τον 5ο και 4ο π.Χ. ονομάστηκε Ελλάδα από τους Έλληνες και Γκρεκία από τους Ευρωπαίους, πέρασε στον έλεγχο των Μακεδόνων για δυο περίπου αιώνες και στην συνέχεια των Ρωμαίων.

 Ο φορολογικός παράδεισος της περιοχής καταργήθηκε και οι πλούσιοι έμποροι και πλοιοκτήτες των Φοινικικών (Ελληνικών) αποικιών μετανάστευσαν στον άξονα Μέσης Ανατολής – Ιταλίας. Το ίδιο έκαναν και οι μισθοφόροι. Στην περιοχή εγκαταλείφθηκαν οι ανίκανοι προς εργασία και οι δούλοι που απασχολούνταν σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες. Τότε άλλαξε και η φορά του εποικισμού της περιοχής. Από τη Μέση Ανατολή μετατέθηκε στις Ιταλικές αποικιοκρατικές πόλεις – κράτη. Ειδικά οι παραλιακές πόλεις και τα νησιά έγιναν αποικίες των εμπόρων και πλοιοκτητών της Ρώμης, της Βενετίας, της Γένοβας κλπ. Αυτοί συνέχισαν να φέρνουν δούλους και μισθοφόρους,  κυρίως από την Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Στην περιοχή εγκαταστάθηκαν και Δυτικοί μισθοφόροι, με γνωστότερους τους Καταλανούς, που κυβέρνησαν την Αττική για 80 χρόνια (1311-1387) και τους Φράγκους «Ιωαννίτες ιππότες της Ρόδου», που κυβέρνησαν τα Δωδεκάνησα για δυόμιση περίπου αιώνες (1309-1522). Δεν εμφανίστηκαν ποτέ κάποιοι Έλληνες που να επιχείρησαν να τους διώξουν, γιατί απλούστατα δεν υπήρχε τέτοιος λαός. Τους έδιωξαν οι Οθωμανοί, όπως και τους Βενετούς, Γενουάτες, Φράγκους κλπ. Όσοι, λοιπόν, υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έμεινε υπόδουλη στους Τούρκους για τετρακόσια χρόνια, είναι σαν να λένε ότι είναι απόγονοι των Βενετών, Γενουατών, Καταλανών, Φράγκων κλπ. Επειδή, όμως, δεν μπορούν να που κάτι τέτοιο, γιατί απόγονοι και κληρονόμοι εκείνων των εποίκων υπάρχουν στη σύγχρονη εποχή, επέλεξαν να δηλώσουν κληρονόμοι και απόγονοι των αρχαιότερων εποίκων της περιοχής, των Ελλήνων, καθώς κληρονόμοι και απόγονοι εκείνων δεν υπήρχαν για πολλούς αιώνες. Πολύ χαρακτηριστικά ένας ευρωπαίος διανοούμενος έγραψε:

«Η Ελλάδα είναι το αιώνιο κόσκινο μέσα από το οποίο οι επιθέσεις της Ανατολής στη Δύση και της Δύσης στην Ανατολή, πρέπει να περάσουν και να αποθέσουν αμέσως τα κατακάθια τους», (Ρόμπερτ Κάπλαν, Φαντάσματα των Βαλκανίων).

Η περιοχή της Πελασγίας, που οι Έλληνες και οι Νέο-Ελληνες ονομάζουν Ελλάδα και που μέχρι το 1830, ουδέποτε υπήρξε ως ενιαία χώρα, είχε τα ονόματα των περιοχών που σήμερα την αποτελούν. Τα δουκάτα και δεσποτάτα ονομάζονταν «του Μορέως», «του Μυστρά», «της Αχαϊας», «των Αθηνών», «της Ηπείρου» κλπ. Την εποχή της νεοελληνικής επανάστασης η σημερινή Πελοπόννησος ονομάζονταν Μοριάς και η Στερεά Ελλάδα Ρούμελη. Το ίδιο και οι κάτοικοι ονομάζονταν Μοραϊτες και Ρουμελιώτες.

Η ιδέα της καταγωγής από τους Έλληνες της αρχαιότητας δημιουργήθηκε μετά τον 14ο αιώνα. Τα συγγράμματα των Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων επανεκδόθηκαν, πρώτα από τους Άραβες και στη συνέχεια από τους Δυτικοευρωπαίους. Έγιναν βασικό εργαλείο της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού. Τότε καλλιεργήθηκε στη Δυτική Ευρώπη ο θαυμασμός για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Εκεί γεννήθηκε και η ιδέα να χαρακτηριστούν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων οι σύγχρονοι κάτοικοι της περιοχής όπου έζησαν εκείνοι. Εκείνοι οι κάτοικοι, όμως, δεν είχαν ιδέα για τους Έλληνες. Ήταν υπήκοοι του Βυζαντίου, όπου κυριαρχούσε ο θρησκευτικός σκοταδισμός, που δεν επέτρεπε την επανέκδοση των αρχαίων ελληνικών συγγραμμάτων. Από τη Δύση ενημερώθηκαν μόνο κάποιοι διανοούμενοι και οι μεγαλέμποροι. Κάποιοι από εκείνους προσπάθησαν να καλλιεργήσουν την ιδέα της Ελληνικής καταγωγής και να προβάλουν την Ελληνική φιλοσοφία, αλλά απέτυχαν. Ο πιο γνωστός από εκείνους, ο φιλόσοφος Γεώργιος Γεμιστός (1360-1452), που αυτοονομάστηκε με το αρχαιοελληνικό όνομα Πλήθων, καλλιέργησε αυτές τις ιδέες στο Μιστρά. Ο πατριάρχης Γεννάδιος Σχολάριος τον καταδίωξε και έκαψε το σημαντικότερο έργο του. Ο Πλήθων μετανάστευσε στην Ιταλία, όπου γνώρισε μεγάλες τιμές και αναγνώριση. Η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός ελάχιστα διαδόθηκαν στον χώρο όπου άνθησε ο Ελληνικός πολιτισμός, με συνέπεια το Γραικύλος να σημαίνει αμόρφωτος, απολίτιστος.

Η ιδέα της Ελληνικής καταγωγής των κατοίκων της περιοχής της αρχαίας Πελασγίας και κατόπιν Γκραικίας ή Ελλάδας, άρχισε να προωθείται συστηματικότερα από τους Δυτικοευρωπαίους περί τα τέλη του 18ου αιώνα. Το 1770 Ρώσοι αξιωματικοί με επικεφαλής τους αδελφούς Ορλώφ (εξού και τα Ορλωφικά) μαζί με οπλαρχηγούς του Μοριά (Πελοπόννησος) ξεσήκωσαν επανάσταση κατά των Τούρκων, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ελεύθερο φιλορωσικό χριστιανικό κράτος. Αυτό αφύπνισε το Δυτικοευρωπαϊκό σωβινισμό, που ήθελε να δημιουργήσει στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής ένα προτεκτοράτο, ένα είδος πρώιμου Ισραήλ, ως προγεφύρωμα για τη Μέση Ανατολή. Η καταστροφή του Τουρκο-Αιγυπτιακού στόλου από τις Ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις είχε ως κύριο σκοπό την επικράτησή τους στην ανατολική Μεσόγειο και ως πρόφαση την απελευθέρωση των αγωνιζόμενων Γκραικών. Η θρησκευτική συγγένεια των Μοραϊτών με τους Ρώσους (Ορθοδοξία), μπορούσε να υποκατασταθεί με την φυλετική διαφορετικότητα. Οι Έλληνες της αρχαιότητας δεν είχαν καμιά συγγένεια με του «Σλάβους» Ρώσους και τους άλλους φιλόρωσους αυτόχθονες λαούς της Βαλκανικής. Σ’ αυτή την κατεύθυνση βοηθούσε ο θαυμασμός που είχε καλλιεργηθεί στην Ευρώπη για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό κατά τον Διαφωτισμό. Έτσι με τους Γκραικούς μετανάστες και τους φιλέλληνες της Δ. Ευρώπης, προώθησαν την ιδέα της Ελληνικής καταγωγής (π.χ. Αδαμάντιος Κοραής, Ρήγας Φεραίος, Λόρδος Μπάϊρον κλπ.).

Ο Μοριάς (Πελοπόννησος) και η Ρούμελη (Στερεά Ελλάδα) την περίοδο της επανάστασης του 1821 κατοικούνταν από δυο κυρίως εθνοτικές ομάδες. Τους Ρωμιούς ή Γκραικούς ή Μωραϊτες και τους Αλβανούς ή Αρβανίτες.

 Οι περισσότεροι ηγέτες και πολεμιστές της επανάστασης ήταν Αλβανικής καταγωγής (Αρβανίτες), όπως οι Ο. Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Μπότσαρης, Μιαούλης, Κανάρης, Μπουμπουλίνα κ.α.

Οι Μοραϊτες Ρωμιοί ήταν εξελληνισμένοι «Σλάβοι», που κατέβηκαν από τον Δούναβη μετά τον 5ο αιώνα. Επειδή ακριβώς κυριάρχησαν ολοκληρωτικά στην Πελοπόννησο, αυτή πήρε το «σλάβικο» όνομα Μοριάς (μορε = θάλασσα). Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος (905-959), ο οποίος είχε στη διάθεσή του και τα αυτοκρατορικά αρχεία, στο έργο του «Περί Θεμάτων» και στο κεφάλαιο «Έκτον θέμα Πελοπόννησος», όπου γράφει:

«ύστερον δε πάλιν των Μακεδόνων υπό των Ρωμαίων ηττηθέντων, πάσα η Ελλάς τε και Πελοπόννησος υπό των Ρωμαίων σαγήνην εγένετο ώστε δούλους αντ’ ελευθέρων γενέσθαι. Εσκλαβώθη δε πάσα η χώρα και γέγονε βάρβαρος, ότε ο λοιμικός θάνατος πάσαν εβόσκετο την οικουμένη.»

Δηλαδή, λέει πως οι κάτοικοι της Ελλάδας έγιναν και κατά συνέπεια πουλήθηκαν ως δούλοι και «πάσα η χώρα» γέμισε βάρβαρους (αλλόγλωσσους) «Σλάβους». Αυτοί, αφού κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, επέβαλαν το «σλάβικο» όνομα Μοριάς (μόρε = θάλασσα), έκαναν αυτόνομη ηγεμονία (585-802 μ.Χ.). Το 802 ο Βυζαντινός στρατηγός Σταυράκιος κατέλαβε την Μοραϊτικη ηγεμονία. Οι Μοραϊτες συχνά επαναστατούσαν, αλλά περίπου το 850 ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Μιχαήλ Γ’ τους υπέταξε οριστικά και τους εξανάγκασε να εκχριστιανιστούν και κατά συνέπεια να εξελληνιστούν γλωσσικά. Ο πρώτος πυρήνας, λοιπόν, του Νέο-Ελληνικού κράτους δημιουργήθηκε από Αλβανούς (Αρβανίτες) και εξελληνισμένους «Σλάβους», (Μοραϊτες).

Την ιδέα της ελληνικής καταγωγής σταδιακά άρχισε να υιοθετεί και το ορθόδοξο πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης. Ο πατριάρχης είχε και τις αρμοδιότητες του ηγέτη του «Γένους των Ρωμιών» και χαρακτηρίζονταν ως Γενάρχης της Ρωμιοσύνης. Το «Γένος των Ρωμιών» είναι δημιούργημα της προδοτικής συνεργασίας των ορθοδόξων πατριαρχικών με τους Οθωμανούς κατακτητές. Το δημιούργησε ο Μωάμεθ ο Πορθητής μετά την κατάληψη της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.Χ.), ως «Ρουμ Μιλιέτ» (γένος των Ρωμιών), όρισε ως πατριάρχη και «Γενάρχη» τον υποστηρικτή του Γεννάδιο Σχολάριο και παραχώρησε την συνοικία του Φαναρίου στους Ρωμιούς συνεργάτες του. Εκεί έκαναν τις πολυτελείς επαύλεις τους οι «Άρχοντες του Γένους», που ως συνεργάτες των Οθωμανών διορίζονταν ηγεμόνες, στρατηγοί, ναυάρχοι και ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι. Οι κληρικοί και οι «άρχοντες του γένους» ήταν προνομιούχοι, την ίδια στιγμή που οι λαοί υπέφεραν.  Οι οπαδοί αυτού του προδοτικού πατριαρχείου σταδιακά ξέχασαν την τυραννική  διοίκηση του Βυζαντίου και αποδέχθηκαν την  ηγεμονία του και την ωραιοποιημένη ιστορία του. Μέχρι τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1854 το πατριαρχείο αυτό είχε αδερφικές σχέσεις με τους Ρώσους, που αναγνωρίζονταν ως προστάτες των ορθοδόξων χριστιανών της Οθωμανικής επικράτειας. Σε εκείνον τον πόλεμο, όμως, οι Αγγλογάλλοι προστάτες του προτεκτοράτου της Ελλάδας υποστήριζαν την Τουρκία. Έτσι και το πατριαρχείο που μέχρι το 1850 χαρακτήριζε την Ελλαδική εκκλησία ως σχισματική, διέκοψε την αναγνώριση της Ρωσίας ως προστάτιδας και συντάχθηκε με τους Δυτικούς προστάτες της Ελλάδας. Έτσι σιγά σιγά άρχισε να εγκαταλείπει τον όρο Ρωμιοσύνη και να υιοθετεί τον όρο Ελληνισμός. Κατά συνέπεια το πολυεθνικό «Ρουμ μιλιέτ» (Ρωμαϊκό γένος) μετονομάστηκε σε Ελληνικό Γένος και συνδέθηκε με το Νέο-Ελληνικό Γένος της Ελλάδας.

Το Νεοελληνικό έθνος, λοιπόν, είναι ένα πολυεθνικό δημιούργημα και ανάμεσα στις εθνότητες που το δημιούργησαν δεν υπάρχει καμία Ελληνική εθνότητα ως προς την καταγωγή. Στην αρχαιότητα η πολυεθνική κοινωνία των εποίκων από την Μέση Ανατολή υιοθέτησε το όνομα Έλληνες, λόγω του θαυμασμού προς τον Αχιλλέα και τους προερχόμενους από μια μικρή πόλη της Φθιώτιδας, την Ελλάδα, Έλληνες πολεμιστές του, που καλλιεργήθηκε χάρη στο ποίημα Ιλιάδα του Ομήρου. Στην σύγχρονη εποχή υιοθετήθηκε χάρη στον θαυμασμό του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού που καλλιεργήθηκε στη Δυτική Ευρώπη. Επομένως δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά επιλογής.

Μετά το 1913 προστέθηκαν στο νέο έθνος και άλλες εθνότητες. Οι Μακεδόνες, οι Θράκες, οι Κρητικοί, οι Πόντιοι κ.α. Είναι γνωστό ότι οι Μακεδόνες που δεν δολοφονήθηκαν ή δεν εκδιώχθηκαν, εξελληνίστηκαν υποχρεωτικά, αλλιώς δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Οι Θράκες που στην αρχαιότητα χαρακτηρίζονταν από τους Έλληνες ως «βάρβαροι», όσοι εξελληνίστηκαν λόγω Βυζαντίου και εκκλησίας, χαρακτηρίστηκαν Έλληνες, ενώ όσοι κράτησαν την αρχαία Θρακική τους γλώσσα χαρακτηρίστηκαν Βούλγαροι.

Οι Κρητικοί λόγω της γεωγραφικής τους θέσης είναι απόγονοι όλων των αποικιοκρατών που πέρασαν από το νησί. Ο πιο μεγάλος εποικισμός έγινε από τους Άραβες Σαρακηνούς πειρατές κατά την περίοδο της κυριαρχίας τους (824-961). Οι Βυζαντινοί ανακατέλαβαν την Κρήτη και επέβαλαν τον εκχριστιανισμό της και μέσω αυτού τον γλωσσικό εξελληνισμό της. Μετέτρεψαν τα τζαμιά σε χριστιανικές εκκλησίες και όπως σε μας τους Μακεδόνες έλεγαν ότι ήμασταν Έλληνες και ήρθαν οι σλάβοι και μας εκσλάβησαν, στους Σαρακηνούς έλεγαν ότι ήταν χριστιανοί και ήρθαν οι Άραβες και τους εξισλάμισαν. Έτσι τους έπεισαν να μετανοήσουν και γι’ αυτό ο πιο σημαντικός ιεροκήρυκας επονομάστηκε όσιος Νίκων ο Μετανοείται. Η παραδοσιακή κρητική ενδυμασία, που διαφέρει από τις Βαλκανικές, η χρήση των μαχαιριών και των όπλων, η βεντέτα είναι μάρτυρες της Αραβικής και πειρατικής καταγωγής των Κρητικών. Έδειξαν την πειρατική καταγωγή τους και στη Μακεδονία κατά τον Αντιμακεδονικό αγώνα (1904-1908). Κρητικοί Μακεδονοφάγοι μισθοφόροι (Καραβίτης-Βολάνης) έκαψαν το μισό χωριό μου (Πόζαρ Πέλλας) το 1908 και σκότωσαν 17 Ποζαρίτες ως «Βούλγαρους».  Ως μοναδική αιτία αναφέρουν το γεγονός ότι οι Ποζαρίτες είχαν αποσχιστεί από το πατριαρχείο και ενώ το 1906 τους έδωσαν εντολή  να επανέλθουν σ’ αυτό, εκείνοι δεν το είχαν κάνει. Από αυτό το βρώμικο πατριαρχείο είχαν αποσχιστεί οι εκκλησίες όλων των Βαλκανικών λαών, συμπεριλαβανομένης και της Ελλαδικής μέχρι το 1850, επειδή αυτό ήταν στενός συνεργάτης των κατακτητών. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τους το ανταποδώσουμε και να βάλουμε τα πράγματα στην πραγματική τους θέση.

Οι Πόντιοι που στην πλειοψηφία τους μεταφέρθηκαν μεθοδικά στη Μακεδονία, είναι μια καθαρά Καυκασιανή φυλή. Ήταν ο μόνος λαός της Μ.Ασίας που δεν ενώθηκε στην αυτοκρατορία του Μ. Αλεξάνδρου. Το βασίλειο του Πόντου, που καμιά φορά στο παρελθόν δεν αποκαλούνταν Ελληνικό, δημιουργήθηκε από την Περσική δυναστεία των Μιθριδατών τον 3ο π.Χ. αιώνα. Οι Μιθριδάτες ήταν ελληνιστές και χρήστες της ελληνικής γλώσσας. Χάρη σ’ εκείνους μπήκαν πολλά Ελληνικά στοιχεία στην Ποντιακή γλώσσα. Κατά τον μεσαίωνα την αυτοκρατορία της Τραπεζούντας την δημιούργησε η βασίλισσα  της Γεωργίας και εγκατέστησε ηγεμόνες τους ανεψιούς της αδελφούς Κομνηνούς. Οι αυτοκράτορες της Τραπεζούντας αποκαλούνταν από τους Βυζαντινούς «Άρχοντες των Λαζών». Ο μητροπολίτης Τραπεζούντας αποκαλούνταν «έξαρχος πάσης Λαζικής». Όταν κατέλαβαν την περιοχή οι Σελτζούκοι Τούρκοι, οι Κομνηνοί συμμάχησαν μαζί τους και κράτησαν τη θέση τους. Κατά την άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν σύμμαχοι και συμμετείχαν στο πλευρό των κατακτητών. Οι Λαζοί, που μας ήρθαν στη Μακεδονία, όπως και οι τουρκόφωνοι Καππαδόκες, μεταξύ των οποίων και οι Καραμανλήδες, τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν Σύριους, τα παρακάμπτουν όλα αυτά και παρουσιάζονται μάλιστα ως υπερ-Έλληνες. Περισσότερο από όλους τους εποίκους πρόσφυγες έδειξαν αντιμακεδονικά αισθήματα και δραστηριότητες (π.χ. ταγματασφαλίτες) και μας αποκαλούσαν «Βούλγαρους». Με την τρομοκρατία που επέβαλαν, οι Μακεδόνες δεν μπορούσαν να τους το ανταποδώσουν. Υπέμεναν και σώπαιναν.

Η αρχαιοελληνική μάσκα που φιλοτέχνησαν για το τεχνητό τους κατασκεύασμα οι Δυτικοί, δημιούργησε το ναρκισσιστικό Νέο-Ελληνικό έθνος, το καμαρωτό παγόνι, που αρνείται να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Συνυπάρχουν σ’ αυτό υπολείμματα των αυταρχικών αποικιοκρατών, των εμπόρων εκμεταλλευτών, των πειρατών, των συνεργατών των κατακτητών, αλλά η πλειοψηφία είναι απόγονοι των δούλων τους και των κακόμοιρων  υπόδουλων λαών των Αιγυπτίων και Φοινίκων, των Ρωμαίων, των Οθωμανών. Εκεί οφείλονται σε μεγάλο βαθμό οι έντονες αντιθέσεις που το χαρακτηρίζουν, οι συχνές εμφύλιες συγκρούσεις, οι αυταρχικές κυβερνήσεις, οι δικτατορίες, η ανάμειξη του στρατού και της εκκλησίας στην πολιτική.

Όσοι ομιλούν τα Ελληνικά, είναι Έλληνες, όπως είναι Λατίνοι όσοι ομιλούν κάποια Λατινική γλώσσα. Λατίνοι είναι οι Βλάχοι, οι Ρουμάνοι, οι Ισπανοί, οι κάτοικοι της κεντρικής και νότιας Αμερικής ως προς τη γλώσσα και όχι ως προς την καταγωγή.

Σωστά ο εθνικός ποιητής Δ. Σολομός έγραψε:

«Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικόν ότι είναι αληθές»

                                    Μάρτιος 2020  Τραϊανός Πασόης



Τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους

31 σχόλια:

  1. Αυτός ο Τραϊανός... τόσο έκδηλο μίσος για τους Έλληνες. Γράφει τόσες σελίδες για να αποδείξει, με μία επίφαση επιστημοσύνης, οτι δεν είναι Έλληνες. Μάλιστα ποτέ δεν ήταν. Και ενώ διατηρεί για τον εαυτό του το δικαίωμα στον εθνικό αυτοπροσδιορισμό, τον χλευάζει για τους Έλληνες. Μάλιστα ανακαλύπτει ακόμη και στους αρχαίους Μακεδόνες μια διακριτή καταγωγή και εθνική προέλευση από τους άλλους Έλληνες. Και όλα αυτά γιατί; Για να κρύψει από τον εαυτό του τη δική του εθνική καταγωγή. Ότι είναι δηλαδή 100% Βούλγαρος. Γιατί μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται και Βυσιγότθος αν θέλει, αλλά κατανοεί σε βάθος, πως δεν είμαστε όλοι αφελείς να τον πιστέψουμε.
    Απάντησε λοιπόν Τραϊνέ στη μια και μοναδική ερώτηση που καίγεσαι να σου κάνουν. Γιατι μισείς τους Έλληνες; Είναι όλοι οι Έλληνες κακοί και μοχθηροί; Τι σου χουν κάνει βρε παιδί μου? Δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η τελευταία φορά που απαντάω σε όποιον συνεχίζει να αποκαλεί τους Μακεδόνες Βούλγαρους. Αυτό δεν καταλαβαίνεις ότι είναι κακό? Πουθενά δεν λέω ότι όλοι οι Νεοέλληνες είναι κακοί και μοχθηροί. Είναι προφανές ότι δεν θεωρείς κακό, για παράδειγμα, αυτούς που μα λένε Βούλγαρους ή το γεγονός ότι οι μισοί περίπου από τους γηγενείς Μακεδόνες έχουν εκδιωχθεί από την πατρίδα τους και ζούνε στην Αυστραλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Μακεδονία κλπ. Μισώ τους Έλληνες φασίστες και τους Ρατσιστές.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο χρυσόστομε. πες τους τα μήπως και κατεβάσουν λίγο την μούρη. Παρέλειψες για τους Κρητικούς να βάλεις την ζωοκλοπή που ανθούσε στην Κρήτη και είναι καλύτερη ένδειξη για την πειρατική καταγωγή τους. όσο για τους Πόντιους και οι παππούδες μας τους έλεγαν Λαζίοι. Φαίνεσαι μεγάλος, δεν το θυμάσαι?

      Διαγραφή
    3. Τραϊανέ μπορείς να μάθεις ποιός είναι αυτός που αποκαλεί κάποιον Μακεδόνα Βούλγαρο, με εισαγγελική εντολή. Δεν είναι τόσο η παραδειγματική τιμωρία, όσο η δημόσια διαπόμπευση του στην κοινή γνώμη της περιοχής. Σκέψου το.

      Διαγραφή
    4. Τραιανέ μη γενικεύεις. Δεν αποκάλεσα γενικά τους Μακεδόνες Βούλγαρους. Αποκάλεσα εσένα Βούλγαρο. Και αυτή είναι η αλήθεια. Οι χιλιάδεςΈλληνες Μακεδόνες -όπως εγώ- προφανώς και δεν είναι Βούλγαροι. Εσύ όμως είσαι.Και το ξέρεις. ϊσως γι αυτό εκνευρίζεσαι τόσο. Αλλιώς, που είναι το κακό να είσαι Βούλγαρος; Τι ρατσισμός είναι αυτός;
      Όσο για τους χιλιάδες Μακεδόνες που ''εκδιώχθηκαν'' από την περιοχή της Μακεδονίας και ζουν σήμερα στην Αυστραλία, Καναδά , Βόρεια Μακεδονία κτλ, γνωρίζεις καλύτερα από εμένα ότι στην πραγματικότητα ουδέποτε εκδιώχθηκαν. Έφυγαν οικειοθελώς με τα γεγονότα του εμφυλίου και δεν τους επιτράπηκε η επιστροφή. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους που δεν είναι της παρούσης. Τι να κάνουμε Τραιανέ. Όταν η Ελλάδα, όπως και κάθε κράτος, αντιμετωπίζει κίνδυνο εθνικό γίνεται καμιά φορά σκληρή. Πως την έχετε δει; Εσείς θα πολεμάτε την Ελλάδα με όπλα, με προπαγάνδα, με κάθε μέσο και η Ελλάδα θα σας νταντεύει;
      Χώνεψέ το λοιπόν. Παρόλο τον ύπουλο και άνανδρο πόλεμό σας, η Ελλάδα παραμένει το ισχυρότερο κράτος των Βαλκανίων. Η ιστορία στην περιοχή μας έχει τελειώσει. Εσύ και οι όμοιοί σου δεν έχετε μέλλον ούτε στα Σκόπια. Ακόμη κι εκεί έχουν αντιληφθεί πλήρως την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
  2. Το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή δεν είναι να αντικρούσω τις μπουρδολογιες σου...αλλά να σου ένα ...άντε κορονωισου ρε Πασοη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε παλικάρι που σαν θρασύδειλος που είσαι, βρίζεις ανώνυμα, αντέκρουσε κάποιες απόψεις του Πασόη, για να καταλάβουν και οι άλλοι γιατί χυδαιολογείς.

      Διαγραφή
  3. Κι εσύ θα περάσεις και θα χαθείς σε λίγα χρόνια, όπως τόσοι άλλοι πριν από σενα. Οι Έλληνες θα είναι εδώ και θα είναι για πάντα. Γιατί κομίζουν στον πλανήτη, όπως πάντα έκαναν, ανθρωπισμό. Πρόσκαιρα καμιά φορά-έχει συμβεί πολλές φορές στην ιστορία- το φρόνιμα τους ξεθωριάζει, μοιάζει να σβύνει. Κι εκεί που εσύ κι οι όμοιοι σου λέτε πως ξεμπερδέψατε μαζί τους, μια ιδέα τους, μια σκέψη τους αλλάζει και πάλι τα πάντα. Για τυχοδιώκτες Βουλγάρους να μιλάμε τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο Γερμανός ΦαλμεράΙερ αμφισβήτησε την καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Έλληνες, τον μίσησαν μαζικά οι νεοέλληνες. Τώρα θα μισήσουν τον Πασόη και τον κάθε Πασόη που θα αμφισβητήσει την μυθική καταγωγή τους. Όμως τιμή στον καθένα που θα αψηφήσει την οργή του όχλου. Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψει και η αρχαιοελληνική μάσκα θα πέσει ή θα ξεθωριάσει. Γκόρε γκλάβατα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από επιστήμονες σαν τον Πασοη. Τέτοιες επιστημονικές και ανθρωπολογικες αναλύσεις μας είναι χρήσιμες. Μαθαίνουμε από πού προερχομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο δέντρο που καρπιζει πετούν πέτρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παιδιά δεν χρειάζεται όλος αυτός ο διχασμός είτε είσαι Έλληνας Μακεδόνας είτε Μακεδόνας σκετος.Εχουμε σοβαρά θέματα μια στα σύνορα μια με τον Κορωναιο χρειαζόμαστε ομοψυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την ίδια τακτική εφαρμόζουν και οι Ιεχωβάδες.Ερμηνεύουν την καινή διαθήκη από το σημείο και με τον τρόπο που τους βολεύει για να αντικρούσουν την αλήθεια και να τη διαστρέψουν για ιδιοτελείς σκοπούς.Όσο επιστήμονες είναι αυτοί,τόσο επιστήμονας είναι και ο αρθρογράφος.Το να μιλάει κάποιος για ντόπιους σε εποχές που οι λαοί μετανάστευαν είναι άτοπο.Αν θέλεις λύσε την απορία μου για να υπηρετήσεις την επιστήμη.Ήταν ο Αδάμ Μακεδόνας;Επειδή αυτός ήταν ο πρώτος ντόπιος στο μέρος που ζούσε.Όλοι οι άλλοι είμαστε μπάσταρδοι με τον τρόπο που το θέτεις αν το θέλεις.Όταν η Ελλάδα κατοικούνταν , δεν υπήρχαν κάτοικοι στα βόρεια.Μακεδονικό κράτος υπήρχε και μάλιστα πανίσχυρο,όπως και άλλα κράτη που στα νεότερα χρόνια ενώθηκαν και δημιούργησαν το νέο Ελληνικό κράτος που γνωρίζουμε σήμερα.Που είχε όμως την ίδια γλώσσα με τοπικούς ιδιωματισμούς και κοινή συνείδηση.Ο λαός της Μακεδονίας αποφάσισε να ενωθεί με τη μητέρα Ελλάδα και είμαι και εγώ υπερήφανος που είμαι και εγώ Έλληνας ή νεοέλληνας αν προτιμάς ,απόγονος του Αδάμ,του Παπανικολάου ,του Περικλή,του Καραισκάκη ,του Χριστόδουλου,του Βελουχιώτη,του....Όποιος δεν αισθάνεται το ίδιο ή αισθάνεται μοναξιά και καταπίεση μπορεί να μετακομίσει σε άλλη παραλία,να την ονομάσει όπως θέλει ,να αυτοαποκαλείται όπως θέλει και να κάνει ό,τι θέλει,να έχει αρχιεπίσκοπο όποιον αιρετικό αυτοαποκαλείται έτσι χωρίς να έχει τη νομιμοποίηση από Θεό και ανθρώπους.Όλα αυτά στο πλαίσιο της δημοκρατίας(δήμος-κρατεί) και της ελευθερίας του ,για να μη παρεξηγούμαι.Δεν τους διώχνει κανείς.Το μόνο που λυπάμαι είναι τα παιδιά τους και οι ίδιοι που μεγαλώνουν και ζουν σε μια αυταπάτη και ένα ψέμα,που γεννάει το μίσος τους.Στο Αφγανιστάν δεν ξέρουν τι θα πει "γκόρε γκλάβατα",μπαμπουίνε ,ούτε έχει διασωθεί καμμία αρχαία επιγραφή στη γλώσσα που αναφέρεις.Οι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου εκεί,ξέρουν την αρχαία Ελληνική που μιλούσε και ο βασιλιάς της Μακεδονίας και τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας που άφησε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιτίας της καταπίεσης της Ελλάδας χιλιάδες Μακεδόνες μετανάστευσαν σε άλλες χώρες. Εσύ λες ότι όσοι αισθάνονται καταπίεση κλπ μπορούν να φύγουν. Είναι προφανές ότι ανήκεις σ' εκείνους που τρομοκρατούσαν τους Μακεδόνες για να αναγκαστούν να φύγουν. Έδιωχναν ντόπιους και έφερναν ξένους. Πρόσεχε τι λες, γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα. Οι Μακεδόνες πρόγονοί μας αγωνίστηκαν για μια ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία. Προσαρτήθηκαν από την Ελλάδα με την βία.

      Διαγραφή
    2. Έχει ο καιρός γυρίσματα; Λίγο να πιεστείς και βγάζεις τον πραγματικό σου εαυτό. Απειλές και μίσος αέναντι σε όσους είναι Έλληνες.
      Φυσικά και έχει γυρίσματα. Κάθε τόσο τα τελευταία 200 χρόνια η πατρίδα σου η Βουλγαρία έχει συνεργαστεί ακόμη και με το διάβολο εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων. Δεν της βγήκε σε καλό. Τα "γυρίσματα" του καιρού ήταν πάντα με την Ελλάδα
      Τελευταίο έργο της φιλικής γειτονικής χώρας η σταση της στο προσφατο επεισόδιο με το μεταναστευτικό.
      Τι λες να είναι ο θεός της Ελλάδας που την προστατευει; Πριν ξαναεκτοξευσεις απειλές αυτού του τύπου, φιλειρινικέ, κατα τα άλλα φίλε μου, σκέψου καλά με το Βουλγαρικό μυαλό σου ότι μιλάς με την ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων. Έχει και η υπομονή τα όρια της.

      Διαγραφή
    3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΦΟΝΕΥΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΟΤΕ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ .ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 1947 ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ. ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΤΑΓΜΑ. ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΚΤΕΛΕΙ 37 ΑΜΑΧΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΟΝΟ. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚ ΧΑΜΟΝΤ (ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 1941-1949 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: "ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ". ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΝΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΟΨΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Κ.Α. ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΝΟΣ".

      Διαγραφή
  9. τραϊανέ πασόη να ξέρεις ότι δύο πράγματα δεν γίνονται στη ζωή αγόρι μου:
    ο σκαντζόχοιρος μαξιλάρι και εσύ Μακεδόνας...
    Φιλάκια και να ξέρεις ότι σε γλεντάμε όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρε ελληναραδες ολη η ελλαδα ειναι γεματη με αλλογλωσσα τοπονυμια και ιδιως η ηπειρωτικη ελλαδα με σλαυικα αλλα και χιλιαδες σλαυικα μικροτοπονυμια.αυτο για να γινει (απο τους σλαυους δηλαδη) απαιτει μονιμη και διαρκη εγκατασταση για αιωνες αλλιως δεν μπορουν να ξεχαστουν και να αντικατασταθουν τα παλια τοπονυμια και μικροτοπονυμια με τα σλαυικα. εξαλλου οι σλαυοι δεν ειχαν γραφη και δεν ειχαν κρατικη υποσταση για να επιβαλουν κατι τετοιο και παρολαυτα εδραιωθηκαν τα σλαυικα τοπονυμια απακρη σε ακρη της ηπειρωτικης ελλαδας!για να μην βαλω παραδειγματα απο γελοιες ετυμολογησεις σλαυικων ονοματων απο εσας ελληναραδες μου!!και για σας απο την περιοχη μας ποιος γηγενης προγονος σας πριν 150 χρονια μιλουσε ελληνικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε ανθελληναρά όλη η αγγλική είναι στηριγμένη στην ελληνική.μήπως και στην Αγγλία εδραιώθηκαν για αιώνες Έλληνες ή μήπως οι Άγγλοι είναι Έλληνες;
      Ρε ό,τι και να λέτε σας έχει απαντήσει η ιστορία χιλιάδων ετών των ΕΛΛΗΝΩΝ.
      Πονάτε...πονάτε πολύ... και θα συνεχίσετε έτσι δυστυχισμένοι στη ζωή σας, ζώντας εγκλωβισμένοι σε ένα κράτος και ένα έθνος που μισείτε..
      Όντως είστε αξιολύπητοι,καταδικασμένοι στην ανυπόφορη μιζέρια σας.

      Διαγραφή
    2. Αυτό περί το 600μ.χ. πριν δεν υπήρχε Ελλάδα δεν υπήρχαν ονομασίες?

      Διαγραφή
  11. Μακεδόνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί Πατριώτες, τέτοιους ανθέλληνες και ανιστόρητους βουλγαρίζοντες είναι καλύτερα να τους περιφρονείς, γνωρίζουμε τι ρόλο παίζουν και βέβαια δεν γνωρίζουν την Μεγάλη αλήθεια που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος :ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.



    ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή ο Τραϊανός αναφέρει ως ψευδοιστορικός ελληνικές πηγές, παρακάτω του παραθέτω ένα καταπληκτικό μάθημα Μακεδονικής ιστορίας από τον πρώην πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας κ. Λιουπτσκο Γκεοργκιεφσκι. Απολαύστε...

    https://youtu.be/SrIM1SbA1vM

    Παρακαλώ δείτε το όλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!! ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΡΑΪΟ??? ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ???

      Διαγραφή
    2. ΜΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑΡΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
  14. Άσε μας ρε Σαμάνδη. Μας έπρηξες με τον Πασόη. Γιατί τον ανεβάζεις συνεχώς; Φτάνει πια. Τον χορτάσαμε. ΕΛΕΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο τύπος έχει ψυχολογικά προβλήματα.Πιο μακεδόνες είναι οι μελαχρινοί ντόπιοι που τους έφερε ο μέγας Αλέξανδρος από την Αίγυπτο πριν 2000 χρόνια,παρά αυτός και οι δύο-τρεις αγράμματοι που τον αποκαλούν επιστήμονα.Δεν έχει καμμία σχέση με Ελλάδα και Μακεδονία που είναι ένα και αυτό και αναφέρεται καθαρά στον τελευταίο λόγο που άφησε ως παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές Ελλήνων.Είναι ένας θρασύδειλος που προκαλεί και προσβάλλει τους απανταχού Έλληνες Μακεδόνες,με το να μιλάει χωρίς νομιμοποίηση ως δήθεν Μακεδόνας.Το δημοκρατικό κράτος που σας φιλοξενεί(έτσι αισθανόσαστε)σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε πολιτικό φορέα,αλλά πατώσατε για ευνόητους λόγους.Αν θέλεις να σε βοηθήσω,σου λέω πως είσαστε απόγονοι του Εφιάλτη.Ξέρεις,του αρχαίου προδότη που πρόδωσε τους Μακεδόνες,τους Σπαρτιάτες και όλους τους άλλους Έλληνες στις Θερμοπύλες.Κατάλαβες τώρα karatasho;Karalazho εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρε παλικαρά αφού ο Πασόης είναι μόνος και δεν πείθει κανέναν, γιατί σκυλιάσατε και τον βρίζετε? Αυτός τολμάει και βάζει το όνομά του, εσείς όχι. Ποιός λοιπόν είναι θρασύδειλος? δεν ξέρω πολύ ιστορία, αλλά τυχαίνει να ξέρω ότι στην μάχη των Θερμοπυλών οι Μακεδόνες ήταν σύμμαχοι των Περσών και όχι των Ελλήνων. Για σοβαρευτείτε!!!

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε πάρε την άρεια φυλή σου,μπείτε στο διαστημόπλοιο σας και άντε στην πατρίδα σας γιατί είσαστε και πολύ μεγάλα U.F.O.

      Διαγραφή
  16. Vjikan.ta.angurja.na.pidixun.ton.manavi.pu.pate.asxeti.tin.istoria.tin.djamorfoni.kate.kratos.ops.tu.sinferi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τραιο τι έπαθες μετά το βίντεο; Γλωσεδετη; .Και εγώ απο το Γαρεφι είμαι, Μακεδόνας είμαι ,οι προπαππουδες μου γρι ελληνικά ,αλλά είχαν ελληνική ψυχή.Μην ξαναγράψεις τέτοιες ανοησίες.Η Μακεδονια είναι μια και είναι Ελληνική.Τραβα στην Βουλγαρία.Γιατι τέτοιοι όπως μου έλεγε ο παππούς μου, υπήρχαν ανάμεσα τους εκείνα τα χρόνια. Είναι σαν αυτούς τους γεωργιανους που παριστάνουν τούς Έλληνες αλλά βρίζουν την Ελλάδα.Τι δεν καταλαβαίνεις Τραιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)